Edith Cowan University Online

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Kecemerlangan pendidikan di hujung jari anda

Selesaikan pengajian sepanjang hidup anda dan lulus dengan lebih cepat dengan kursus pascasiswazah dalam talian yang dipercepat dan 100% kami yang fleksibel dan mudah dicapai.

Pendidikan yang memperkayakan masyarakat

Edith Cowan University adalah universiti yang muda dan progresif dengan reputasi yang kuat untuk cemerlang dalam pengajaran. Kami diberi nilai maksimum lima bintang untuk kualiti pengajaran 12 tahun berturut-turut.

Reputasi kami untuk kualiti pengajaran dan pengalaman pelajar telah dibina berdasarkan hubungan produktif yang kami ada dengan pelajar kami dan dengan industri, kerajaan, komuniti dan alumni kami; berkongsi ilmu untuk kebaikan semua.

Sejak awal tahun 1902 sebagai Maktab Perguruan Claremont, kami telah berada di barisan hadapan pendidikan guru selama lebih dari 100 tahun. Kami ditubuhkan sebagai Universiti pada tahun 1991, dengan pelajar yang belajar di dalam kampus, dalam talian dan sekarang dalam model kajian dipercepat baru kami - ECU Accelerated Online. Hari ini, kita mempunyai lebih daripada 30,000 pelajar sarjana dan pascasiswazah, dan hampir 5,500 pelajar kita belajar dalam talian dalam beberapa kapasiti.

Pelajar dan siswazah di ECU adalah antara yang terbaik di dunia, dengan banyak memenuhi peranan penting dalam masyarakat kita. Pencapaian cemerlang mereka telah diiktiraf di seluruh Australia dan di peringkat antarabangsa melalui anugerah, geran, biasiswa dan hadiah.

Warisan dan nilai kita

ECU dinamakan sempena Edith Dircksey Cowan, wanita pertama yang terpilih ke Parlimen Australia. Hidupnya didedikasikan untuk kepercayaan bahawa pendidikan adalah kunci pertumbuhan, perubahan dan peningkatan dalam masyarakat. Ini mendorong tujuan kita mengubah kehidupan dan memperkayakan masyarakat melalui pendidikan dan penyelidikan.

Semua yang kami lakukan di ECU disokong oleh nilai-nilai kami:

  • Integriti - beretika, jujur dan adil
  • Hormat - mempertimbangkan pendapat dan nilai orang lain
  • Penyelidikan rasional - didorong oleh bukti dan penaakulan
  • Kecemerlangan peribadi - menunjukkan standard peribadi dan profesional tertinggi

Mengapa belajar di ECU

100% dalam talian

Kursus kami disampaikan 100% dalam talian tanpa komitmen di kampus dan dirancang untuk diakses dan mudah digunakan sehingga anda dapat menyeimbangkan belajar dengan kehidupan kerja anda.

Dipercepatkan

Lulus dan maju karier anda lebih awal daripada pilihan pengajian sambilan tradisional.Kualiti pengajaran

Diperingkat lima bintang oleh Panduan Universiti Baik untuk kualiti pengajaran 13 tahun berturut-turut - satu-satunya universiti awam di Australia yang memperoleh sokongan yang tinggi untuk kualiti pengajaran.

Pengalaman pelajar

Kedudukan sebagai universiti awam teratas Australia untuk pengalaman pelajar selama lima tahun berturut-turut (Penunjuk Kualiti untuk Pembelajaran dan Pengajaran, 2020).

Sokongan pelajar

Dapatkan sokongan akademik dan maklum balas daripada pensyarah anda, serta Penasihat Kejayaan Pelajar yang berdedikasi, untuk menyokong anda dengan semua soalan kajian bukan akademik.

Jadilah pakar

Ambil peluang untuk mengkhususkan diri dalam bidang minat anda dan jadilah pakar dalam bidang anda.


ECU Online

Belajar Dalam Talian

Setiap orang belajar secara berbeza

Anda memerlukan masa untuk mencari kaedah kajian terbaik untuk anda. Mungkin anda akan belajar dengan lebih berkesan jika anda membuat kajian menjadi potongan kecil daripada sesi yang panjang. Anda juga boleh menjadualkan pengajian anda pada masa-masa yang terbaik untuk otak anda, sama ada pada awal pagi atau petang.

Siapkan dan rancang

Perancangan adalah suatu keharusan, terutama pada minggu-minggu sibuk. Perancang fizikal dapat menolong anda melihat segalanya sekilas. Adalah berguna untuk menanda buku sumber-sumber penting dan memesan buku teks, sumber web, dan buku nota anda terlebih dahulu, untuk memastikan anda bersiap mungkin sebelum memulakan. Sekiranya anda mempunyai buku teks, pesanlah lebih awal dan cari masa untuk masuk ke persekitaran pembelajaran sebelum bermulanya tempoh belajar untuk mengetahui bagaimana semuanya berfungsi.

Beritahu rakan dan keluarga anda

Maklumkan kepada rakan dan keluarga mengenai komitmen anda untuk belajar. Apabila anda telah memberitahu tujuan anda kepada orang lain, mereka dapat membantu memotivasi anda, dan ini juga akan membantu anda untuk mengatakan 'tidak' kepada penglibatan sosial sesekali, jika perlu, untuk menyelesaikan penilaian.

Luangkan masa ketika anda memerlukannya

Penyelidikan menunjukkan bahawa rehat secara berkala semasa belajar dapat menjadi kunci kreativiti dan pembelajaran. Mempunyai waktu henti ketika anda mengimbangi banyak komitmen adalah mustahak kerana ia dapat membantu anda tetap fokus semasa anda belajar. Sama ada berjalan-jalan, berbual dengan rakan atau bersenam, luangkan masa apabila anda boleh menetapkan semula dan mengisi semula.

Hubungi Penasihat Kejayaan Pelajar anda

Anda boleh menghubungi Penasihat Kejayaan Pelajar yang berdedikasi dengan pertanyaan atau kebimbangan melalui telefon atau e-mel. Bergabung dengan penasihat kejayaan anda secara berkala dapat membantu anda memotivasi. Sekiranya anda mempunyai soalan yang tidak dapat mereka jawab, mereka akan mencari orang terbaik untuk menolong anda. Ingat, belajar dalam talian tidak bermaksud belajar sendiri.

Lokasi

Perth

Alamat
Perth, Australia Barat, Australia

Mount Lawley

Alamat
Bradford Street,2
6050 Mount Lawley, Australia Barat, Australia

East Bunbury

Alamat
Robertson Drive,585
6230 East Bunbury, Australia Barat, Australia

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: