Curtin University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Kajian di sebuah universiti di kedudukan tertinggi dalam satu peratus di dunia.

Curtin University adalah sebuah universiti global yang inovatif yang terkenal dengan penyelidikan impak yang tinggi dan perkongsian industri yang kuat, dan untuk menyediakan pelajar cemerlang di tempat kerja masa depan.

Kedudukan

  • Top 1% universiti di seluruh dunia Kedudukan Akademik Universiti Dunia 2019
  • Kedua dalam dunia Kejuruteraan Mineral dan Perlombongan QS World University Rankings oleh Subjek 2019
  • Penilaian Pengambilan Pekerja Bintang 5 QS Stars 2018
  • Penilaian 5-Bintang untuk pengalaman keseluruhan, mulai gaji, kualiti pengajaran, penglibatan pelajar dan sumber pembelajaran Panduan Universiti yang Baik 2019-2020
  • 95% daripada penyelidikan menduduki peringkat ke atas atau ke atas Standard Kecemerlangan dalam Penyelidikan Australia 2018

Mempelajari pembelajaran bersepadu

Pembelajaran pembelajaran amat dihargai oleh majikan dan diterapkan dalam semua kursus kami. Semasa pengajian anda, anda akan tenggelam dalam persekitaran yang kaya dengan teknologi yang meniru tempat kerja sebenar, memberikan anda pengalaman hidup yang benar.

Bergantung pada kursus anda, anda akan menggunakan kemahiran dan pengetahuan anda melalui projek industri, latihan, kerja lapangan, inisiatif penyelidikan atau lawatan tapak. Pembelajaran dunia nyata ini memberi anda satu langkah di hadapan pertandingan dan memberi anda pendedahan profesional yang berharga.

Anda juga akan mendapat manfaat daripada hubungan kuat Curtin kepada perniagaan dan industri , dan mempunyai peluang untuk menghadiri acara rangkaian, ceramah tamu dan bengkel industri. Beberapa rakan industri kami termasuk BHP, Cisco, Chevron, NASA, Tencent dan Woodside.

Hasil siswazah

Ijazah pascasiswazah dari Curtin dapat meningkatkan prospek masa depan anda. Laporan Petunjuk Kualiti untuk Pengajaran dan Pengajaran (QILT) 2018 mendapati bahawa graduan Curtin dengan ijazah pascasiswazah memperoleh gaji paling tinggi di kalangan rakan sebaya mereka di Australia Barat.

Pengalaman praktikal dan pengalaman praktikal mengukuhkan kemahiran tempat kerja anda, sehingga anda dapat berkembang dalam karier anda ketika anda lulus. Sebagai seorang siswazah, anda akan menyertai komuniti alumni global 230,000 yang kuat, yang menyediakan sambungan industri dan rakan sebaya sepanjang perjalanan profesional anda.

Pengalaman pelajar Curtin

Curtin Perth di Australia Barat adalah kampus yang bersemangat dan menyambut, dengan bangunan moden dan taman asli yang indah. Kami terletak hanya 15 minit dari pusat bandar, jadi anda berdekatan dengan pusat runcit utama, daerah perniagaan dan acara kebudayaan.

Di kampus anda boleh menikmati pelbagai aktiviti termasuk sukan dan kecergasan, kelab sosial, hiburan percuma dan kerja sukarela. Terdapat pilihan makanan yang berbeza, dan ruang untuk belajar, berehat dan bersantai. Anda juga akan mempunyai akses kepada perkhidmatan sokongan termasuk kesihatan, penjagaan kanak-kanak, perumahan, pembelajaran dan sokongan kerjaya.

123304_54e5d044495baa14f6da8c7dda7930791c3bd8e2554c704c722e7cd3944dc55c_1280.jpgStockSnap / Pixabay

Beasiswa

Kami menawarkan beberapa biasiswa untuk membantu anda dalam pelajaran anda . Beasiswa tersedia untuk kursus ijazah pascasarjana di seluruh bidang perniagaan, kemanusiaan, sains kesihatan, sains dan kejuruteraan.

Penyelidikan

Kami adalah institusi terkemuka untuk kecemerlangan penyelidikan dan inovasi . Penyelidikan kami bertujuan untuk menyelesaikan masalah yang ditakrifkan untuk industri dan masyarakat, dan mengembangkan sempadan pengetahuan manusia.

Perkongsian kami yang kuat dengan industri, kumpulan akademik dan kerajaan menarik pelajar dan kakitangan yang terkenal dari seluruh dunia, yang menyumbang kepada hasil penyelidikan yang sangat memberi manfaat kepada masyarakat tempatan dan global. Beberapa inisiatif penyelidikan kami telah berjaya diterjemahkan ke dalam produk dan perkhidmatan baru, dan telah menjadi syarikat yang tersenarai ASX.

Lokasi

Perth

Curtin University

Alamat
Kent Street
6102 Perth, Australia Barat, Australia
Telefon
+61 8 9266 9266

Dubai

Curtin Dubai

Alamat
Block 11, 4th floor
Dubai, Dubai, Emiriah Arab Bersatu
Telefon
+971 4 245 2500

Moka

Curtin Mauritius

Alamat
QGC7+G8 Moka
Moka, Daerah Moka, Mauritius
Telefon
+230 401 6511

Singapura

Curtin Singapore

Alamat
90 & 92 Jalan Rajah
Singapura, Singapura
Telefon
+65 6593 8000

Miri

Curtin Malaysia

Alamat
CDT 250
98009 Miri, Sarawak, مليسيا
Telefon
+60 85 63 0100 (GMT +8)

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami