Alfaisal University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai Alfaisal Universiti

Alfaisal University diasaskan oleh yang sangat terkenal King Faisal Foundation pada tahun 2002 sebagai salah satu yang pertama Persendirian Tidak Mencari Keuntungan, penyelidikan dan pengajaran universiti di United komited untuk mencapai piawaian antarabangsa yang cemerlang. Ia mendapat sokongan daripada pengasas negara dan antarabangsa dan Ahli-ahli Lembaga cemerlang yang berterusan disokong universiti dalam misi untuk kekal sebagai sebuah institusi -centered pelajar komited untuk penyelidikan.

Alfaisal Universiti terdiri daripada empat fakulti, bermula dari Perniagaan, Kejuruteraan, Perubatan, Sains dan Pengajian Am yang menawarkan bertaraf dunia yang boleh dipasarkan ijazah dan graduan program untuk lelaki yang terbaik dan pelajar perempuan di United dan Wilayah. Terletak di tengah-tengah Riyadh, pusat perdagangan, industri dan penyelidikan, Alfaisal menawarkan peluang pelajar untuk membangunkan potensi mereka sepenuhnya dengan kemudahan yang hebat, ahli akademik inspirasi dan pengajaran berasaskan penyelidikan yang membolehkan pelajar-pelajar kita untuk meninggalkan kita sebagai yang berkemahiran tinggi, baik individu -developed dapat membuat peralihan ke tempat kerja dengan mudah.

Visi

Alfaisal Universiti adalah institusi bukan untung swasta yang bercita-cita untuk menjadi sebuah universiti penyelidikan bertaraf dunia komited untuk penciptaan, penyebaran dan penggunaan pengetahuan dalam bidang perniagaan, kejuruteraan, sains hayat dan perubatan, dan kepada pembangunan berasaskan pengetahuan ekonomi.

Misi

Alfaisal University adalah universiti berpusatkan pelajar yang mencipta dan menyebarkan ilmu melalui ijazah pertama bertaraf dunia dan program pendidikan siswazah, penyelidikan dan perkhidmatan yang memberi manfaat kepada Kerajaan Arab Saudi, rantau ini dan dunia, dan merangsang pembangunan ekonomi berasaskan pengetahuan.

Akademik

Alfaisal Universiti menawarkan pelbagai Siswazah dan Sarjana program dalam empat kolejnya (Perniagaan, Kejuruteraan, Perubatan dan Sains).

Program-program yang telah direka dengan kerjasama rakan-rakan akademik antarabangsa terkemuka untuk memenuhi permintaan pasaran tempatan dan antarabangsa dan untuk membolehkan pelajar bersedia untuk pekerjaan.

Terletak di tengah-tengah Riyadh, pusat perdagangan, industri dan penyelidikan, Alfaisal menawarkan peluang pelajar untuk membangunkan potensi mereka sepenuhnya dengan kemudahan yang hebat, ahli akademik inspirasi dan pengajaran berasaskan penyelidikan yang membolehkan pelajar-pelajar kita untuk meninggalkan kita sebagai yang berkemahiran tinggi, baik individu -developed dapat membuat peralihan ke tempat kerja dengan mudah.

Lokasi

Riyadh

Alfaisal University

Alamat
Alfaisal University
11533 Riyadh, Wilayah Riyadh, Arab Saudi
Telefon
+966 11 215 7777

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami