The University of Western Australia

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Dapatkan wawasan tentang kehidupan sebenar di UWA dan belajar apa yang paling kami sukai pelajar.

Kami bangga untuk menduduki tempat pertama di Australia Barat dan menempatkan di 100 universiti teratas di seluruh dunia.

5 Bintang untuk Pelajar:

  • Nisbah Guru dan Permintaan Pelajar (GUG 2018)
  • Tujuh mata pelajaran kami disenaraikan di Top 50 dunia (QS 2018)
  • Peringkat 91 di 100 universiti teratas di seluruh dunia (ARWU 2017)

Pengalaman pelajar yang bersemangat

Bersebelahan dengan Sungai Swan, kampus Perth kami adalah antara yang paling indah di Australia dengan bangunan batu pasir ikonik yang duduk di antara taman yang disenaraikan sebagai warisan. Kami hanya 10 minit dari daerah membeli-belah dan perniagaan utama Perth dan berhampiran dengan banyak pantai yang menakjubkan di bandar ini.

Di kampus, anda akan mempunyai pelbagai kemudahan penting untuk dinikmati, termasuk kafe, perpustakaan, kedai buku, kawasan budaya yang bersemangat dan tan kelab dan masyarakat untuk menyertai dan mengalami kehidupan pelajar sepenuhnya. Persatuan Pelajar yang menyokong kami bermakna anda boleh mencuba tangan anda secara sukarela, mendapatkan nasihat bebas mengenai pelbagai perkara atau menghadiri salah satu daripada banyak acara yang berlainan di dan di luar kampus.

Struktur kursus inovatif

Apa sahaja matlamat yang mungkin anda ada, ijazah UWA mewujudkan dunia kemungkinan. Kira-kira 40 peratus daripada pekerjaan hari ini tidak akan wujud dalam masa 20 tahun (CEDA, 2015), jadi kami percaya persiapan yang lebih baik untuk kerjaya masa depan.

Struktur kursus inovatif kami adalah satu-satunya jenisnya di WA dan berdasarkan kepada model global. Ia bermakna anda boleh mengejar minat anda dan memaksimumkan peluang kerjaya anda pada masa yang sama. Fleksibiliti ini membezakan anda daripada orang ramai dan merupakan kunci untuk masa depan yang membuktikan kerjaya anda.

Kedudukan dan penarafan

Kami menerima kedudukan lima bintang dalam permintaan pelajar dan pelajar: nisbah kakitangan dalam Panduan Universiti yang Baik 2018. UWA berada di peringkat pertama di Australia Barat dan diiktiraf di peringkat antarabangsa sebagai universiti Top 100. Tujuh bidang subjek kami disenaraikan di Top 50 di dunia, menurut Peringkat Universiti QS World oleh Subjek 2018.

  • Pertanian dan Kehutanan
  • Anatomi dan Fisiologi (ke-13)
  • Kejuruteraan Awam dan Struktur
  • Bumi dan Sains Marin
  • Kejuruteraan Mineral dan Perlombongan (ke-11)
  • Seni persembahan
  • Subjek Berkaitan Sukan

Hasil siswazah

Ijazah Uwa anda adalah pelaburan dalam masa depan anda. Graduan kami secara konsisten melebihi gaji permulaan purata negara dan kadar pekerjaan siswazah negara. Kami meraikan perkongsian industri yang kuat, menawarkan pengalaman praktikal, dunia nyata selain peluang rangkaian profesional yang berharga. Pendekatan pembelajaran ini sangat dihargai oleh majikan dan memastikan anda bersedia kerjaya. Alumni kami terus memberi inspirasi dan memberi kesan positif kepada masyarakat.

Menukar dunia melalui penyelidikan

Sebagai universiti yang berintensifkan penyelidikan, kami adalah sebahagian daripada Kumpulan Lapan (gabungan universiti penyelidikan teratas di negara ini) dan satu daripada hanya dua ahli Australia Rangkaian Universiti Sedunia. Kami juga merupakan ahli asas Rangkaian Matariki yang berkualiti tinggi, universiti yang berintensifkan penyelidikan dengan fokus khusus terhadap pengalaman pelajar.

Selama bertahun-tahun, kami terus menarik kakitangan, penyelidik dan pelajar yang berkaliber, yang terkenal di dunia, termasuk Profesor Nobel Laureate, Barry Marshall, dan kami menerima kira-kira 80 peratus daripada semua pembiayaan penyelidikan untuk universiti WA setiap tahun.

Lokasi

Crawley

Alamat
Stirling Highway, 35
6009 Crawley, Australia Barat, Australia

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami