Baca keterangan rasmi

Misi Yale SOM untuk mendidik para pemimpin untuk perniagaan dan masyarakat dipraktikkan setiap hari oleh graduan kami, yang merangkumi visi kami untuk mereka sebagai inspirasi, meluas, pemimpin berasaskan nilai yang memiliki dan menyelesaikan masalah-masalah keras yang penting. Kurikulum bersepadu Pengurusan Yale direka untuk memupuk dan membangunkan kualiti tersendiri yang telah menjadikan pemimpin siswazah Yale SOM dalam banyak bidang.

Memimpin dan Menguruskan Sempadan.

Dengan asas-asas dalam warisan multisektoral sekolah, konsep penglibatan yang luas dan perspektif yang lebih luas kini ditangkap dalam penyampaian pelbagai disiplin kurikulum bersepadu kami, serta dalam memecahkan komponen antarabangsa yang diperlukan dalam program MBA kami. Ia juga terkandung dalam kerjaya ramai graduan kita, yang terkenal dengan tahap kerjasama yang tinggi; dan yang bekerja, menjalankan, dan mewujudkan organisasi yang responsif kepada realiti organisasi global dunia moden.

Mengubah Nilai Positif ke dalam Komitmen Pribadi, Profesional, dan Institusi.

Di SOM hari ini, melalui Program Pembangunan Kepimpinan dan aktiviti kokurikulum dan kokurikulum, kami menggalakkan pelajar-pelajar kami untuk berfikir secara mendalam tentang nilai-nilai peribadi mereka dan nilai-nilai yang dimaksudkan untuk pilihan dan tindakan peribadi dan profesional masa depan mereka. Di samping itu, dalam kurikulum teras kami, kerana kursus dianjurkan bukan disiplin akademik tetapi di sekitar kawasan organisasi, kami dapat menumpukan pertimbangan terhadap pertimbangan etika dengan cara yang tidak dapat dilakukan oleh MBA tradisional. Tetapi komitmen terhadap nilai-nilai ini bukan merupakan hasil sampingan dari kurikulum baru kami: ia merupakan ciri asas Yale School of Management sejak penubuhannya. Akibatnya, graduan Yale SOM terkenal dengan integriti dan akauntabiliti mereka, bukan sahaja dalam tindakan mereka tetapi juga dalam organisasi yang mereka cipta, yang tujuannya adalah untuk mewujudkan nilai dan menambah nilai kepada masyarakat.

Membawa Kreativiti dan Tatatertib kepada Masalah Pengurusan Kompleks.

Dengan menekankan penggunaan rumit kerangka dan formula yang wujud dalam kurikulum berasaskan disiplin, kurikulum bersepadu kami membentangkan pelajar dengan masalah pengurusan yang tidak "dikemas" untuk analisis mudah, dengan itu merangsang kreativiti dalam pendekatan mereka terhadap penyelesaian masalah . Pada masa yang sama, dengan menyampaikan pengetahuan pengurusan kritikal dalam konteks organisasi, pelajar kita mengembangkan tabiat fikiran yang berdisiplin yang membolehkan mereka memaksimumkan keberkesanan pengurusan keputusan mereka. Begitu juga, graduan Yale SOM, terutamanya yang berupaya dalam bidang keusahawanan atau merentas sektoral, telah lama diiktiraf untuk kombinasi unik mereka yang "lembut" dan "keras" kemahiran - gabungan yang lebih kondusif untuk mengenali - dan berjaya bertindak - mereka hadir sendiri.

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus Eksekutif

Yale School of Management

The mfais dianugerahkan dalam bidang pengajian berikut: Pemangku, Design, Design Sound, Dramaturgy dan Kritikan dramatik, Mengarahkan, Playwriting, Pengurusan Stage, Desi ... [+]

Sarjana Seni Halus (MFA) Ijazah dianugerahkan kepada pelajar yang memegang ijazah sarjana muda dari kolej yang diiktiraf yang lengkap dengan kepujian mana-mana program pengajian yang digariskan dan yang mempamerkan kecemerlangan dalam amalan profesional mereka. Tiga tahun di kediaman adalah masa yang diperlukan untuk kerja-kerja ini. The mfais dianugerahkan dalam bidang pengajian berikut: Pemangku, Design, Design Sound, Dramaturgy dan Kritikan dramatik, Mengarahkan, Playwriting, Pengurusan Stage, Design Teknikal dan Pengeluaran dan Pengurusan Theater. Mengenai Yale School of Management Misi Yale School of Management adalah untuk mendidik para pemimpin untuk perniagaan dan masyarakat. Kami bangga pada penyediaan lelaki dan wanita untuk menggabungkan kemahiran perniagaan yang ketat dengan penghargaan yang lebih luas bagi ekonomi, sosial, dan politik faktor-faktor yang membentuk persekitaran global.Kita mahu melahirkan pemimpin yang membawa perubahan kepada organisasi mereka dan masyarakat mereka. Ciri utama sekolah kami adalah pengalaman pembelajaran yang kami sediakan.... [-]

Amerika Syarikat New Haven New York
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu