Baca keterangan rasmi

EFMD Equis Accredited AACSB Accredited

profil University

Menduduki tempat teratas 51 * universiti di dunia, The University of Queensland (UQ) adalah salah satu institusi pengajian tinggi yang terbaik di Australia dengan:

lebih banyak anugerah untuk kecemerlangan pengajaran daripada mana-mana universiti Australia yang lain Pilihan program yang luar biasa dalam pelbagai bidang pengajian di peringkat ijazah penyelidikan lebih tinggi sarjana muda, ijazah lanjutan dan peluang kepada pelajar untuk menimba pengalaman praktikal dan membuat sambungan berharga dengan bakal majikan melalui latihan dan penempatan kerja peluang untuk mengkaji sebahagian daripada ijazah luar negara di salah satu daripada banyak institusi rakan kongsi sangat kedudukan Universiti.

Dengan kampus berasaskan di dalam dan sekitar bandar Brisbane, anda akan menikmati masyarakat yang pelbagai lebih 50,000 pelajar, termasuk lebih daripada 12,600 pelajar antarabangsa dari 140 negara yang berbeza di seluruh dunia.

UQ adalah ahli pengasas Kumpulan kebangsaan Lapan, kumpulan utama universiti-universiti Australia yang menjalankan sebahagian besar daripada semua penyelidikan universiti di Australia, dan juga sebagai salah satu daripada tiga universiti Australia untuk menjadi member of the global 21, yang perikatan yang membolehkan UQ untuk menawarkan pelajar peluang yang unik untuk mengambil bahagian dalam pertukaran dan aktiviti pelajar di seluruh dunia. Melalui kerjasama ini, pelajar UQ telah mengambil bahagian dalam acara-acara seperti program Summer School di Mexico, Persidangan Penyelidikan Sarjana di Jepun dan program Keusahawanan Sosial di Guatemala.

ranking dunia

Menurut QS World University Rankings Tertakluk 2016, UQ kedudukan nombor satu di Australia dalam Sumber Mineral dan Kejuruteraan Perlombongan (ke-10 dunia) dan Sains Alam Sekitar (ke-12 dunia). Universiti juga kedudukan ke-17 di peringkat global dalam Pertanian dan Perhutanan dan ke-18 dalam Pendidikan. UQ ini QS lain global top-30 mata pelajaran adalah: Psikologi (21), Kajian Pembangunan (23), Kejuruteraan Kimia (25), Komunikasi dan Pengajian Media (25), Perakaunan dan Kewangan (26), Sains Veterinar (29) dan Kejururawatan ( 30).

pengalaman pelajar

Selain fleksibiliti dalam pilihan program, pelajar UQ juga mendapat manfaat daripada peluang untuk menikmati pelbagai aktiviti kurikulum semasa pengajian mereka. Terdapat peluang pertukaran kepada lebih daripada 185 institusi rakan kongsi di 40 buah negara dan akses kepada lebih daripada 200 kelab dan persatuan, serta kemudahan sukan dan budaya.

The UQ program Anugerah Kelebihan menawarkan pelajar UQ peluang untuk merealisasikan cita-cita mereka dan meningkatkan kemahiran penyelidikan, kepimpinan dan komunikasi budaya mereka untuk memastikan mereka berdaya saing dalam pasaran pekerjaan. Ia menggabungkan penyertaan dalam pelbagai aktiviti kokurikulum di tiga kategori teras - Global dan Kebudayaan Pertunangan, Penyelidikan dan Keusahawanan dan Tanggungjawab Sosial dan Kepimpinan - dan akan memberikan anda akses kepada satu siri simposium yang unik.

alumni cemerlang

alumni 225,000-plus cemerlang Universiti termasuk pemenang Nobel, Ketua Pegawai Eksekutif sebuah syarikat Fortune 500, pemenang Anugerah Academy, dan pemimpin dalam kerajaan, undang-undang, sains, perkhidmatan awam dan seni.

fokus penyelidikan

Pihak Universiti mempunyai sembilan institusi penyelidikan bertaraf dunia, dan penyelidik yang inovasi mempunyai kesan global, termasuk penciptaan vaksin kanser serviks, perlindungan bekalan makanan di dunia, dan pemasangan terbesar photovoltaic panel solar di hemisfera selatan. Sebagai pelajar UQ anda mempunyai peluang untuk diajar oleh dan kerja bersama penyelidik ini.

Mana UQ?

UQ mempunyai tiga kampus di dalam dan sekitar Brisbane, ibu negeri Queensland. Brisbane merupakan bandar ketiga terbesar di Australia, selepas Sydney dan Melbourne, dan ia mempunyai penduduk pelbagai budaya kira-kira dua juta.

Ia mempunyai semua kelebihan bandar moden yang besar, tetapi ia mengekalkan keramahan dan keindahan sebuah bandar wilayah kecil. Dalam edisi 2013 daripada Lonely Planet Australia perjalanan buku panduan, Brisbane dinamakan "bandar paling sejuk di Australia".

jam memandu selatan bandar, anda akan mendapati pantai keemasan dan taman tema di Gold Coast. Utara Brisbane anda akan mencari pantai Sunshine Coast, taman negara, hutan hujan dan tempat tarikan seperti Zoo Australia. Hanya di luar pantai anda akan mencari Stradbroke dan Moreton Kepulauan murni, kedua popular hari-perjalanan dan destinasi percutian bagi penduduk tempatan dan pelancong. Brisbane telah menjadi tuan rumah banyak kebudayaan dan sukan acara besar-besaran, termasuk Sukan Komanwel, Rugby Piala Dunia dan Sidang Kemuncak 2014 pemimpin G20.

Untuk maklumat lanjut, sila layari https://future-students.uq.edu.au * UQ pangkat dalam 51 bahagian seperti yang diukur oleh QS World University Rankings dan Prestasi Ranking Kertas saintifik untuk Universiti Dunia. Universiti juga pangkat 52 di Amerika Syarikat Berita Terbaik Global Universiti Kedudukan, 55 dalam Ranking Akademik Universiti Dunia dan dalam 60 dalam Times Higher Education World University Rankings.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus Eksekutif

The University of Queensland

Program Sains Data di The University of Queensland akan menjadi yang pertama di Australia untuk menawarkan tahap yang sederhana dalam pengetahuan perniagaan pengkomputera ... [+]

Mengapa mengkaji Sarjana Sains Data

Terdapat pertumbuhan yang ketara dan berterusan dalam permintaan untuk Data Ahli-ahli sains di seluruh dunia. Sains Data adalah kawasan baru yang menarik kajian yang boleh digunakan dalam sebilangan besar sektor industri seperti kesihatan, tenaga, kewangan, pembuatan, dan juga dalam kerajaan. The Dprogram ata Sains di The University of Queensland akan menjadi yang pertama di Australia untuk menawarkan tahap yang sederhana dalam pengetahuan perniagaan pengkomputeran, statistik, matematik dan digunakan dalam industri, kerajaan, konteks sosial dan saintifik dan seimbang dengan sifat-sifat penting yang berkaitan dengan sains data termasuk penggunaan etika data , pertimbangan undang-undang untuk sains data, komunikasi perniagaan, pengalaman hands-on dengan alat relevan besar data dan teknologi, dan pemikiran kreatif dan mengganggu digunakan untuk masalah yang kompleks. Graduan dari program ini akan dilengkapi dengan baik untuk menangani cabaran sains data kompleks dan memainkan peranan utama dalam pembangunan masa depan penyelesaian sains data di peringkat global. ... [-]

Australia Saint Lucia Brisbane Gatton
Januari 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
The University of Queensland

Program ini ditawarkan sebagai tindak balas kepada permintaan untuk pelajar Master 2 tahun daripada pelajar yang telah menamatkan pengajian MA-tahap dan ingin mengambil d ... [+]

Mengapa mengkaji Sarjana Linguistik Gunaan

Program ini ditawarkan sebagai tindak balas kepada permintaan untuk pelajar Master 2 tahun daripada pelajar yang telah menamatkan pengajian MA-tahap dan ingin mengambil disertasi sebelum ke tahap penyelidikan yang lebih tinggi. Program kursus lepasan ijazah menawarkan pengajian dalam bidang Linguistik Gunaan dan TESOL. Program ini mempunyai dua misi. Yang pertama adalah untuk menyediakan program pembangunan profesional yang berkualiti untuk para guru Bahasa Inggeris dan bahasa kedua yang lain, dan profesional bahasa dalam terjemahan, mentafsir dan kawasan bahasa kedua lain. Misi kedua adalah untuk menyediakan pelajar kursus peluang untuk meneroka pilihan penyelidikan dan membangunkan pengkhususan untuk kajian lanjut.... [-]

Australia Saint Lucia Brisbane Gatton
Januari 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
The University of Queensland

Program ini direka untuk kedua-dua peguam dan bukan peguam yang ingin memberi tumpuan pengajian undang-undang antarabangsa. Dalam dunia yang semakin bersifat antarabangsa ... [+]

Mengapa mengkaji Sarjana Undang-undang Antarabangsa

Program ini direka untuk kedua-dua peguam dan bukan peguam yang ingin memberi tumpuan pengajian undang-undang antarabangsa. Dalam dunia yang semakin bersifat antarabangsa, undang-undang antarabangsa membentuk hampir semua bentuk interaksi antarabangsa, dari perniagaan, perdagangan, diplomasi, dan dalam peperangan.

Orang sudah bekerja atau berharap untuk bekerja dalam pelbagai bidang tumpuan di peringkat antarabangsa, seperti perniagaan, dasar, kerajaan, dan sektor NGO akan mendapat manfaat daripada kefahaman yang jelas tentang struktur undang-undang antarabangsa yang membentuk sistem antarabangsa, dan bagaimana untuk bekerja dalam undang-undang tersebut.... [-]

Australia Saint Lucia Brisbane Gatton
Januari 2020
English
Sepenuh masa
18 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Exploring the UQ Advantage

A look at the UQ St Lucia campus