Eurasia International University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Tentang kita

Kami merasakan nadi abad ini

Universiti yang sesuai, EIU, menyediakan pendidikan pada tiga tahap Kerangka Kelayakan Nasional Republik Armenia: Sarjana (tahap VI), Sarjana (tahap VII), Penyelidik (Calon Sains Ijazah Ilmiah (tahap VIII)). Program ijazah utama adalah Pengurusan, Perundangan, Bahasa Asing, dan Farmasi dan Teknologi Maklumat (IT). Sejak tahun 2013 universiti ini telah menawarkan program ijazah Calon sains dalam bidang Ekonomi dan Pengurusan, Bahasa Jerman, dan Undang-Undang Awam (undang-undang perlembagaan, pentadbiran, kewangan, perbandaran, alam sekitar, Eropah, dan undang-undang pemerintah). Pengkhususan di peringkat Master termasuk tetapi tidak terhad kepada Undang-Undang Perlembagaan, Undang-undang dan Prosedur Sipil, Undang-undang dan Prosedur Jenayah, Undang-undang Antarabangsa dan Eropah, Pengurusan, Pengurusan Projek, Pengurusan Perniagaan Elektronik, Pengurusan Perhotelan, Bahasa dan Sastera Inggeris (TEFL), Farmasi dan Teknologi Maklumat (IT).

Universiti mengadopsi Sistem Pemindahan dan Akumulasi Kredit Eropah (ECTS) pada tahun 2005 dan sejak itu berusaha menuju Pelaksanaan Garis Tindakan Bologna: universiti ini terus membuat penanda aras program pendidikan dengan universiti rakan kongsi EU untuk memastikan perbandingan dan penyelarasan program pendidikan, serta mempromosikan mobiliti kakitangan dan pelajar. Bekerja dengan sebilangan rakan universiti EU dalam rangka Erasmus Mundus (EIU telah menjadi anggota konsortia ALRAKIS, ALRAKIS 2, dan MID) dan kemudian dalam Erasmus + KA1, EIU telah menerapkan dasar pengiktirafan kredit penuh dan telah berkembang sesuai mekanisme untuk memastikan pelaksanaan dasar. EIU adalah antara lima universiti teratas dengan jumlah projek dalam Erasmus + KA1. Lulusan Eurasia International University diberi suplemen diploma yang sesuai dengan borang yang dikembangkan oleh Suruhanjaya Eropah, Majlis Eropah, dan UNESCO / CEPES. Kredit yang diperoleh di universiti rakan kongsi dinyatakan secara eksplisit dalam Diploma Tambahan, yang membantu para pelajar membezakan jalan pendidikan dan memastikan prospek pekerjaan yang lebih baik.

Dalam rangka Erasmus + HARMONY yang dibiayai oleh EU (Pembangunan pendekatan untuk penyelarasan strategi pengantarabangsaan yang komprehensif dalam pendidikan tinggi, penyelidikan, dan inovasi di universiti EU dan rakan kongsi), berdasarkan cadangan rakan EU dan analisis yang dilakukan semasa pelaksanaan projek , EIU telah mengembangkan Strategi Pengantarabangsaan yang terpisah yang berjudul "Mengembangkan DNA Antarabangsa EURASIA". Strategi Pengantarabangsaan EIU yang baru menyoroti sejumlah Petunjuk Prestasi Utama, yang terdapat dalam lima bidang fokus utama, termasuk (i) pengantarabangsaan staf pengurusan dan akademik, (ii) mempromosikan mobiliti pelajar keluar dan masuk dan peningkatan bilangan pelajar antarabangsa, (iii) mengantarabangsakan kandungan kurikulum dan pendidikan, (iv) mengantarabangsakan penyelidikan dan mempromosikan kerjasama antarabangsa, (v) meningkatkan keterlihatan antarabangsa.

455992 / Pixabay

Lokasi

Yerevan

Alamat
AZATUTYAN 24/2
Yerevan, Yerevan, Armenia

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami