University of Wollongong Faculty of Business

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Tujuan kami

Universiti Wollongong adalah universiti yang berintensifkan penyelidikan dengan reputasi yang luar biasa untuk persekitaran pembelajarannya dalam pelbagai bidang.

Komitmen kami kepada pelajar kami adalah jelas dalam graduan kami, yang diiktiraf atas keupayaan, kualiti dan kejayaan mereka di tempat kerja global.

118913_0E6A5290JPG.jpg

UOW adalah rangkaian kampus antarabangsa dan pusat pembelajaran serantau. Bersama-sama dengan rakan-rakan kami, kami membuat kehadiran yang kuat dan tersambung dalam komuniti kami.

Kami adalah universiti yang muda dan bersemangat dengan cita-cita yang tidak dapat dipisahkan. Kami menghargai kemampuan penyelidikan kami untuk mengatasi masalah interdisiplin yang rumit. Semangat penyelidikan kami mendorong persekitaran penyelidikan dan pembelajaran kami dan tujuan kami memperoleh tempat di 1% teratas universiti di dunia.

Sejarah UOW

Dalam era pembangunan dan inovasi selepas perang, Universiti Teknologi New South Wales kemudian membentuk sebuah bahagian di Wollongong untuk melatih para jurutera dan ahli metallurgis industri keluli tempatan. Institusi itu berkembang dan berkembang, dan pada tahun 1975 undang-undang telah diluluskan di parlimen New South Wales, mendirikan Universiti Wollongong sebagai sebuah institusi bebas.

UOW bangga dengan sejarah kaya yang telah berkembang sejak kelas pertama diadakan pada tahun 1951. Universiti ini sudah pasti jauh: kami masih melatih jurutera dan ahli kaji logam, tetapi kami kini melatih para seniman, usahawan, pendidik, dan inovator.

118910_0E6A5287JPG.jpg

Penyelidikan

Di UOW kami berdedikasi untuk penyelidikan yang membuat perbezaan. Kami menekankan perkongsian dan kerjasama untuk memberi kesan dunia nyata. Kami menunjukkan komitmen kami terhadap inovasi dengan memberi idea-idea besar yang tulen inkubator perniagaan Pathway . Kami mengalu-alukan peluang untuk berkongsi penyelidikan dan rakan kongsi kami dengan komuniti kami. Kami saling menyokong untuk meningkatkan reputasi UOW untuk kecemerlangan penyelidikan dan inovasi.

Tempat, tujuan dan nilai kami

Universiti tidak pernah menjadi lebih penting untuk masa depan kita. Dalam dunia yang menghadapi cabaran sosial, alam sekitar dan ekonomi yang sangat besar dan kompleks, universiti-universiti kita akan memainkan peranan penting dalam memastikan Australia bersaing secara ekonomi dan bersosok secara sosial. Sektor pendidikan tinggi akan berada di barisan hadapan membentuk dasar kontemporari dan masyarakat moden.

Di Universiti Wollongong (UOW) kami akan terus memberi tumpuan kepada menawarkan pengalaman peribadi dan persekitaran pembelajaran yang luar biasa. Kami akan membangunkan graduan yang sangat berpengalaman yang telah mengalami universiti yang berintensifkan penyelidikan, dan kurikulum yang mencabar intelektual.

Kami komited untuk menghasilkan penyelidikan yang cemerlang dan hasil bertaraf dunia. Objektif kami untuk mendapatkan tempat dalam 1% teratas universiti di dunia mewujudkan peluang untuk memperbaharui dan menyegarkan.

118908_IMG_7990JPG.jpg

Masa yang akan datang menawarkan peluang utama untuk:

  • Teruskan usaha untuk membina persekitaran penyelidikan yang cemerlang, sekolah siswazah yang kuat dan insentif yang jelas untuk memacu fokus penyelidikan dan produktiviti;
  • Selesaikan transformasi kurikulum kami yang berkaitan dengan permintaan pelajar, hasil siswazah dan penggunaan teknologi baru;
  • Melabur di kalangan kita untuk bekerjasama secara dalaman dan luaran untuk mencapai perkara yang hebat;
  • Meningkatkan kampus kami, dan menyelaraskan kemudahan kami kepada perubahan di pusat-pusat penduduk, sistem yang digerakkan permintaan dan keutamaan penyelidikan yang muncul;
  • Leverage reputasi kami sebagai sebuah universiti berbilang kampus global dengan mengembangkan program dan portfolio antarabangsa luar pantai kami;
  • Bekerjasama dengan rakan kongsi kami untuk mencipta tahap inovasi dan impak yang lebih tinggi, dan menyumbang kepada penciptaan perusahaan baru;
  • Terlibat dengan alumni kami untuk membina rangkaian untuk kehidupan;
  • Mengekalkan universiti yang cekap dan produktif yang difokuskan pada kebolehsuaian dan kelestarian kewangan;
  • Aspire untuk menjadikan UOW sebuah universiti destinasi dan Wollongong sebuah universiti.

Profesor Paul Wellings CBE, Naib Canselor.

Lokasi

North Wollongong

Alamat
Northfields Avenue
2522 North Wollongong, New South Wales, Australia

Sydney

Alamat
Sydney, New South Wales, Australia

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami