Carinthia University of Applied Sciences

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sejak penubuhannya, FH Kärnten telah berkembang menjadi sebuah institusi pendidikan unik di Carinthia. Due to the constant further development of the study programs of Carinthia University of Applied Sciences and intensive cooperation with industry and science, FH students are sure to have a future-oriented education.

FH Kärnten menerapkan model perkaitan praktikal yang segera. Principal and part-time employees, as well as guest lecturers from industry, ensure interdisciplinary, internationally oriented university education. Currently, around 30-degree programs are offered in the fields of technology, health, and social affairs, as well as economics.

7 Sebab Belajar di FH Kärnten

Bersemuka

Kami terkenal dengan suasana terbuka dan keluarga kami. Di universiti kami, sangat penting terdapat hubungan langsung dengan pelajar, pekerja, dan profesor. Kumpulan kerja kecil membolehkan sokongan individu.

Antarabangsa

Kami adalah universiti dengan orientasi antarabangsa. Carinthia University of Applied Sciences bekerjasama dengan lebih daripada 160 universiti di seluruh dunia. Kosmopolitan yang tak terhingga, terletak di persimpangan tiga budaya di rantau Alps-Adriatik, sangat dekat dengan Itali dan Slovenia, ia menawarkan pelajar-pelajar tempatan dan antarabangsa syarat-syarat yang sangat baik untuk kajian berbilang bahasa.

Orientasi praktikal

Gabungan kajian dan amalan memastikan kualiti pengajaran dan penyelidikan. Ini disediakan oleh ramai tetamu antarabangsa dan guru sambilan dari industri dan perniagaan. Kerjasama dengan syarikat-syarikat serantau dan asing bukan sahaja memastikan kursus-kursus berorientasikan amali tetapi juga menjamin pengetahuan saintifik.

Orientasi masa depan dan kemampanan

Kursus inovatif di peringkat canggih menjadikan Carinthia University of Applied Sciences mempamerkan penyelidikan dan pembangunan yang mampan. Topik yang menjanjikan dalam semua bidang pengajian memainkan peranan penting.

Alam semula jadi, budaya, dan cara hidup yang unik

Belajar di Carinthia adalah menyeronokkan! Universiti ini direndam di pergunungan, lembah, dan tasik yang indah. Terdapat banyak pilihan sukan dan peluang rekreasi pada bila-bila masa sepanjang tahun. Landskap Carinthian yang indah memastikan kualiti hidup yang unik di sekeliling pelajaran anda.

Suasana kreatif, muda, dan dinamik

Sebagai tambahan kepada kajian mereka, rangkaian muda dan dinamik memberikan peluang yang sempurna untuk mendapatkan kedudukan dalam sektor permulaan. Think-Centers, inkubators, bengkel inovasi menarik, dan banyak acara membawa pelajar dari FH Kärnten dan usahawan dari rantau ini dan membolehkan mereka mengenali antara satu sama lain pada peringkat awal untuk projek bersama masa depan.

Gabungan menjadikannya

Di mana dan di atas semua, apa yang anda mahu belajar mahu difikirkan dengan baik. Carinthia University of Applied Sciences membuat pilihan yang sangat mudah: Di sini, anda akan dapati kombinasi yang unik dari pelbagai kajian menarik dan berorientasikan amali dan kualiti hidup yang tiada tandingannya.

Kajian dalam perkhidmatan

Latihan dalam perkhidmatan adalah kunci kepada perancangan kerjaya peribadi. Sebagai pelajar di Carinthia University of Applied Sciences , kurikulum anda dianjurkan sedemikian rupa sehingga anda boleh menyesuaikan diri dengan kajian dan pekerjaan anda.

125800_pexels-photo-1438072.jpegBuro Millennial / Pexels

Model

Carinthia University of Applied Sciences adalah universiti berorientasi dan berorientasikan dialog untuk sains gunaan dengan akar serantau dan orientasi antarabangsa. Ia berfungsi dalam bidang kesihatan dan sosial, teknologi, dan ekonomi. Tugas utamanya adalah dalam bidang pengajaran dan pengajaran, digunakan untuk penyelidikan, pemindahan pengetahuan, dan pendidikan lanjutan.

Visi

"Kami mahu meletakkan diri kita sebagai universiti dalam pengajaran dan penyelidikan yang digunakan dalam bidang utama teknologi, perniagaan, kesihatan, dan isu sosial di bahagian atas universiti Austria!"

Piagam Kepelbagaian

Piagam Kepelbagaian adalah inisiatif untuk mempromosikan penghargaan kepada semua anggota masyarakat - tanpa mengira jantina, umur, bangsa dan warna, orientasi seksual, agama dan kepercayaan, dan ketidakupayaan fizikal atau mental. Piagam Kepelbagaian adalah komitmen secara sukarela dan awam. Ia berdasarkan pengiktirafan bahawa kepelbagaian adalah ciri penting Eropah - sejarah serta masyarakatnya. Ia melihat dan menghargai manfaat dan peluang yang ditawarkan kepelbagaian.

Pentadbiran Universiti

Carinthia University of Applied Sciences diasaskan pada tahun 1995 dalam bentuk undang-undang persatuan sebagai pembawa program pengajian Fachhochschule di Carinthia. Kerusi persatuan itu berada di Spittal an der Drau. Sejak awal tahun 2002, Universiti Carinthia - Yayasan Swasta Swasta telah menjadi penaja dan penyelenggara program gelar FH.

Yayasan swasta dibiayai oleh sumbangan dari pemerintah persekutuan, negara bagian Carinthia, dan masyarakat Villach, Spittal / Drau, Klagenfurt, dan Feldkirchen. Juga, yuran keahlian persatuan, yang menjadi salah satu daripada 15 pengasas, serta sumbangan dan hasil daripada peristiwa, menyumbang kepada pembiayaan operasi organisasi.

Hubungan antara pekerja dan majikan

Kita bukan sahaja bertanggungjawab terhadap tindakan kita, tetapi juga untuk apa yang tidak kita lakukan. (Moliere)

Majlis kerja adalah hubungan antara pekerja dan majikan. Tugasnya adalah bertindak sebagai mediator, tetapi juga bertindak sebagai pusat sehenti. Pasukan majlis kerja semasa menyelaraskan dan melengkapkan diri dengan baik dan bersemangat untuk melaksanakan kebimbangan untuk semua rakan sekerja secara positif.

Satu majlis kerja yang dipilih boleh - berdasarkan perpaduan dalam tenaga kerja - secara aktif dan konsisten menangani dan mewakili kebimbangan rakan-rakannya. Sebagai tambahan kepada "perniagaan teras", perwakilan kakitangan terhadap majikan Fachhochschule Kärnten, majlis kerja, juga menjaga promosi ekonomi, sosial, kesihatan, dan budaya pekerja.

Lokasi

Feldkirch

Alamat
Hauptplatz 12
A-9560 Feldkirch, Vorarlberg, Austria

Klagenfurt

Alamat
Primoschgasse 8-10
Klagenfurt, Carinthia, Austria

Villach

Alamat
Europastraße 4
Villach, Carinthia, Austria

Spittal an der Drau

Alamat
Villacher Straße 1
Spittal an der Drau, Carinthia, Austria