Victorian College of the Arts

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Kolej Victoria Seni Kolej Victoria Seni membawa bersama-sama pelbagai pilihan disiplin kreatif termasuk seni, tarian, Teater, Filem dan Televisyen, Muzik Kontemporari, Teater Muzik, Pengeluaran, Pembangunan Kebudayaan Masyarakat dan Indigenous Arts Management. Kami menawarkan pelbagai peluang pengajian sarjana muda dan sarjana serta program kursus pendek dalam sekolah-sekolah dan pusat-pusat berikut:

School of Art Sekolah Seni Persembahan (Tari, Teater, Pengeluaran) Sekolah Filem & Television Sekolah Muzik Kontemporari (termasuk Theatre Muzik) Pusat Idea Pusat Perkongsian Budaya

Sekolah Filem dan Televisyen Seperti yang berasaskan universiti filem sekolah tertua dan paling dihormati di Australia, Filem dan Televisyen di VCA menarik dan mencabar kohort pelbagai pelajar. Dengan menyertai kami, anda akan ditolak untuk meneroka potensi kreatif anda, manakala membentuk hubungan yang akan membuktikan yang tidak ternilai sepanjang kerjaya anda. Etos berdasarkan amalan kami meletakkan kreativiti dan bercerita di tengah-tengah segala yang kita lakukan. Kami mengimbangi latihan kritikal dengan kelas kecil intensif dan amalan yang berasaskan studio - yang memberikan hasil yang luar biasa. Graduan kami telah memenangi puluhan anugerah antarabangsa di Cannes, Sundance, Toronto, Berlin, Tribecca dan New York festival filem. Rangkaian luas kami program yang diajar oleh beberapa pembuat filem terkemuka di Australia dan guru industri dan termasuk:

⋅ Bukan anugerah 12 bulan dan musim panas program (terbuka kepada semua pendatang) ⋅ Tiga tahun Ijazah Sarjana Muda Seni Halus (Filem dan Televisyen) ⋅ Tiga tahun Ijazah Sarjana Muda Seni Halus (Animasi) ⋅ Tiga tahun Ijazah Sarjana Muda Seni Halus (Screenwriting) ⋅ program Pakar Masters ⋅ Penyelidikan ijazah ke peringkat PhD

Dalam setiap kursus dan di setiap peringkat, kami membantu anda menjadi seorang pembikin filem pemikiran. Anda akan mempunyai peluang untuk bekerja peralatan definisi tinggi yang terbaik dalam perniagaan. Lebih penting lagi, untuk mengkaji Filem dan TV di VCA meletakkan anda dalam syarikat cemerlang - likeminded, kreatif dan bersemangat orang yang kerjaya pembikinan filem mungkin berkongsi trajektori anda sendiri.

Lokasi

Melbourne

Alamat
Victorian College of the Arts
The University of Melbourne
234 St Kilda Rd
Southbank

VIC 3006 Melbourne, Victoria, Australia

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami