Baca keterangan rasmi

RMIT adalah universiti teknologi, reka bentuk dan perusahaan global.

Salah satu institusi pengajian tinggi asal Australia, Universiti RMIT menikmati reputasi antarabangsa untuk kecemerlangan pendidikan profesional dan vokasional, penyelidikan terpakai, dan penglibatan dengan keperluan industri dan masyarakat.

RMIT adalah pemimpin dunia dalam Seni dan Reka Bentuk; Seni bina; Pendidikan; Kejuruteraan; Pembangunan; Sains Komputer dan Sistem Maklumat; Perniagaan dan Pengurusan; dan Komunikasi dan Pengajian Media.

Warisan kita

RMIT ditubuhkan pada tahun 1887 sebagai Kolej Kerja Lelaki dengan tujuan untuk membawa pendidikan kepada pekerja Melbourne.

Lokasi dan kemudahan kami

Kampus-kampus kami di Melbourne dan Vietnam mempunyai bangunan memenangi anugerah dan beberapa kemudahan yang paling berteknologi tinggi di dunia.

Pendidikan kita

RMIT memberi perbezaan kepada kehidupan pelajar, kakitangan dan komuniti kami melalui program pendidikan kami.

Tadbir urus dan pengurusan

Tadbir urus dan pengurusan yang baik adalah penting untuk memastikan kejayaan dan kemampanan Universiti.

Kolej kami

Universiti RMIT menawarkan program pengajian di 17 sekolah di tiga kolej akademik.

Salah satu institusi pendidikan asal Australia yang diasaskan pada tahun 1887, RMIT University kini merupakan institusi pengajian tinggi terbesar negara dengan lebih dari 84,000 pelajar, termasuk 13,000 di peringkat pascasarjana.

Kedudukan kami

Kedudukan QS

RMIT mempunyai ranking QS 5-Bintang untuk kecemerlangan dalam pendidikan tinggi.

Universiti tertinggi ke-15 di Australia dan ke-250 di dunia *

21 di dunia dan ke 5 di Australia di kalangan universiti kurang daripada 50 tahun (2019 QS Top 50 Di bawah 50 indeks)

Ke-40 di dunia untuk profil antarabangsa kakitangan akademik Universiti *

108 di dunia untuk reputasi majikan (8 di Australia dan 3 di Victoria) *

Ke-12 di dunia untuk Seni dan Rekabentuk (ranking tertinggi di Australia) ^

22 di dunia untuk Senibina dan Alam Sekitar (4 tertinggi di Australia) ^

Ke-95 untuk pekerjaan siswazah (8 di Australia) #

Di antara 100 universiti teratas di dunia :

 • Pendidikan
 • Kejuruteraan (Sivil dan Struktural)
 • Kejuruteraan (Elektrik dan Elektronik)
 • Sains Komputer dan Sistem Maklumat
 • Komunikasi dan Pengajian Media
 • Kajian Pembangunan
 • Pengajian Perniagaan dan Pengurusan
 • Perakaunan dan kewangan

Antara 150 universiti terbaik dunia dalam ^:

 • Kejuruteraan (Kimia)
 • Kejuruteraan (Mekanikal, Aeronautik dan Pembuatan)
 • Geografi
 • Sains Sosial dan Pengurusan

* 2018-19 QS World University Rankings

^ 2019 QS World University Rankings by Subject

# 2019 QS Kedudukan Pengajian Siswazah

Kedudukan QS adalah antara kedudukan universiti antarabangsa paling berpengaruh dan meluas.

Kedudukan lain

RMIT disenaraikan di antara 400 universiti terkemuka di dunia di peringkat global dalam Peringkat Akademik 2018 Universiti-universiti Dunia.

RMIT juga menduduki tempat dalam 401-500 band di Times Higher Education World Rankings University 2017-18, dan 74 di rantau Asia-Pasifik.

RMIT menduduki tempat ke-26 pada 2018 Peringkat Leiden 4, ranking universiti yang berintensif tinggi di dunia.

RMIT adalah ke-19 di dunia dalam Peringkat Sekolah Fashion Fesyen Global 2017 dan ke-9 dalam Kursus Perniagaan Fesyen Siswazah Terbaik Global 10 BoF.

RMIT adalah ke-97 ke-13 dan ke-13 di rantau Asia-Pasifik dalam kedudukan MBA Eksekutif QS Global 2018; dan menduduki ranking tertinggi di dunia pada 151-200 di MBA 2018 QS Penuh Masa.

RMIT berada di kedudukan ke-33 dalam Peringkat Global MBA Peringkat dan ke-19 di peringkat global untuk program MBA Eksekutif dalam Kedudukan MBA Global 2018 ( Majalah CEO ).

Kecemerlangan dalam Penyelidikan

Kualiti kerja penyelidikan RMIT telah disahkan oleh Majlis Penyelidikan Australia.

Dalam penilaian Kecemerlangan dalam Penyelidikan untuk penilaian Australia yang paling baru-baru ini, RMIT dinilai "jauh melebihi standard dunia" dalam 13 bidang penyelidikan dan "standard dunia melebihi" dalam sembilan bidang lagi.

Penyelidikan kami dalam 11 bidang sains (termasuk sains perubatan), kejuruteraan dan matematik yang diterapkan, serta dalam seni bina dan media dan komunikasi, berada di peringkat terbaik di dunia.

Anugerah Pendidikan Antarabangsa Victorian

Pada Anugerah Pelajaran Antarabangsa Victorian yang pertama, RMIT menerima anugerah Premier for International Education Provider of the Year dan anugerah untuk Kecemerlangan Pendidikan Antarabangsa (Universiti).

Alumni

Masyarakat alumni kami lebih daripada 300,000 terbentang di seluruh dunia dan termasuk pemimpin seperti Ketua Pegawai Eksekutif Berita Corporation, Robert Thomson; Pengerusi BHP Billiton, Jacques Nasser; ahli penganugerahan teori pemenang multi-award, Dr Amanda Barnard; dan bekas Pengarah Festival Antarabangsa Edinburgh, Sir Jonathan Mills AO.

Program diajar dalam:
 • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus Eksekutif

RMIT - Royal Melbourne Institute of Technology

Master of Cyber Security akan menyediakan anda dengan pelbagai kemahiran yang diperlukan untuk dunia yang semakin terhubung, di mana keselamatan maklumat adalah kritikal. ... [+]

Gambaran keseluruhan

Master of Cyber Security akan menyediakan anda dengan pelbagai kemahiran yang diperlukan untuk dunia yang semakin terhubung, di mana keselamatan maklumat adalah kritikal.

Program ini bertujuan untuk melengkapkan anda dengan alat matematik, teknikal dan perniagaan untuk mendapatkan sistem maklumat organisasi.

Keselamatan siber adalah tanggungjawab penting untuk organisasi dari semua saiz dan di dunia rangkaian hari ini ia lebih penting daripada sebelumnya.

Dari cacing internet terkini untuk kecurian identiti, bahaya tidak lebih dari satu klik sahaja.

Anda akan mengetahui tentang keselamatan, kriptografi, Rangkaian Penyulitan Lanjutan, RSA, smartcards, biometrik, peretasan etika dan pengurusan risiko sistem maklumat tempatan.... [-]

Australia Melbourne
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
RMIT - Royal Melbourne Institute of Technology

Dengan keputusan yang didorong oleh data kini merupakan bahagian asas dari operasi perniagaan, program ini memberikan anda platform untuk menjadi penyelesaian masalah yan ... [+]

Gambaran keseluruhan

Analisis adalah sains dan seni menganalisis data untuk membuat keputusan yang lebih baik.

Ia membina tradisi statistik dan penyelidikan operasi, membawa bersama alat dan kepakaran dari sains komputer, kejuruteraan dan perniagaan.

Gabungan disiplin ini menjadikan analisis unik dalam kapasiti untuk menyelesaikan masalah dunia kritikal. Anda akan belajar cara menggunakan data untuk membuat keputusan yang bermaklumat yang memberi sumbangan besar kepada kejayaan organisasi, yang memberikan laluan karir yang bermanfaat dan dihargai.

Program ini membolehkan anda memilih dari pelbagai pilihan yang digabungkan dengan inti statistik statistik dan penyelidikan operasi.... [-]

Australia Melbourne
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 - 4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
RMIT - Royal Melbourne Institute of Technology

Program ini mempersiapkan anda untuk peranan kepimpinan dalam pengurusan organisasi berasaskan kejuruteraan dan teknologi dengan program yang disesuaikan dengan keperluan ... [+]

Gambaran keseluruhan

Anda akan membangunkan kemahiran dan kepakaran dalam pelbagai amalan pengurusan kejuruteraan.

Melalui program ini, anda akan mendapat kekuatan penting seperti:

berfikir secara strategikmenangani masalah dari sudut pandang barumencabar amalan dan norma yang telah ditetapkanmembangunkan pendekatan inovatifmemahami bagaimana untuk menguruskan asas teknologi yang sentiasa berubahmembangunkan pendekatan sistem kepada definisi masalah dan / atau peluang

Anda akan terdedah kepada isu dunia nyata dalam bidang:

risiko dan kemungkinanmenguruskan inovasimembangunkan pendekatan berfikir sistempengurusan kualitisistem pengurusan persekitaranpengeluaran bersihperancangan strategikpengurusan kewanganpengurusan Prestasiisu antarabangsapengurusan teknologiButiran... [-]
Australia Melbourne
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 - 4 tahun
Kampus
Online
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
RMIT - Royal Melbourne Institute of Technology

Maju kemahiran anda untuk berjaya menyampaikan projek-projek kompleks di banyak industri. ... [+]

Gambaran keseluruhan

Membangunkan kerjaya anda dalam pengurusan projek dengan kelayakan yang diperlukan dalam pelbagai industri.

Master of Project Management RMIT akan menyediakan anda dengan pengurusan dan kemahiran kepimpinan dalam permintaan yang penting kepada syarikat-syarikat di seluruh industri.

Program ini direka untuk profesional yang sedang bekerja atau ingin bekerja dalam bidang pengurusan projek. Ia amat relevan bagi para profesional yang ingin mengambil langkah seterusnya dalam kerjayanya.

Program ini menekankan penerapan teori praktikal untuk membangunkan keupayaan anda untuk bertindak balas terhadap isu dan trend semasa dan muncul. Anda akan secara kritis melibatkan teori pengurusan projek dan prinsip amalan terbaik dan menilai dan melaksanakan strategi pengurusan projek menggunakan contoh berasaskan projek dunia sebenar.... [-]

Australia Melbourne
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 - 4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
RMIT - Royal Melbourne Institute of Technology

Ambil kerjaya anda ke peringkat seterusnya! Dengan mengkaji MPA, anda membuat pelaburan jangka panjang dalam pembangunan kerjaya anda dan perkembangan profesion perakauna ... [+]

Gambaran keseluruhan

Ambil kerjaya anda ke peringkat seterusnya

Dengan mengkaji MPA, anda membuat pelaburan jangka panjang dalam pembangunan kerjaya anda dan perkembangan profesion perakaunan di seluruh dunia.

Mengapa belajar perakaunan profesional?

Master of Accounting Profesional RMIT direka terutamanya untuk pelajar dari latar belakang bukan perakaunan yang ingin mengembangkan pemahaman tentang dimensi teknikal dan sosial dalam perakaunan dan perniagaan.

Meningkatkan kemahiran anda Persekutuan Akauntan Antarabangsa (IFAC), CPA Australia dan Akauntan Bertauliah Australia dan New Zealand telah membantu merangka program perakaunan profesional pascasarjana RMIT untuk memastikan kami berada dalam langkah dengan keperluan masa depan badan profesional dan majikan.Memperluaskan pilihan kerjaya anda MPA menyediakan kelayakan perakaunan dan perniagaan yang luas untuk kerjaya dalam banyak industri dan sektor. Ia direka untuk graduan dari mana-mana disiplin yang sedang mempertimbangkan kerjaya dalam perakaunan untuk kali pertama, menyediakan banyak peluang untuk pembelajaran praktikal berasaskan industri.Rangkaian dengan profesional yang berfikiran sama Sekiranya anda kini dalam peranan yang menuntut pengetahuan perakaunan, kami akan meningkatkan kelajuan dengan amalan dan piawaian industri terkini. Sekiranya anda berfikir untuk melangkah sendiri, pilihan Keterampilan Perniagaan untuk Pilihan Permulaan akan membantu anda meletakkan kaki terbaik anda ke hadapan.... [-]
Australia Melbourne
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
18 - 24 bulan
Kampus
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
RMIT - Royal Melbourne Institute of Technology

Sama ada anda sedang mencari perubahan kerjaya atau ingin mendapatkan pemahaman yang lebih mendalam tentang fungsi perniagaan teras, program master ini dirancang dengan b ... [+]

Gambaran keseluruhan

Kerjaya anda selepas Master of Commerce

Sama ada anda sedang mencari perubahan kerjaya atau ingin mendapatkan pemahaman yang lebih mendalam tentang fungsi perniagaan teras, program master ini dirancang dengan berkembang, tempat kerja global dalam fikiran.

Mengapa belajar Commerce?

RMIT disenaraikan di antara 100 institusi teratas di dunia untuk pengajaran program perniagaan dan pengurusan. Mempelajari Master of Commerce melalui RMIT menawarkan faedah berikut:

Majukan kerjaya anda

Master of Commerce RMIT direka untuk menjembatani jurang antara kelas dan tempat kerja dengan melengkapkan graduan dengan kemahiran yang diperlukan untuk cemerlang dalam peranan pengurusan dan perundingan peringkat tinggi di mana sahaja di dunia. Ambil langkah seterusnya dalam karier anda dengan mengembangkan kemahiran yang diperlukan untuk memimpin dalam peranan kepimpinan dalam industri pilihan anda.... [-]

Australia Melbourne
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
18 bulan
Kampus
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
RMIT - Royal Melbourne Institute of Technology

Dengan tumpuan yang kukuh terhadap penerokaan reka bentuk ventura yang dipimpin oleh idea, Master of Architecture RMIT akan membantu anda untuk membangunkan pemahaman sen ... [+]

Gambaran keseluruhan

RMIT Architecture mempunyai reputasi antarabangsa untuk kecemerlangan reka bentuk dan memimpin jalan kedua-dua di Australia dan luar negara dengan menghasilkan graduan yang inovator reka bentuk.

Dengan tumpuan yang kukuh terhadap penerokaan reka bentuk ventura yang dipimpin oleh idea, Master of Architecture RMIT akan membantu anda untuk membangunkan pemahaman seni bina yang canggih, sambil menyediakan anda dengan pelbagai kemahiran maju dan pengalaman pembelajaran.

Anda akan terus mengembangkan kemahiran teras reka bentuk seni bina yang dipelajari dalam tahap ke tahap yang lebih maju. Anda akan meningkatkan pemahaman anda mengenai penyelidikan seni bina dan penyelidikan berasaskan reka bentuk, memperoleh kemahiran yang pelbagai, menjalankan pelbagai pengalaman pembelajaran dan mendapatkan kesedaran kritikal terhadap pekerjaan anda sendiri.... [-]

Australia Melbourne
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
RMIT - Royal Melbourne Institute of Technology

Menjadi pemimpin dan inovator dalam amalan seni bina landskap dengan kursus pemenang anugerah ini. ... [+]

Gambaran keseluruhan

Seni bina landskap adalah disiplin reka bentuk yang berfungsi merentasi pelbagai idea kreatif, sistem hidup, bahan fizikal dan kemungkinan masa depan. Ia adalah tentang membayangkan, menyiasat dan mencadangkan cara hidup yang lebih baik dalam dunia yang kompleks dan cepat berubah.

RMIT menawarkan pendidikan profesional yang cemerlang, program Master of Architecture Landscape diiktiraf oleh Australian Institute of Landscape Architects (AILA). Program ini diiktiraf sebagai kemudahan kelas dunia dalam memupuk pengetahuan reka bentuk, pemikiran kritis, dan reka bentuk advokasi melalui pengajaran dan penyelidikan yang inovatif.

Master of Architecture Landscape RMIT akan melengkapkan anda untuk menjadi pemimpin dan inovator dalam amalan Senibina Landskap.... [-]

Australia Melbourne
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
RMIT - Royal Melbourne Institute of Technology

Dapatkan kemahiran IT yang anda perlukan, tidak peduli apa latar belakang pengaturcaraan anda. ... [+]

Kerjaya anda dalam teknologi maklumat

Dengan kekurangan kemahiran ICT yang berterusan dan permintaan untuk graduan yang semakin meningkat tahun demi tahun, anda akan diletakkan dengan baik untuk menjamin peranan ganjaran di seluruh dunia, sama ada pengkhususan teknologi anda.

Mengapa belajar di RMIT?

Dengan kekurangan kemahiran IT yang berterusan dan pertumbuhan pekerjaan, pekerja mahir berteknologi diperlukan seperti tidak pernah sebelum ini. Pilih salah satu pengkhususan IT kami dan kodkan kerjaya anda untuk berjaya.

Kemahiran berfokuskan industri dalam bidang utama IT

Direka dengan rakan industri, program ini memberikan anda kemahiran teknikal yang penting yang disesuaikan dengan pilihan pengkhususan anda: pengurusan data yang besar, pengkomputeran awan, pengkomputeran mudah alih, keselamatan, senibina perisian atau sistem web dan teknologi carian.... [-]

Australia Melbourne
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 - 4 cari doktor jurisprudens anda
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
RMIT - Royal Melbourne Institute of Technology

Anda akan membangunkan keupayaan teknikal dan kepimpinan untuk menyediakan anda untuk kedudukan yang mencabar dalam perniagaan dan organisasi kerajaan. Program kami mengh ... [+]

Gambaran keseluruhan

Ambil kerjaya anda ke peringkat seterusnya

Dapatkan pengetahuan IT perniagaan canggih dan belajar bagaimana untuk mencipta penyelesaian sistem maklumat perniagaan yang berjaya.

Mengapa teknologi maklumat perniagaan belajar?

Anda akan membangunkan keupayaan teknikal dan kepimpinan untuk menyediakan anda untuk kedudukan yang mencabar dalam perniagaan dan organisasi kerajaan. Program kami menghasilkan para profesional yang bertanggungjawab secara etika dan sosial yang bersedia untuk berinovasi dan menerajui persekitaran IT perniagaan yang berubah-ubah.

Meningkatkan kemahiran anda

Melalui kombinasi perniagaan dan kajian IT, program ini direka untuk menghasilkan profesional yang bertanggungjawab secara etika dan sosial yang boleh menggunakan keupayaan teknikal dan kepimpinan, kemahiran berkomunikasi yang berkesan, amalan profesional yang inovatif, dan kemahiran strategik dan organisasi.... [-]

Australia Melbourne
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
18 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Alamat
124 La Trobe Street
3000 Melbourne, Victoria, Australia