Xavier University School of Medicine

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Xavier University School of Medicine (XUSOM) ditubuhkan pada tahun 2005 dan disewa oleh kerajaan Aruba dengan kebenaran oleh Kementerian Pendidikan Aruba. Terletak di Oranjestad, ibu Aruba, pelajar sekolah Caribbean perubatan itu disediakan dengan suasana yang selamat dan terjamin untuk memberi tumpuan kepada pelajaran. Sebagai bandar terbesar di Aruba, Oranjestad boleh dengan mudah dicapai dengan penerbangan terus dari seluruh dunia.

Kursus yang berpangkalan di Amerika kami diajar oleh doktor yang terkenal dari Amerika Syarikat yang komited untuk mengajar. Pelajar sekolah Caribbean perubatan kepada nisbah fakulti adalah 25-1, yang menyediakan pelajar dengan persekitaran pembelajaran yang tersendiri. Semua makmal dan bilik darjah mempunyai peralatan canggih, termasuk projektor LCD, carta dan muzium anatomi. Mayat manusia diplasticiz digunakan untuk pengajaran dan pembedahan. Pembedahan anatomi dilakukan pada Dr. Hospital Oduber Horacio E., hospital tempatan di Aruba.

Banyak pusat membeli-belah, pejabat kerajaan dan restoran makanan segera terletak dalam jarak berjalan kaki dari sekolah perubatan Caribbean. Penutupan berdekatan dengan stesen bas pusat membolehkan akses mudah pelajar ke semua bahagian di pulau itu.

Kampus itu sendiri adalah yang baru diubahsuai, kemudahan moden yang terdiri daripada lebih 125,000 kaki persegi. Seluruh kemudahan mempunyai penghawa dingin pusat dan dilengkapi dengan teknologi tanpa wayar di seluruh. Pelajar dijamin akses selamat ke kampus pada setiap masa, kerana XUSOM mempunyai waktu malam dan hujung minggu pegawai keselamatan di tapak. Kampus ini merangkumi suasana yang meriah pelbagai budaya di mana semua pelajar berasa diterima dan selesa.

Lokasi

Oranjestad

Alamat
Xavier University School of Medicine, Aruba
Santa Helenastraat #23


Oranjestad, Aruba

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami