La Trobe University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Visi Kami

La Trobe akan menjadi sebuah Universiti terkenal dengan kecemerlangan dan inovasi yang berkaitan dengan isu-isu besar pada masa ini, dan bagi semangat untuk membawa perubahan itu. La Trobe akan menjadi salah satu daripada tiga universiti terkemuka di Victoria, salah satu daripada dua belas bahagian di peringkat kebangsaan dan salah satu daripada 300 bahagian di peringkat antarabangsa.

Nilai-nilai Kami

Pada tahun 2012, sebagai sebahagian daripada pembangunan rancangan lima tahun strategik universiti 'Future Ready' kita dinyatakan satu set nilai-nilai. Kami membangunkan nilai-nilai ini melalui proses perundingan yang melibatkan ramai kakitangan La Trobe. Lima nilai membimbing segala yang kita lakukan.

Di La Trobe University kita:

Mengambil pandangan dunia Mengutarakan idea dan kecemerlangan dengan tenaga Merawat orang dengan penuh hormat dan bekerja bersama-sama Terbuka, mesra dan jujur Pegang diri kita bertanggungjawab untuk membuat perkara-perkara besar berlaku

Nilai-nilai yang dinyatakan melalui tingkah laku dan semasa bahagian pertama 2013 kita akan meneroka bagaimana kakitangan La Trobe dan pelajar boleh menterjemahkan nilai-nilai kita ke dalam tingkah laku yang menjana manfaat kepada masyarakat kita berinteraksi dengan dan berkhidmat.

masa lalu

La Trobe merupakan universiti ketiga dicipta untuk Victoria, dan telah dibangunkan untuk menjadi pelengkap, tetapi berbeza daripada, dua yang lain. Pengasasnya bercita-cita untuk mewujudkan sebuah universiti yang akan:

Menyediakan alternatif yang terdapat untuk kedua-dua universiti yang sedia ada Bawa pendidikan universiti ke pinggir bandar utara Melbourne Excel dalam beberapa disiplin dipilih

Dibentuk oleh era kelahiran kita, La Trobe membangunkan budaya tersendiri yang menyertai 'penglibatan sosial' untuk mengejar kecemerlangan akademik. Mencerminkan hasrat kami untuk melibatkan diri dengan dunia luar, intelektual awam kita menjadi dan kekal antara yang paling terlibat dalam negara, dan alumni kami adalah antara yang paling berpengaruh keturunan mereka telah dihasilkan. Pada 1980-an dan 90-an kita ditakrifkan semula Universiti melalui hubungan baru, terutamanya di negara Victoria. Kami kini sebuah universiti berbilang kampus dan pembekal terbesar pengajian tinggi untuk kawasan Victoria. Lebih-lebih lagi kita mempunyai pendaftaran serantau terbesar universiti tanah besar Australia dalam Ranking Akademik World Universities 'Top 500'. La Trobe University kini mempunyai beberapa penyelidik terbaik di dunia dalam bidang sains dan kemanusiaan yang menyumbang kepada pencapaian ranking ini.

La Trobe adalah universiti yang diiktiraf di peringkat global, mengubah kehidupan pelajar, ramai menjadi yang pertama dalam keluarga mereka untuk menghadiri universiti, dan memainkan peranan penting dalam komuniti tempatan. Ini adalah pencapaian yang boleh kita banggakan.

masa depan kita

Masa telah berubah, dan cara di mana kita mesti memainkan peranan kita di dunia, serta kerumitan dan kos penyelidikan akademik, telah berubah dengan mereka. Sebagai contoh, di Melbourne Utara sedang diubah oleh peningkatan penduduk dan peningkatan permintaan untuk pendidikan tinggi. Semua kawasan kita berkhidmat menghadapi cabaran baru akibat daripada perubahan struktur dalam ekonomi negara dan global bersama-sama dengan cabaran alam sekitar dan sosial. Pelajar mempunyai banyak pilihan berbanding sebelum ini, dan mengharapkan pengalaman pendidikan yang berkualiti tinggi, bersama-sama dengan kurikulum yang menarik, relevan dan fleksibel. Isu-isu yang dihadapi oleh masyarakat kita, dan yang mana kursus dan penyelidikan mesti bertindak balas kami, termasuk perubahan iklim, penuaan penduduk kita, kebangkitan perkaitan dan pengaruh Asia, revolusi dalam bidang sains perubatan, dan daya tahan masyarakat dalam menghadapi perubahan yang pesat. Cabaran-cabaran lain akan timbul semasa jangka hayat Rancangan ini, dan La Trobe akan menjadi tangkas dalam bertindak balas kepada mereka.

sejarah kita melengkapkan kita dengan formula yang sesuai untuk kejayaan dalam persekitaran sedemikian. geografi kami, etos dan kekuatan akademik boleh menjadi titik permulaan untuk yang lebih rancak dan kuat La Trobe yang mengekalkan relevan dan kekal setia kepada cita-cita itu.

Aktiviti Antarabangsa

La Trobe berdedikasi untuk berkhidmat kepada masyarakat global melalui pengantarabangsaan, kaedah pengajaran dan pembelajaran yang inovatif, dan penyelidikan.

Ini termasuk menggalakkan pelajar dan kakitangan kami untuk menimba pengalaman antarabangsa, pembangunan kurikulum bersifat antarabangsa dan program-program penyelidikan, dan kepelbagaian komuniti pelajar kami.

tumpuan antarabangsa Universiti kuat ditunjukkan dan terus dipertingkatkan dalam beberapa bidang utama Universiti:

PENGAJARAN

kurikulum relevan di peringkat antarabangsa, yang menyediakan para pelajar menjadi warga global, usahawan, majikan dan pekerja pelbagai kursus dan laluan yang memenuhi keperluan pelbagai pasaran di mana kami beroperasi, dan yang disampaikan darat di Victoria dan Sydney, atau di luar pesisir dengan rakan kongsi pengajaran transnasional berkualiti tinggi hubungan akademik berkualiti tinggi kerjasama yang kuat dan produktif dengan pembekal laluan darat dan luar pesisir

penyelidikan

kuat perkongsian penyelidikan antarabangsa dan penyelidikan memberi tumpuan di peringkat antarabangsa

penglibatan masyarakat

peluang dan sokongan untuk pelajar antarabangsa untuk melibatkan berjaya dalam kehidupan University mereka dan dalam komuniti mereka sangat penglibatan kuat dengan majikan, industri dan dengan alumni

MOBILITI PELAJAR

peluang kepada pelajar-pelajar kita untuk mengambil bahagian dalam program-program akademik pertukaran luar negara dan perkongsian aktif dengan lebih daripada 150 institusi di lebih daripada 40 buah negara.

Lokasi

Melbourne

Alamat
La Trobe University,
Plenty Road, Bundoora,

3086 Melbourne, Victoria, Australia

Bendigo

Alamat
La Trobe University,
Edwards Road, Flora Hill

3550 Bendigo, Victoria, Australia

Albury

Alamat
La Trobe University,
University Drive, Wodonga

3689 Albury, New South Wales, Australia

Melbourne

Alamat
La Trobe University,
215 Franklin Street

3000 Melbourne, Victoria, Australia

Mildura

Alamat
La Trobe University,
Benetook Avenue

3502 Mildura, Victoria, Australia

Shepparton

Alamat
La Trobe University,
210 Fryers Street

3262 Shepparton, Victoria, Australia

Sydney

Alamat
La Trobe University,
Level 10, 11 York St

NSW 2000 Sydney, New South Wales, Australia