Baca keterangan rasmi

UCL School Of Energy And Resources, Australia adalah bahagian penting dari University College London, salah satu institusi akademik terkemuka di dunia, secara konsisten menduduki ranking sepuluh universiti terbaik dunia oleh Kedudukan Universiti QS Dunia.

UCL adalah sebuah institusi moden yang kelihatan luar, sebuah universiti pelbagai disiplin yang komited untuk melibatkan diri dengan isu-isu utama zaman kita. UCL adalah pusat kuasa akademik yang sebenar dengan tidak kurang daripada 21 pemenang Hadiah Nobel dalam komuniti kami.

Kami mempunyai capaian global dan penglihatan global. Penyelidikan kami mencapai sudut paling jauh di dunia; dari pemuliharaan barang antik di Iraq kepada transformasi penyelidikan kejuruteraan di Kazakhstan.

UCL Australia adalah kampus UCL yang pertama di luar negara, dan pelajar kami disediakan dengan banyak peluang untuk berinteraksi dengan rakan-rakan mereka di London.


Peluang yang kaya

Industri tenaga dan sumber daya berada di bawah perhatian lebih dari pada bila-bila masa dalam sejarah. Kedua-dua cabaran dan peluang yang diberikan oleh sektor yang sangat global ini sangat besar. Permintaan yang semakin meningkat untuk tenaga dan sumber dalam ekonomi membangun dan isu keselamatan tenaga, kemampuan dan peraturan, kemapanan, kesan alam sekitar dan perubahan iklim, menuntut penyelesaian yang lebih rumit. Cabaran-cabaran ini adalah global dan mereka hanya dapat diselesaikan oleh kebijaksanaan dan penglihatan manusia. Di UCL Australia, kami membangunkan bakat pengurusan yang akan membantu industri memenuhi cabaran-cabaran ini, berkembang dan berjaya. Pendekatan utama kami di dunia menggabungkan penyelidikan akademik dengan pengalaman industri yang bersifat tangan. Matlamat kami adalah untuk memberi para pelajar kami pemahaman yang luas dan mendalam terhadap kerumitan industri dan pengetahuan teknikal khusus untuk memberi impak sebenar - untuk meneruskan kerjaya pengurusan sektor dan membentuk industri tenaga dan sumber daya masa depan.


Komitmen global


Salah satu ciri teras strategi antarabangsa UCL adalah komitmen kami untuk memajukan lagi tanggapan kewarganegaraan global. Kami berhasrat untuk memastikan bahawa penyelidikan UCL digunakan untuk manfaat masyarakat global dan untuk menyelesaikan masalah dunia sebenar. Sekolah Tenaga dan Sumber Daya kami di Adelaide membawa kepakaran UCL yang luas ke pusat industri sumber daya yang berkembang pesat di Australia. Berpartap dengan Kerajaan Australia Selatan, Santos Limited dan pemain industri utama lainnya, UCL menyampaikan pendidikan canggih dengan input dari para pemimpin industri utama.

Sekolah ini juga menawarkan:

MSc

UCL School Of Energy And Resources, Australia

Sarjana Sains dalam Tenaga dan Sumber Pengurusan di UCL Australia adalah program dua tahun yang direka untuk menyediakan pelajar dengan ketat dan menyeluruh ... [+]

MSc dalam Tenaga dan Sumber Pengurusan

Sarjana Sains dalam Tenaga dan Pengurusan Sumber (CRICOS Kod: 076038B) di UCL Australia adalah program dua tahun yang direka untuk menyediakan pelajar dengan pengetahuan yang ketat dan menyeluruh teori kontemporari dan amalan dalam pengurusan mapan tenaga dan sumber asli. MSc disambungkan kepada industri tenaga dan sumber, dengan membawa profesional industri akademik dan bahagian yang menyumbang kepada kursus-kursus yang diajar. Bagi pelajar sepenuh masa, Tahun 1 terdiri daripada lapan kursus dan direka untuk mendalamkan / meluaskan pemahaman di padang. Dalam 2, para pelajar MSc boleh memilih salah satu daripada dua pilihan: sama ada aliran penyelidikan menjalankan satu projek penyelidikan dalam industri atau aliran kerja kursus yang terdiri daripada gabungan kursus yang diajar dan projek penyelidikan pendek. Kajian Separuh masa dalam MSc tersedia hanya untuk pelajar yang tidak belajar di Australia dengan visa pelajar dan boleh disiapkan dalam tempoh tiga hingga lima tahun. Setiap kursus dihantar secara intensif selama lima hari berturut-turut, diikuti dengan peperiksaan bertulis tiga jam tiga minggu kemudian. Tugasan dan projek bagi setiap kursus membawa kepada laporan yang hendaklah dihantar tidak lewat daripada tiga minggu dari hari terakhir tuisyen. ... [-]

Australia Adelaide
Januari 2020
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu