Baca keterangan rasmi

Wright State University terletak di Dayton, OH - tempat kelahiran penerbangan. Selama 45 tahun yang lalu, Wright State University telah menyambut dan menamatkan ribuan pelajar antarabangsa. Kolej Perniagaan Wright Soleh Wright adalah akreditasi AACSB (dicapai kurang dari 5% sekolah perniagaan di seluruh dunia), pusat Kno.e.sis di Kolej Kejuruteraan Russ

Komuniti kami yang pelbagai dan mengalu-alukan akan menjadi persekitaran yang sempurna bagi anda untuk memperoleh pengetahuan dan pengalaman yang diperlukan untuk tempat kerja global hari ini. Wright State menawarkan lebih daripada 100 program akademik siswazah, dan lebih daripada 75 program sarjana, doktoral, dan profesional, masing-masing direka dengan teliti untuk membantu anda mencapai pulangan maksimum pelaburan anda. Universiti ini bekerjasama dengan perniagaan dan industri kawasan untuk memastikan program yang kami tawarkan adalah yang dikehendaki di tempat kerja global hari ini.

Dari perubatan aeroangkasa untuk muzik dan pendidikan kepada perniagaan untuk kejuruteraan, anda akan mendapati program yang tepat untuk membantu membawa anda ke peringkat seterusnya dalam perkembangan profesional anda. Datang dan meneroka banyak cara universiti ini harus menjadi rumah baru anda dari rumah. Kemudahan-kemudahan universiti di kampus Dayton terletak di persekitaran hutan yang cantik 557 ekar. Melalui program berasaskan komuniti, pendidikan koperasi, magang, pembelajaran perkhidmatan, dan projek penyelidikan, para pelajar dapat memperoleh pengalaman yang dapat membantu kerjaya mereka di dunia sebenar setelah tamat pengajian. Sama ada ia menyediakan pelajar untuk mengambil tempat di dunia kita yang sentiasa berubah, menjalankan penyelidikan canggih untuk memperbaiki kehidupan, atau bergaul dengan komuniti dan perniagaan tempatan, Wright State University membuat impak, baik dari dalam dan luar negara.

Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

Wright State University - International Students Welcome