Baca keterangan rasmi

James Cook University (JCU) adalah universiti tertua kedua di Queensland dan universiti utama Australia di kawasan tropika. Menawarkan kecemerlangan dalam pengajaran dan penyelidikan, JCU adalah universiti berbilang kampus yang bersemangat dengan laman utamanya di bandar Queensland tropika Townsville dan Cairns, dan kampus bandar moden di Singapura dan Brisbane.

JCU diiktiraf di seluruh dunia untuk kepakarannya dalam bidang biologi marin, kajian alam sekitar, kesihatan tropika, dan pelancongan. Program kursus profesional kami diakreditasi oleh industri dan persatuan profesional dan banyak profesional adalah pensyarah tetamu untuk program pasca siswazah kami. Sepanjang lima tahun yang lalu, ahli akademik JCU telah memenangi 31 anugerah kebangsaan untuk mengajar kecemerlangan dari Majlis Pengajaran dan Pembelajaran Australia - lebih daripada banyak universiti yang lebih besar.

  • JCU adalah pemimpin dalam pengajaran dan penyelidikan menangani cabaran kritikal yang dihadapi Tropika, di seluruh dunia.
  • JCU menduduki ranking 2% teratas universiti dalam sistem ranking global yang unggul, Peringkat Akademik Universiti Dunia (ARWU, 2017).
  • Baru-baru ini disenaraikan oleh Times Higher Education (THE) di '150 Universiti Terbaik di bawah 50' (2016).
  • Pertama di dunia untuk petikan dalam bidang ekologi terumbu karang dan berada di tiga teratas dalam bidang kekuatan penyelidikannya dalam ekologi dan alam sekitar, ilmu tumbuhan dan hewan dan geosains.
  • JCU diiktiraf di peringkat antarabangsa untuk kepimpinannya dalam pengajaran dan penyelidikan pelancongan.
Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus Eksekutif

James Cook University Brisbane Campus

Dengan memilih untuk mengkaji MPA di JCU Brisbane, anda akan melakukan pembelajaran lanjutan dalam teori dan amalan profesional sambil belajar menyelesaikan masalah perak ... [+]

Gambaran keseluruhan

Dengan memilih untuk mengkaji MPA di JCU Brisbane, anda akan melakukan pembelajaran lanjutan dalam teori dan amalan profesional sambil belajar menyelesaikan masalah perakaunan dan perniagaan dengan cara yang inovatif. Pelajar akan dilengkapi dengan kemahiran untuk menasihati syarikat mengenai isu kewangan semasa dan masa hadapan, yang membolehkan matlamat strategik dicapai.

Pelajar yang melengkapkan ijazah MPA berada dalam kedudukan yang sangat baik untuk berjaya dalam jawatan pengurusan dalam pelbagai organisasi kerajaan dan komersial. Graduan MPA dari JCU ditempatkan dengan baik untuk memasuki organisasi dalam industri seperti perlombongan, pembuatan, runcit, perundingan, sumber manusia dan pemasaran.... [-]

Australia Brisbane City
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
James Cook University Brisbane Campus

Sarjana Teknologi Maklumat, majoring dalam Pengkomputeran ... [+]

Gambaran keseluruhan

Sarjana Teknologi Maklumat, majoring dalam Pengkomputeran

Program ini menekankan pembelajaran terintegrasi kerja dan membangunkan kemahiran pekerjaan melalui projek-projek praktikal dan pilihan untuk meningkatkan peluang pekerjaan magang siswazah.

Anda boleh melengkapkan Sarjana Teknologi Maklumat sebagai anugerah bebas atau menggabungkannya dengan Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) sebagai ijazah bersama.

Struktur Kursus

MIT, majoring dalam Pengkomputeran dan Rangkaian terdiri daripada 16 mata pelajaran. Pelajar mesti menjalankan empat (4) subjek asas, lapan subjek wajib dan pilihan (4) empat subjek pilihan. Subjek pilihan terdiri daripada (2) dua mata pelajaran Teknologi Maklumat dan Perniagaan dari unit teknologi maklumat dan perniagaan yang ditawarkan oleh JCU Brisbane dan dua (2) mata pelajaran peringkat Sarjana yang sesuai yang ditawarkan di JCU Brisbane seperti diluluskan oleh Pengarah Kampus. Pelajar yang memenuhi keperluan program ini memenuhi syarat untuk memohon keahlian dengan Australian Computer Society (ACS).... [-]

Australia Brisbane City
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
James Cook University Brisbane Campus

Informatika Perniagaan adalah bidang khusus IT yang menggabungkan teknologi maklumat, pengurusan dan perniagaan. Memajukan kemahiran dan pengetahuan anda dengan Master of ... [+]

Gambaran keseluruhan

Informatika Perniagaan adalah bidang khusus IT yang menggabungkan teknologi maklumat, pengurusan dan perniagaan. Memajukan kemahiran dan pengetahuan anda dengan Master of Information Technology kami, program utama dalam bidang Informatika Perniagaan akan memberikan kelebihan kepada graduan lain yang memulakan kerjaya dalam bidang yang menarik ini.

Kemungkinan untuk graduan Teknologi Maklumat (IT) tidak berkesudahan, menawarkan peluang pekerjaan di seluruh dunia. Kemahiran IT diperlukan oleh setiap industri, dan kakitangan pakar kami akan mengajar anda kemahiran canggih yang diperlukan untuk mengikuti perkembangan pesat dalam teknologi. Program ini menekankan pembelajaran terintegrasi kerja dan membangunkan kemahiran pekerjaan melalui projek-projek praktikal dan pilihan untuk meningkatkan peluang pekerjaan magang siswazah.... [-]

Australia Brisbane City
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Campus Tour - Welcome to James Cook Universtiy Brisbane