The Australian National University | Science

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

ANU adalah universiti kebangsaan Australia dengan reputasi global dalam Perubatan, Biologi dan Alam Sekitar serta Fizikal dan Sains Matematik.

Anda akan mencari penyelidik kami di barisan hadapan dalam amalan sains dan penemuan, di mana sahaja ia berada. Sama ada ia adalah di barisan hadapan wabak Ebola di Sierra Leone, di dahan pokok di padang belantara Tasmania mengintip ke dalam sarang burung nuri, antara mesin sokongan hayat unit rawatan rapi neonatal atau di bangku makmal, dan di hadapan bilik darjah.

ANU disenaraikan di antara 20 universiti teratas di planet ini, dan nombor 1 di Australia1. ahli akademik kami menghasilkan penyelidikan yang mengubah kehidupan, dan kehidupan seperti yang kita tahu. Kami komited untuk menyelesaikan masalah melalui gambar besar dan gunaan saintifik, untuk kesihatan yang lebih baik, dan penggunaan lestari, selamat dan sumber yang adil di seluruh dunia. Pelajar-pelajar kita belajar daripada para penyelidik bertaraf dunia, seperti yang dilakukan oleh pembuat dasar Australia - dengan kepakaran dan pengaruh kita sehingga ke pemimpin dalam kerajaan, industri dan seterusnya.

Kami berbangga dengan kedudukan kita, sejarah kita dan pencapaian kami. Dalam 60 tahun yang lalu kami telah menghasilkan empat Nobel Laureates, beberapa pakar sains terunggul Australia dan beribu-ribu graduan yang mempunyai pendidikan bertaraf dunia dalam bidang sains dan perubatan.

Tetapi tiada apa yang merangsang kita agak banyak masa depan kita. Kami berharap anda boleh menjadi sebahagian daripada itu.

ANU Naib Canselor dan Pemenang Hadiah Nobel dalam Fizik 2011, Profesor Schmidt

Mengapa kajian di Canberra

ANU juga terletak di Canberra, pusat sains dan inovasi. Dengan CSIRO, Sains Australia Academy, Questacon dan Australia pembuat keputusan politik di depan pintu ANU, Canberra merupakan wadah untuk penerokaan sains dan inovasi. Ia adalah bandar moden dan bersambung, yang baru-baru ini disenaraikan oleh OECD sebagai bandar terbaik dunia untuk hidup2. Pelajar-pelajar kita menikmati kualiti hidup yang tinggi di bandar dengan salah satu daripada tenaga kerja pendidikan terbaik, tertinggi purata pendapatan sepenuh masa dan kadar pengangguran terendah di Australia. Dan kerana ia adalah ibu kota Australia, perkara-perkara besar berlaku di sini.

Keutamaan strategik

ANU mempunyai reputasi antarabangsa bagi kecemerlangan dalam penyelidikan, pendidikan dan kepakaran dasar. Ketahui lebih lanjut mengenai kawasan kami kecemerlangan dan keutamaan strategik kami meletakkan pada mereka.

penyelidikan »Penyelidikan adalah penting dalam apa jua yang kami lakukan di ANU. Ia membentuk pengalaman pendidikan yang kami sediakan kepada pelajar dan membolehkan kita untuk menjadi suara utama dalam isu-isu berkepentingan nasional dan antarabangsa.

PENDIDIKAN »Pendidikan di ANU dibentuk oleh budaya kita penyelidikan intensif. Pelajar-pelajar kita diajar oleh, dan bekerja dengan, penyelidik aktif di semua peringkat pencapaian. Ini memastikan pendidikan kontemporari berdasarkan dalam pembelajaran dan penemuan, tidak pemindahan pengetahuan adil.

dasar »ANU adalah suara utama dalam pembangunan dasar negara dan antarabangsa dan perdebatan. Penyelidik kami bekerja dengan kerajaan, industri dan bukan kerajaan organisasi untuk menggunakan kepakaran penyelidikan untuk cabaran dasar utama yang dihadapi Australia dan rantau ini.

Anda mungkin ingin melihat beberapa pautan berikut yang memberi anda lebih banyak maklumat mengenai sains di ANU.

Maklumat darjah - dapatkan maklumat terperinci mengenai ijazah anda dan baca tentang pelajar yang telah belajar di kawasan ini • Kerjaya - mengetahui di mana ANU ijazah sains boleh membawa anda • Lawatan maya - ambil lawatan dalam talian makmal dan kampus kami Cara Memohon - arahan bagaimana untuk menghantar permohonan • Pelajar antarabangsa - Maklumat penting untuk pelajar antarabangsa yang belajar di Australia

»1 QS World University Rankings 2017 »2 Laporan Kesejahteraan Serantau OECD 2014

Lokasi

Canberra

The Australian National University

Alamat
The Australian National University
Acton ACT 2601

Canberra, Australian Capital Territory, Australia
Telefon
+61 2 6125 5111

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami