American University of Armenia

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

mengenai AUA

The American University of Armenia (AUA) adalah sebuah institusi pengajian tinggi swasta, yang menawarkan pendidikan global di Armenia.

AUA bergabung dengan Universiti California dan diiktiraf oleh Kolej dan Universiti Suruhanjaya WASC Kanan, 985 Atlantic Avenue, # 100, Alameda, CA 94501, 510.748.9001.

Ditubuhkan pada tahun 1991, AUA menyediakan berkualiti tinggi, ijazah dan pendidikan ijazah yang menggalakkan penglibatan sivik dan menggalakkan nilai-nilai demokrasi, memupuk biasiswa dalam suasana yang menghargai dan membangunkan kecemerlangan akademik, siasatan bebas, integriti, biasiswa, kepimpinan, dan perkhidmatan kepada masyarakat.

program siswazah AUA menawarkan ijazah sarjana dalam lapan bidang pengajian: Pentadbiran Perniagaan, Industri dan Pengurusan Sistem, Komputer dan Sains Maklumat, Sains Politik dan Hal Ehwal Antarabangsa, Ekonomi, Kesihatan Awam, Undang-undang, dan Pengajaran Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Asing. Program-program ini bertujuan untuk membangunkan analisis kritikal dan kedalaman pengetahuan melalui kursus maju, kajian bebas, dan penyelidikan.

program ijazah AUA menawarkan ijazah sarjana muda dalam bahasa Inggeris dan Komunikasi, Sains Berkomputasi dan Perniagaan. Melalui kursus-kursus ijazah pertama, Universiti menawarkan kedalaman penuntut ilmu untuk pengajian persediaan kerjaya dan seterusnya serta keluasan dan asas pengetahuan am dan kemahiran untuk pembelajaran sepanjang hayat.

The American University of Armenia didaftarkan sebagai Universiti Amerika Armenia Corporation, bukan keuntungan 501 (c) 3 di negeri California dan juga berdaftar sebagai Universiti Amerika Armenia Foundation- asas (Հիմնադրամ) di Republik Armenia.

Lokasi

Yerevan

American University of Armenia

Alamat
40 Marshal Baghramyan Ave.

0019 Yerevan, Yerevan, Armenia
Telefon
(+374 60) 69 40 40