The University of Notre Dame Australia

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

The University of Notre Dame Australia (UNDA) adalah salah satu daripada bintang-bintang universiti Australia yang semakin meningkat. Ditubuhkan melalui Akta Parlimen Australia Barat pada Disember 1989, ia kini mempunyai lebih daripada 7,000 pelajar yang mendaftar di tiga kampusnya di Fremantle, Sydney dan Broome. Rakan pengasas universiti ialah University of Notre Dame di Amerika Syarikat (NDUS), salah satu universiti Katolik di dunia dan penanda aras untuk UNDA. Ia telah memberi inspirasi kepada UNDA; peguam; idea dan model; 'pelajar di luar negara' dan fakulti; dan kehadiran pemimpin-pemimpinnya di dewan-dewan dan dewan pentadbirannya.

Notre Dame Australia adalah sebuah universiti Australia yang memeluk tradisi universiti Australia moden dan tradisi purba dan tradisi universiti Katolik di Eropah dan Amerika Utara. Ia telah berusaha untuk menjadi universiti yang mengkhususkan diri dalam kecemerlangan pendidikan sarjana muda. Tumpuannya ialah pendidikan dan latihan orang muda untuk masuk ke profesi utama: perubatan, undang-undang, pengajaran, kejururawatan, perakaunan dan kewangan, fisioterapi, kaunseling, sains kesihatan dan keimamatan.

Universiti ini amat penting untuk peranannya sebagai peneraju dalam bidang disiplin profesional kesihatan dan pendidikan profesional yang sangat lama, begitu lama dikaitkan dengan misi Gereja di Australia. Ia juga telah memainkan peranan khas dalam pendidikan, dan perkhidmatan kepada, orang-orang asli Australia utara.

Notre Dame adalah saiz sederhana, sebuah universiti swasta yang menerima pembiayaan awam di beberapa kawasan. Sebilangan besar pelajar mempunyai tempat dalam bidang kesihatan dan pendidikan yang dibiayai oleh Kerajaan Australia. Ia komited untuk memastikan bahawa, sejauh mungkin, pelajar menerima pendidikan yang berkualiti tinggi dan berkualiti tinggi dalam persekitaran pembelajaran yang mesra dan mesra. Kira-kira 10 peratus daripada badan pelajarnya adalah antarabangsa.

Universiti ini bertujuan untuk menghasilkan graduan industri 'bersedia' yang banyak permintaan dari majikan Australia.

Tiga kampus Universiti, di Fremantle, Sydney dan Broome sangat indah dan sangat mudah. Mereka menyediakan suasana yang sesuai untuk pengalaman universiti sarjana kelas satu.

Lokasi

Broome

Alamat
The University of Notre Dame Australia - Broome Campus
88 Guy Street

6725 Broome, Australia Barat, Australia

Fremantle

Alamat
The University of Notre Dame Australia - Fremantle Campus
19 Mouat Street

6959 Fremantle, Australia Barat, Australia

Sydney

Alamat
The University of Notre Dame Australia - Sydney Campus
104 Broadway

2007 Sydney, New South Wales, Australia