Universidad Nacional de La Pampa

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Universidad Nacional de La Pampa , dengan ibu pejabat di bandar Santa Rosa, wilayah La Pampa, adalah entiti undang-undang awam, autonomi dan autarkik, yang bertujuan untuk menafsirkan keperluan masyarakat dan menyusun perubahan di dalamnya , serta promosi, penyebaran dan pemeliharaan budaya. Ia memenuhi tujuan ini dalam hubungan langsung dan kekal dengan pemikiran sejagat dan memberikan perhatian khusus kepada masalah serantau dan kebangsaan.

Universiti ini menyumbang kepada pembangunan budaya, dalam rangka konsepsi manusia, melalui kajian, penyelidikan saintifik dan teknologi dan penciptaan seni. Ia menyebarkan idea, pencapaian sains dan pencapaian seni, melalui pendidikan dan pelbagai cara komunikasi pengetahuan. Ia terutama bertujuan untuk membentuk lelaki demokratik.

Universiti ini adalah komuniti guru, pelajar, graduan dan kakitangan bukan pengajar. Ia mencari pembentukan komponen integral dan harmoni dan membekalkan mereka keadilan moral, tanggungjawab sivik dan keyakinan demokratik. Menganjurkan para penyelidik asli, profesional yang berkelayakan dan guru kerjaya, berkomitmen secara sosial dan bersedia untuk menjadi model negara bebas politik, bebas dari segi ekonomi dan sosial yang adil. Mengurus graduan dalam pengajaran dan tugas penyelidikan dan melalui mereka, hubungan mereka dengan masyarakat. Membangunkan contoh penilaian diri untuk mencari peningkatan aktiviti akademik.

113791_photo-1523240795612-9a054b0db644.jpgPriscilla Du Preez / Unsplash


Universiti ini pada asasnya demokratik dan sebagai penegasan dan mempertahankan doktrin demokrasi. Ia mendispens dalam hal-hal ideologi, politik dan agama, memastikan kebebasan penyelidikan dan ekspresi luas, tetapi tidak mengabaikan fakta dan proses sosial, politik dan ideologi, tetapi mengkaji mereka secara saintifik dan bertujuan untuk memberikan penyelesaian untuk mengatasi .

Universiti, sebagai tambahan kepada tugasan khusus pusat pengajian dan pendidikan tinggi bertujuan untuk menyebarkan faedah tindakan sosial dan sosialnya secara langsung, melalui lanjutan universiti

Kajian Universiti dan secara objektif memperlihatkan kesimpulannya mengenai masalah nasional dan memberikan nasihat teknikal kepada institusi negara, dapat membuat perjanjian dengan institusi swasta dengan syarat bahwa sifat yang terakhir itu menanggapi kepentingan umum.

Lokasi

Santa Rosa

Alamat
Coronel Gil,300-398
L6300 Santa Rosa, La Pampa, Argentina

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami