Dar Al-Hekma University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

جامعة دار الحكمة terletak di tengah-tengah bandar pesisir Jeddah, sebuah institusi pengajian tinggi terkemuka di Kerajaan Arab Saudi. Sejak penubuhannya pada tahun 1999, universiti ini telah menyediakan program berkualiti tinggi yang memenuhi keperluan perkembangan pesat dan pertumbuhan yang disaksikan oleh negara kita dan dunia.

Misi kami

Penyediaan pelatih siswazah utama.

Universiti

Dar Al-Hikma adalah universiti nirlaba yang, sejak penubuhannya pada tahun 1999, telah menjadi institusi terkemuka untuk pendidikan tinggi untuk wanita di Arab Saudi.

جامعة دار الحكمة menawarkan program-programnya di bawah empat fakulti: Kolej Perniagaan dan Undang-undang Al Hikma, Kolej Reka Bentuk dan Senibina Al Hikma, Fakulti Sains Kesihatan, Tingkahlaku dan Sains Pendidikan, dan Fakulti Kejuruteraan, Komputer dan Informatika. Program pendidikan telah dibangunkan dengan kerjasama universiti antarabangsa, dan Dar Al-Hikma diiktiraf sepenuhnya dan diiktiraf oleh Kementerian Pengajian Tinggi di Kerajaan Arab Saudi.

DAH schools

Ciri - ciri kajian di جامعة دار الحكمة

Program saintifik yang diiktiraf di dalam dan luar negara:

Program ijazah telah dibangunkan dengan kerjasama universiti yang diiktiraf di peringkat antarabangsa yang dilesenkan dan diiktiraf oleh Kementerian Pendidikan di Kerajaan Arab Saudi. Selaras dengan strategi Kementerian Pendidikan, program ini direka untuk memenuhi keperluan pasaran buruh di Arab Saudi

Perkhidmatan sokongan akademik:

Perkhidmatan sokongan akademik ditawarkan kepada pelajar yang tidak mampu untuk belajar kerana mereka mengalami masalah pembelajaran.

Pelbagai aktiviti pelajar:

Anda boleh memilih dari berbagai kelab pelajar dan aktiviti bukan akademik yang luas dan pelbagai yang menyokong dan mempromosikan perkembangan menyeluruh dalam semua aspek kehidupan anda, termasuk: pembangunan diri iman, sosial dan kesihatan.

Sukarelawan:

Kami menawarkan anda banyak peluang untuk menjadi sukarelawan dalam perkhidmatan komuniti dalam masa lapang anda di universiti. Universiti telah memperuntukkan setiap jam pelajar untuk berkhidmat kepada masyarakat untuk diselesaikan dalam tempoh yang ditetapkan untuk tamat pengajian. Projek perkhidmatan komuniti kami dipelbagaikan untuk memenuhi keperluan masyarakat.

Peluang Kerjaya:

Menjadi yang organisasi di dalam profesion tabiat yang mencirikan yang جامعة دار الحكمة of جامعة دار الحكمة جامعة دار الحكمة - جامعة دار الحكمة , dalam usaha untuk mendapatkan yang kerja daripada peluang Talebattna melalui status hubungan secara langsung mereka dengan yang pemilik yang berprestij dalam yang negara , syarikat-syarikat perlu merekrut kader daripada graduan berbakat dan berkelayakan, dan sering pemilik perniagaan daripada Dar al - peranan Hikma Maakhtar untuk orang lain kerana itu جامعة دار الحكمة of جامعة دار الحكمة menawarkan banyak program yang disesuaikan dengan keperluan pasaran buruh, membuka jalan bagi lulusan masa depan.

Lokasi

Jeddah

Alamat
Prince Majid Road
22246 Jeddah, Makkah, Arab Saudi

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami