Yale School of Management

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Misi Yale SOM untuk mendidik para pemimpin untuk perniagaan dan masyarakat dipraktikkan setiap hari oleh graduan kami, yang merangkumi visi kami untuk mereka sebagai inspirasi, meluas, pemimpin berasaskan nilai yang memiliki dan menyelesaikan masalah-masalah keras yang penting. Kurikulum bersepadu Pengurusan Yale direka untuk memupuk dan membangunkan kualiti tersendiri yang telah menjadikan pemimpin siswazah Yale SOM dalam banyak bidang.

Memimpin dan Menguruskan Sempadan.

Dengan asas-asas dalam warisan multisektoral sekolah, konsep penglibatan yang luas dan perspektif yang lebih luas kini ditangkap dalam penyampaian pelbagai disiplin kurikulum bersepadu kami, serta dalam memecahkan komponen antarabangsa yang diperlukan dalam program MBA kami. Ia juga terkandung dalam kerjaya ramai graduan kita, yang terkenal dengan tahap kerjasama yang tinggi; dan yang bekerja, menjalankan, dan mewujudkan organisasi yang responsif kepada realiti organisasi global dunia moden.

Mengubah Nilai Positif ke dalam Komitmen Pribadi, Profesional, dan Institusi.

Di SOM hari ini, melalui Program Pembangunan Kepimpinan dan aktiviti kokurikulum dan kokurikulum, kami menggalakkan pelajar-pelajar kami untuk berfikir secara mendalam tentang nilai-nilai peribadi mereka dan nilai-nilai yang dimaksudkan untuk pilihan dan tindakan peribadi dan profesional masa depan mereka. Di samping itu, dalam kurikulum teras kami, kerana kursus dianjurkan bukan disiplin akademik tetapi di sekitar kawasan organisasi, kami dapat menumpukan pertimbangan terhadap pertimbangan etika dengan cara yang tidak dapat dilakukan oleh MBA tradisional. Tetapi komitmen terhadap nilai-nilai ini bukan merupakan hasil sampingan dari kurikulum baru kami: ia merupakan ciri asas Yale School of Management sejak penubuhannya. Akibatnya, graduan Yale SOM terkenal dengan integriti dan akauntabiliti mereka, bukan sahaja dalam tindakan mereka tetapi juga dalam organisasi yang mereka cipta, yang tujuannya adalah untuk mewujudkan nilai dan menambah nilai kepada masyarakat.

Membawa Kreativiti dan Tatatertib kepada Masalah Pengurusan Kompleks.

Dengan menekankan penggunaan rumit kerangka dan formula yang wujud dalam kurikulum berasaskan disiplin, kurikulum bersepadu kami membentangkan pelajar dengan masalah pengurusan yang tidak "dikemas" untuk analisis mudah, dengan itu merangsang kreativiti dalam pendekatan mereka terhadap penyelesaian masalah . Pada masa yang sama, dengan menyampaikan pengetahuan pengurusan kritikal dalam konteks organisasi, pelajar kita mengembangkan tabiat fikiran yang berdisiplin yang membolehkan mereka memaksimumkan keberkesanan pengurusan keputusan mereka. Begitu juga, graduan Yale SOM, terutamanya yang berupaya dalam bidang keusahawanan atau merentas sektoral, telah lama diiktiraf untuk kombinasi unik mereka yang "lembut" dan "keras" kemahiran - gabungan yang lebih kondusif untuk mengenali - dan berjaya bertindak - mereka hadir sendiri.

Lokasi

New Haven

Alamat
Yale School of Management
135 Prospect Street

06511-3729 New Haven, Connecticut, Amerika Syarikat