Yale University Yale College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Yale College menawarkan pendidikan seni liberal yang bertujuan untuk memupuk intelektual yang berpengetahuan luas dan berdisiplin tanpa menentukan terlebih dahulu bagaimana akal itu akan digunakan. Pendekatan pembelajaran seperti itu menganggap kuliah sebagai fasa eksplorasi, tempat untuk melakukan rasa ingin tahu, dan peluang untuk penemuan minat dan kemampuan baru.

Kolej tidak berusaha terutamanya untuk melatih pelajar dalam perincian kerjaya yang diberikan, walaupun sebilangan pelajar boleh memilih untuk menerima lebih banyak persiapan daripada yang lain. Sebaliknya, tujuan utamanya adalah menanamkan pengetahuan dan kemahiran yang dapat ditanggung oleh pelajar dalam apa jua pekerjaan yang akhirnya mereka pilih.

Falsafah pendidikan ini sesuai dengan yang dinyatakan dalam Laporan Yale tahun 1828, yang membedakan antara "memperluas kekuatan [pikiran], dan menyimpannya dengan pengetahuan." Memperoleh fakta adalah penting, tetapi belajar bagaimana berfikir secara kritis dan kreatif dalam pelbagai cara diutamakan.

Penjelasan terperinci mengenai butir-butir akademik dan pentadbiran kurikulum sarjana boleh didapati di Yale College Programs of Study (YCPS).

Lokasi

New Haven

Alamat
06520 New Haven, Connecticut, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: