Baca keterangan rasmi

Kenapa pilih UWA


Jelajah kampus dan kemudahan kami, dapatkan sejarah universiti tertua di negeri ini dan temukan mengapa ijazah UWA boleh membina anda untuk kerjaya masa depan, bukan hanya pekerjaan esok.

Kami bangga untuk menduduki tempat pertama di Australia Barat dan menempatkan di 100 universiti teratas di seluruh dunia.

No1 - Sama rata secara keseluruhan untuk permintaan pelajar dan penyelidikan

7 - Tujuh mata pelajaran kami disenaraikan di Top 50 di dunia

100 teratas - Peringkat 96 di 100 universiti teratas di seluruh dunia


Lima sebab untuk belajar di UWA

Ketahui apa yang memberi inspirasi kepada orang untuk mencapai matlamat mereka dengan kami.


Pengalaman pelajar yang bersemangat

Bersebelahan dengan Sungai Swan, kampus Perth kami adalah antara yang paling indah di Australia dengan bangunan batu pasir ikonik yang duduk di antara taman yang disenaraikan sebagai warisan. Kami hanya 10 minit dari daerah membeli-belah dan perniagaan utama Perth dan berhampiran dengan banyak pantai yang menakjubkan di bandar ini.

Di kampus, anda akan mempunyai pelbagai kemudahan penting untuk dinikmati, termasuk kafe, perpustakaan, kedai buku, kawasan budaya yang bersemangat dan tan kelab dan masyarakat untuk menyertai dan mengalami kehidupan pelajar sepenuhnya. Persatuan Pelajar yang menyokong kami bermakna anda boleh mencuba tangan anda secara sukarela, mendapatkan nasihat bebas mengenai pelbagai perkara atau menghadiri salah satu daripada banyak acara yang berlainan di dan di luar kampus.


Struktur kursus inovatif

Apa sahaja matlamat yang mungkin anda ada, ijazah UWA mewujudkan dunia kemungkinan. Kira-kira 40 peratus daripada pekerjaan hari ini tidak akan wujud dalam masa 20 tahun (CEDA, 2015), jadi kami percaya persiapan yang lebih baik untuk kerjaya masa depan.

Struktur kursus inovatif kami adalah satu-satunya jenisnya di WA dan berdasarkan kepada model global. Ia bermakna anda boleh mengejar minat anda dan memaksimumkan peluang kerjaya anda pada masa yang sama. Fleksibiliti ini membezakan anda daripada orang ramai dan merupakan kunci untuk masa depan yang membuktikan kerjaya anda.


Kedudukan dan penarafan

Kami meletakkan sama rata secara keseluruhan di Australia untuk permintaan pelajar, gaji permulaan siswazah, intensiti penyelidikan dan geran penyelidikan berdasarkan langkah-langkah penting dalam Panduan Universiti Baik 2016. Peringkat Dunia QS telah memberi kita nilai tertinggi yang mungkin - Bintang 5 - dan kita berpangkat di satu peratus daripada universiti di seluruh dunia. Tujuh bidang subjek kami disenaraikan di Top 50 di dunia, mengikut Kedudukan Universiti QS World by Subject.


Hasil siswazah

Ijazah Uwa anda adalah pelaburan dalam masa depan anda. Graduan kami secara konsisten melebihi gaji permulaan purata negara dan kadar pekerjaan siswazah negara. Kami meraikan perkongsian industri yang kuat, menawarkan pengalaman praktikal, dunia nyata selain peluang rangkaian profesional yang berharga. Pendekatan pembelajaran ini sangat dihargai oleh majikan dan memastikan anda bersedia kerjaya. Alumni kami terus memberi inspirasi dan membawa kesan positif kepada masyarakat.


Menukar dunia melalui penyelidikan

Sebagai universiti yang berintensifkan penyelidikan, kami adalah sebahagian daripada Kumpulan Lapan (gabungan universiti penyelidikan teratas di negara ini) dan satu daripada hanya dua ahli Australia Rangkaian Universiti Sedunia. Kami juga merupakan ahli asas Rangkaian Matariki yang berkualiti tinggi, universiti yang berintensifkan penyelidikan dengan fokus khusus terhadap pengalaman pelajar.

Selama bertahun-tahun, kami terus menarik kakitangan, penyelidik dan pelajar yang berkaliber di dunia, termasuk Profesor Nobel Laureate kami Barry Marshall, dan kami menerima kira-kira 80 peratus daripada semua pembiayaan penyelidikan untuk universiti WA setiap tahun.


Sambungan industri

Di UWA, anda bukan sahaja akan belajar ke peringkat tetapi mempunyai peluang untuk memperoleh pengalaman berharga untuk masa depan kerjaya anda.


Mentoring

Berhubungan dengan profesional industri untuk nasihat satu-satu dan kembangkan kemahiran anda.


Bukan untuk kredit

Peletakan rangkaian rangkaian kami membolehkan anda mencari penempatan yang tidak disokong.


Penempatan untuk kredit

Penempatan untuk kredit atau praktisi disusun sebagai sebahagian darjah anda.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:


University of Western Australia Business School

Ijazah Sarjana Kewangan Gunaan Uwa Business School adalah jalan anda untuk kerjaya kewangan global. ... [+]

Meliputi pelbagai topik kewangan yang diterapkan, kursus induk khusus ini membawa kepada kerjaya dalam perbankan korporat dan kewangan, perdagangan pasaran saham, insurans, pengurusan pelaburan dan lain-lain bidang kewangan yang diterapkan.

Anda akan belajar di bawah bimbingan profesional Kewangan yang berpengalaman, termasuk profesor yang telah berkhidmat di Meja Bengkel Superannuasi Kerajaan Komanwel, bertindak sebagai saksi pakar dalam kes mahkamah, dan membangunkan Indeks Keutamaan Ekuiti dalam perkongsian dengan Negara Pertama Kolonial.

Mengenai Kursus

Master of Applied Finance adalah kursus praktikal yang direka untuk kedua-dua graduan yang sudah bekerja di sektor kewangan, serta mereka yang mempunyai latar belakang bukan kewangan yang ingin pindah ke kawasan kewangan.... [-]

Australia Perth
Pendaftaran Terbuka
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Western Australia Business School

Sarjana Perakaunan Profesional akan menyediakan anda latihan dalam aspek teknikal penyediaan data perakaunan; mengembangkan kemahiran anda dalam penerapan maklumat peraka ... [+]

Sarjana Perakaunan Profesional akan menyediakan anda latihan dalam aspek teknikal penyediaan data perakaunan; mengembangkan kemahiran anda dalam penerapan maklumat perakaunan untuk menyelesaikan masalah dan membuat keputusan; dan mengembangkan pengetahuan dan kemahiran anda dalam disiplin profesional yang berkaitan seperti kewangan, percukaian, pengauditan dan pengurusan.

Mengenai Kursus

Kursus ini memberi peluang kepada graduan mendapatkan kelayakan yang diiktiraf oleh badan perakaunan profesional dan komuniti perniagaan yang lebih luas.

Perakaunan di UWA

UWA disenaraikan di 100 universiti teratas di dunia untuk Perakaunan (QS 2014)

Sarjana Perakaunan Profesional Uwa diakreditasi oleh Akauntan Bertauliah Australia dan New Zealand, CPA Australia, dan Institut Akauntan Awam... [-]

Australia Perth
Pendaftaran Terbuka
English
Sepenuh masa
Sambilan
18 - 24 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Western Australia Business School

Master of Public Policy akan memberi anda pemahaman multi-disiplin tentang peranan kerajaan dalam aktiviti ekonomi dan pembuatan keputusan dasar awam. Kursus ini memberi ... [+]

Master of Public Policy akan memberi anda pemahaman multi-disiplin tentang peranan kerajaan dalam aktiviti ekonomi dan pembuatan keputusan dasar awam. Kursus ini memberi tumpuan kepada bagaimana kerajaan berinteraksi dengan ekonomi dan masyarakat. Topik termasuk pertumbuhan ekonomi, kestabilan, perpajakan, penyediaan infrastruktur, peraturan, kesihatan, pertahanan, pendidikan, dan keselamatan sosial. Ia mengintegrasikan teori dan amalan untuk meningkatkan pengetahuan dan kemahiran praktikal yang membolehkan anda memberi respons secara proaktif dan strategik kepada keperluan awam, ekonomi, dan sosial. Anda boleh memilih untuk melengkapkan pengkhususan dalam Ekonomi atau Pentadbiran Awam dan Tadbir atau kedua-duanya.... [-]

Australia Perth
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu