Baca keterangan rasmi

Tentang kita

Wright State University adalah universiti awam nasional di Dayton, Ohio dengan lebih daripada 15,000 pelajar termasuk hampir 1000 pelajar antarabangsa dari lebih dari 60 buah negara. Menawarkan program 295 darjah, universiti itu terdiri daripada lapan kolej, tiga sekolah, dan kampus cawangan di Celina, Ohio. Dinamakan untuk saudara-saudara Wright, Wright State University menawarkan pendidikan yang luar biasa dan berpatutan di negara Amerika.

Siapa kita

Misi

Kami mengubah kehidupan para pelajar dan komuniti yang kami layani.

Kami akan:

 • membina asas kukuh untuk kejayaan pelajar di semua peringkat melalui program berkualiti tinggi dan inovatif;
 • menjalankan penyelidikan ilmiah dan usaha kreatif yang memberi kesan kepada kualiti hidup;
 • melibatkan diri dalam perkhidmatan komuniti yang bermakna;
 • mendorong pemulihan ekonomi rantau kita dan negeri kita dan memperkasakan semua pelajar, fakulti, kakitangan, dan alumni kita untuk membangunkan secara profesional, intelektual, dan peribadi.

Visi

Wright State University , yang diilhamkan oleh semangat kreatif saudara Wright, akan menjadi universiti yang paling berpusat di Ohio dan inovatif, dikenali dan dikagumi untuk budaya inklusif kami yang menghormati nilai unik masing-masing pelajar, fakulti, kakitangan dan alumni kami. untuk kesan transformatif positif yang kami ada pada kehidupan pelajar kami dan komuniti yang kami layani.

Nilai

Nilai Wright State University

 • Orang: Kejayaan, kepelbagaian
 • Pembelajaran: Penemuan, inovasi, biasiswa
 • Perkongsian: Wilayah, keusahawanan, global
 • Hubungan: Kollegial, profesional, etika
 • Kemapanan: keadilan sosial, peluang ekonomi, perlindungan alam sekitar
 • Pengawasan: Fiskal, intelektual

Mengenai Wilayah Kami

Wilayah Dayton dikenali sebagai persimpangan inovasi, tetapi lebih banyak lagi.

Terletak di rantau Lembah Miami barat daya Ohio, Dayton adalah sebuah bandar bersaiz pertengahan yang dikelilingi oleh kawasan metropolitan yang berlainan hampir sejuta penduduk. Dayton menduduki tempat ke-2 pada senarai Pemahaman Tempat Terunggul Terbaik untuk Hidup. "Tawaran sebenar yang berasal dari Dayton adalah kualiti hidup penduduk yang hebat," menurut Livability.com. "Dayton menawarkan pelbagai jenis perkara yang boleh dilakukan, dari rekreasi luar yang merangkumi kano dan gelanggang ais ke kemudahan budaya, seperti Dayton Philharmonic Orchestra dan Benjamin dan Marian Schuster Performing Arts Center."

Salah satu yang terbaik

 • "Tempat terbaik untuk hidup" - Berita AS dan Laporan Dunia
 • "Bandar-bandar Terunggul di Amerika" - Forbes
 • "Top 10 Bandar untuk Peluang Kerjaya" - SmartAsset
 • "Top-10 Kebanyakan Artistik Mid-Sized Cities" - Gogobot
 • "25 Kota Terbaik 2017" - Di Luar
 • "Bandar-bandar AS ini Memiliki Ruang Paling Hijau" - National Geographic

Sejarah

Lembah Miami mempunyai sejarah inovasi yang panjang. Pada awal 1900-an, Dayton menjadi modal penemuan Amerika Syarikat, dengan kebanyakan paten per kapita. Sebagai tempat kelahiran penerbangan, Dayton adalah rumah kepada Muzium Nasional Tentera Udara Amerika Syarikat-muzium penerbangan ketenteraan tertua dan terbesar di dunia dan tarikan pelancong No. 1 di Ohio dan salah satu pertunjukan udara perdana di negara ini. Ciptaan berpengaruh yang lain di bandar ini termasuk daftar tunai, pencucian diri sendiri untuk kereta, minuman pop-atas boleh, kerusi roda elektrik, tangga tangga dan meter letak kereta. Pelawat boleh meneroka sejarah yang kaya ini dan melihat 1905 asal Wright Flyer III, koleksi besar daftar tunai, dan permata sejarah setempat di Carillon Historical Park.

Seni Halus dan Persembahan

Pemandangan seni di rantau ini lebih bersemangat daripada banyak bandar besar. The Benjamin

The Great Outdoors

Lembah Miami adalah tempat yang bagus untuk pengembara luar. Kawasan ini mempunyai tujuh MetroParks, serta lebih dari 35,000 ekar taman, taman alam, dan koridor sungai yang popular sepanjang Sungai Great Miami. Bikers boleh menerokai lebih daripada 330 batu laluan, dengan lebih banyak lagi melalui inisiatif landasan keretapi. Rural Greene County menawarkan kembara di Cagar Alam Semula Jadi Clifton Gorge, Cagar Alam Semula Jadi Glen Helen, perkhemahan dan kembara di Taman Negeri John Bryan, dan berkano di sepanjang Little Miami River, aliran pertama di Ohio yang dinamakan Sungai Scenic Nasional.

Sukan

Peminat sukan gembira untuk memanggil rumah Raider Country. Dengan program olahraga NCAA DI Wright State dan pasukan profesional di Columbus dan Cincinnati, rantau ini menyediakan peluang yang cukup untuk peminat sukan. NCAA termasuk Dayton dalam senarai Nine Great Basketball Towns. Setiap tahun kejohanan NCAA bermula di Dayton, tapak pertandingan Pertama Empat yang memangkas lapangan untuk pendaratan 64 pasukan. Pasukan besbol Dayton Dragons dinamakan salah satu daripada "Sepuluh Paling Terhang dalam Sukan" oleh majalah Sports Illustrated.

Membeli-belah dan Tempat Makan

Pusat membeli-belah terbesar di kawasan ini, Mall di Fairfield Commons, terletak berhampiran dengan kampus Wright State. Greene-sebuah pusat bandar 72-ekar yang menampilkan jalan-jalan yang mesra pejalan kaki, kedai runcit, dan restoran-hanya 15 minit jauhnya. Restoran dan kedai-kedai yang unik adalah sebahagian daripada pusat bandar Oregon yang bersejarah di Dayton. Rantau ini "melompat" dengan lebih daripada selusin pembuatan mikro, dan New York Times menamakan steak The Pine Club sebagai salah satu "Institusi Makanan Tradisional Sepuluh Terbesar di Dunia."

Percutian akhir pekan

Kedudukan utama Miami Valley dekat persimpangan Interstate 70 dan Interstate 75 memudahkan untuk mengunjungi bandar-bandar utama seperti Cincinnati, Columbus, dan Indianapolis. Pusat hiburan dan taman air Midwest terbesar, Kings Island, hanya 35 batu di selatan Dayton. Muzium bertaraf dunia, dewan konsert dalaman dan luaran, pelayaran kapal pesiar, zoo memenangi anugerah, dan pasukan sukan profesional semuanya dalam masa satu jam perjalanan.

Raider Country

Raider Country adalah wilayah 16-daerah yang berdekatan di Ohio barat yang berlabuh oleh dua kampus Wright State University . Juga, pulang ke Pangkalan Angkatan Udara Wright-Patterson, rantau ini terkenal dengan kekuatannya dalam teknologi maklumat, penyelidikan dan pembangunan aeroangkasa, kejuruteraan bahan canggih, dan perkhidmatan kesihatan dan manusia. Raider Country mempunyai restoran gourmet, kedai eklektik, ruang hijau, dan sekolah yang sangat baik.

Program diajar dalam:
 • English

Sekolah ini juga menawarkan:

MSc

Wright State University

Psikologi Faktor Manusia (HF) dan Psikologi Perindustrian / Organisasi (IO) adalah bidang yang meneroka teori asas prestasi manusia dan kumpulan serta implikasi praktikal ... [+]

Penerangan Program

Psikologi Faktor Manusia (HF) dan Psikologi Perindustrian / Organisasi (IO) adalah bidang yang meneroka teori asas prestasi manusia dan kumpulan serta implikasi praktikal untuk meningkatkan kualiti sistem sosio-teknikal. Program HF memberi penekanan khusus terhadap persepsi manusia dan kognisi. Program IO menekankan tingkah laku individu, kumpulan, dan organisasi dalam tetapan kerja. Bersama-sama program-program ini menyediakan asas yang kuat untuk menerapkan teori-teori psikologi kepada reka bentuk teknologi dan organisasi kerja yang lebih berkesan. Program kami menawarkan peluang unik untuk bekerjasama dengan industri tempatan dan makmal kerajaan seperti Direktorat Keberkesanan Manusia Makmal Penyelidikan Angkatan Udara di Wright-Patterson AFB. Ia juga memberi peluang kepada para pelajar untuk mengambil bahagian dalam kerjasama interdisipliner mengenai projek penyelidikan yang berpusatkan masalah yang berkaitan dengan reka bentuk antara muka, latihan, pemilihan, membuat keputusan, dan penyelarasan pasukan. Masalah ini boleh diterokai dalam pelbagai domain permohonan, termasuk ruang aeroangkasa, penjagaan kesihatan, perniagaan sektor awam dan swasta, operasi ketenteraan, dan operasi kecemasan.... [-]

Amerika Syarikat Dayton
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Wright State University

Program Kejuruteraan Sarjana Sains dalam Kejuruteraan Sistem Aeroangkasa (MSASE) direka untuk memberi peluang belajar siswazah berfokus pada kajian teori dan pengalaman p ... [+]

Penerangan Program

Program Kejuruteraan Sarjana Sains dalam Kejuruteraan Sistem Aeroangkasa (MSASE) direka untuk memberi peluang belajar siswazah berfokus pada kajian teori dan pengalaman praktikal dalam kejuruteraan sistem aeroangkasa yang secara efektif akan menyediakan mereka untuk pasaran kerja atau kajian kedoktoran yang lebih lanjut. Program MSASE berbeza daripada program Kejuruteraan Aeroangkasa tradisional kerana ia memerlukan keluasan melalui keperluan kajian rentas disiplin yang dimodelkan selepas Ph.D. program dan dengan itu membentuk kedua-dua pemahaman sistem yang sangat diperlukan dalam program aeroangkasa moden serta batu loncatan semulajadi untuk Ph.D. program.

Kenapa Pilih Kejuruteraan Sistem Aeroangkasa?... [-]
Amerika Syarikat Dayton
Pendaftaran Terbuka
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Wright State University

Kekuatan program termasuk gabungan kepakaran fakulti unik, sains komputer dan kemudahan makmal kejuruteraan yang lengkap, dan keseimbangan teori, amalan, perkakasan, dan ... [+]

Penerangan Program

Kekuatan program termasuk gabungan kepakaran fakulti unik, sains komputer dan kemudahan makmal kejuruteraan yang lengkap, dan keseimbangan teori, amalan, perkakasan, dan perisian. Ijazah MS dalam Cyber Security direka untuk individu yang ingin membangunkan kemahiran untuk mengenal pasti dan menyelesaikan ancaman keselamatan siber. Ijazah ini tertumpu kepada membangunkan pengetahuan dan kemahiran yang digunakan untuk melindungi sistem komputer dan rangkaian komputer. Pelajar dengan latar belakang sains komputer, kejuruteraan komputer, sistem maklumat atau kejuruteraan elektrik boleh memohon kepada program ini. Profesional yang bekerja di industri yang mempunyai latar belakang teknikal yang kukuh dan pengalaman kerja yang berkaitan juga digalakkan untuk memohon.... [-]

Amerika Syarikat Dayton
Pendaftaran Terbuka
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Wright State University

Master of Science dalam Logistik dan Pengurusan Rantaian Pembekalan direka untuk profesional yang bekerja yang tidak boleh selalu mengambil masa dari kerja untuk meningka ... [+]

Penerangan Program

Master of Science dalam Logistik dan Pengurusan Rantaian Pembekalan direka untuk profesional yang bekerja yang tidak boleh selalu mengambil masa dari kerja untuk meningkatkan pendidikan mereka. Kami menawarkan program satu tahun bernilai tinggi dengan pendekatan pendidikan yang mudah dicampur. Pelajar menghabiskan empat kediaman sepanjang tahun di kampus. Kerja kursus yang selebihnya diselesaikan dengan menggunakan modul e-pembelajaran proprietari kami yang disediakan oleh pakar dalam bidang mereka.

Sekarang lebih dari sebelumnya, kejayaan dalam kebanyakan perniagaan bergantung pada pengurusan Operasi Rantaian Pembiayaan yang berjaya. Pertimbangkan apa yang berlaku apabila rantai bekalan gagal menyampaikan dan stok keluar berlaku di kedai runcit. Penyelidikan menunjukkan bahawa peruncit boleh kehilangan hampir separuh daripada pembelian yang dimaksudkan apabila pelanggan menghadapi stok saham.... [-]

Amerika Syarikat Dayton
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Wright State University

Jabatan Kejuruteraan Mekanikal dan Bahan menawarkan program pengajian siswazah yang membawa kepada ijazah Sarjana Sains dalam Kejuruteraan (MSE) dengan major dalam Tenaga ... [+]

Penerangan Program

Jabatan Kejuruteraan Mekanikal dan Bahan menawarkan program pengajian siswazah yang membawa kepada ijazah Sarjana Sains dalam Kejuruteraan (MSE) dengan major dalam Tenaga Terbarukan dan Bersih. Program Tenaga Boleh Diperbaharui dan Bersih meliputi kursus dalam pelbagai jenis sistem tenaga alternatif, sebagai tambahan kepada kursus-kursus asas-asas yang berkaitan dengan tenaga. Termasuk dalam program ini ialah kursus mengenai sel bahan bakar, tenaga solar, tenaga angin, bahan api hidrogen, penukaran tenaga, bahan tenaga, kecekapan tenaga, termodinamik, dan lain-lain. Tujuan program ini adalah untuk melatih generasi baru tenaga janakuasa yang boleh diperbaharui dan bersih. untuk membangunkan penyelidikan dalam bidang tenaga boleh diperbaharui dan bersih.... [-]

Amerika Syarikat Dayton
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

WSU Overview

WSU Graduation

Alamat
Colonel Glenn Highway,3640
45435 Dayton, Ohio, Amerika Syarikat