University of Wollongong

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai Universiti

Dalam masa 40 tahun, University of Wollongong telah menjadi penanda aras untuk universiti generasi baru Australia; dinamik, tangkas, inovatif dan menonjol dalam kedudukan nasional dan antarabangsa untuk kualiti pengajaran dan penyelidikan kami.

Universiti ini bermula sebagai institut bagi Universiti Teknologi New South Wales, Sydney di satu lokasi di Wollongong. Sejak memperoleh kemerdekaan pada tahun 1975, UOW telah berkembang menjadi sebuah universiti berbilang kampus antarabangsa, berkembang untuk menduduki dua kampus Sydney dan lima kampus serantau, serta lokasi di Hong Kong dan Dubai.

Dengan lebih daripada 36,000 pelajar, lebih daripada 2,400 kakitangan, dan kesan ekonomi sekitar $ 2 bilion dalam aktiviti setiap tahun, UOW adalah bahagian yang berpengaruh dalam masyarakatnya dan pemangkin untuk transformasi Wollongong menjadi sebuah universiti di Universiti.

Pelajar dan kakitangan kami datang dari pelbagai latar belakang, dan kami mengalu-alukan ramai pelajar antarabangsa ke kampus kami setiap tahun. Mereka berkongsi budaya yang menghormati keterbukaan, keterangkuman, kepercayaan dan kepelbagaian.

Kami berhasrat untuk menyelaraskan komuniti dan graduan akademik kami dengan keutamaan negara dan difokuskan untuk menghasilkan penyelidikan cemerlang yang menangani cabaran sosial, persekitaran dan ekonomi kompleks yang kami hadapi sekarang dan ke masa depan.

Dalam menjangkakan sifat industri yang muncul dan pekerjaan masa depan, kami berhasrat untuk membangunkan graduan yang beretika, bergerak, berteknologi dan bersedia untuk tempat kerja multikultur. Kami menggalakkan pemikiran yang kreatif dan kritikal dan menggalakkan pelajar dan kakitangan kami untuk mencabar dan menyeberangi sempadan disiplin tradisional dan mewujudkan perkongsian yang benar-benar interdisipliner.

Kami telah memfokuskan usaha kami untuk memastikan bahawa kurikulum UOW adalah praktikal mencabar, model kritikal pertanyaan dan amalan dunia sebenar, dan dihantar dalam persekitaran yang kaya dengan teknologi dan mendalam.115192_pexels-photo-864994.jpeg

Tujuan kami

University of Wollongong adalah universiti yang berintensifkan penyelidikan dengan reputasi yang luar biasa untuk persekitaran pembelajarannya dalam pelbagai bidang.

Komitmen kami kepada pelajar kami adalah jelas dalam graduan kami, yang diiktiraf atas keupayaan, kualiti dan kejayaan mereka di tempat kerja global.

UOW adalah rangkaian kampus antarabangsa dan pusat pembelajaran serantau. Bersama-sama dengan rakan-rakan kami, kami membuat kehadiran yang kuat dan tersambung dalam komuniti kami.

Kami adalah universiti yang muda dan bersemangat dengan cita-cita yang tidak dapat dipisahkan. Kami menghargai keupayaan penyelidikan kami untuk mengatasi masalah interdisiplin yang rumit. Semangat penyelidikan kami mendorong persekitaran penyelidikan dan pembelajaran kami.

Mengekalkan nilai-nilai ini, dan tujuan kami untuk menyumbang kepada kebaikan masyarakat, kami telah memperoleh tempat kami di antara 250 universiti teratas di dunia.

Universiti tidak pernah menjadi lebih penting untuk masa depan kita. Dalam dunia yang menghadapi cabaran sosial, alam sekitar dan ekonomi yang sangat besar dan rumit, universiti-universiti kita akan memainkan peranan penting dalam memastikan Australia secara kompetitif dan bersatu padu secara ekonomi. Sektor pendidikan tinggi akan berada di barisan hadapan untuk membentuk dasar kontemporari dan masyarakat moden.

Di University of Wollongong (UOW) kami akan terus memberi tumpuan kepada menawarkan pengalaman peribadi dan persekitaran pembelajaran yang luar biasa. Kami akan membangunkan graduan yang sangat berpengalaman yang telah mengalami universiti yang berintensifkan penyelidikan, dan kurikulum yang mencabar intelektual.

Kami komited untuk menghasilkan penyelidikan yang cemerlang dan hasil bertaraf dunia. Objektif kami untuk mendapatkan tempat dalam 1% teratas universiti di dunia mewujudkan peluang untuk memperbaharui dan menyegarkan.

Masa yang akan datang menawarkan peluang utama untuk:

  • Teruskan usaha untuk membina persekitaran penyelidikan yang cemerlang, sekolah siswazah yang kuat dan insentif yang jelas untuk memacu fokus penyelidikan dan produktiviti;
  • Selesaikan transformasi kurikulum kami yang berkaitan dengan permintaan pelajar, hasil siswazah dan penggunaan teknologi baru;
  • Melabur di kalangan kita untuk bekerjasama secara dalaman dan luaran untuk mencapai perkara yang hebat;
  • Meningkatkan kampus kami, dan menyelaraskan kemudahan kami kepada perubahan di pusat-pusat penduduk, sistem yang dipacu oleh permintaan dan keutamaan penyelidikan yang muncul; Leverage reputasi kami sebagai sebuah universiti berbilang kampus global dengan mengembangkan program dan portfolio antarabangsa kami di luar pantai;
  • Bekerjasama dengan rakan kongsi kami untuk mencipta tahap inovasi dan impak yang lebih tinggi, dan menyumbang kepada penciptaan perusahaan baru;
  • Terlibat dengan alumni kami untuk membina rangkaian untuk kehidupan;
  • Mengekalkan universiti yang cekap dan produktif yang difokuskan pada kebolehsuaian dan kelestarian kewangan;
  • Aspire untuk menjadikan UOW sebuah universiti destinasi dan Wollongong sebuah universiti.

Lokasi

Wollongong

Alamat
Northfields Ave
2522 Wollongong, New South Wales, Australia