Worcester Polytechnic Institute

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

TENTANG WPI

Worcester Polytechnic Institute ditubuhkan pada tahun 1865 untuk mencipta dan menyampaikan pengetahuan sains dan kejuruteraan terkini dalam cara yang paling bermanfaat kepada masyarakat.

Hari ini, WPI memegang teguh pada misi pengasasnya untuk menyediakan pendidikan yang mengimbangi teori dengan praktik, falsafah yang dilambangkan oleh menara dua bangunan asal kami, yang digambarkan di atas.

14 jabatan akademik WPI menawarkan lebih daripada 50 program ijazah sarjana muda dan ijazah dalam sains, kejuruteraan, teknologi, perniagaan, sains sosial, dan kemanusiaan dan kesenian, yang membawa kepada ijazah sarjana, sarjana dan kedoktoran.

Kurikulum universiti ini mempunyai program yang fleksibel, ketat yang berasaskan projek dan secara global, yang bertujuan untuk pengalaman berkualiti dan memberi kesan positif kepada komuniti yang dikongsinya. Ahli fakulti WPI - baru-baru ini menduduki tempat terbaik di negara ini untuk kualiti dan aksesibiliti, seperti yang dilaporkan oleh Wall Street Journal - bekerja dengan pelajar mengenai penyelidikan interdisipliner mencari penyelesaian kepada masalah penting dan sosial yang relevan, di kampus dan di lebih daripada 40 pusat projek di seluruh Amerika, Afrika, Asia-Pasifik, dan Eropah.

Program penyelidikan siswazah termasuk robotika, sains bahan, keselamatan siber, dan sains dan teknologi pembelajaran. WPI melabur dalam penyelidikan di kawasan kritis, mencari penyelesaian kepada masalah-masalah penting dan sosial yang relevan dalam pelbagai bidang seperti kejuruteraan perlindungan kebakaran, sains hayat dan bioengineering, sains dan ilmu data.

 • 4,337 PELAJAR UNDERGRADUATE
 • 2,091 PELAJAR SISWAZAH
 • 50 PROGRAM IJAZAH
 • 45 PUSAT PROJEK GLOBAL PADA ENAM IKLAN

Sejarah

Pengasas WPI ingin mencipta sebuah universiti baru untuk membantu menyediakan kelas profesional baru jurutera, saintis, dan usahawan untuk menjana era baru ini. Mereka mempunyai idea yang berbeza mengenai cara terbaik untuk mendidik profesional teknologi, dan dalam penggabungan visi mereka, muncul model pendidikan tinggi baru yang berpengaruh.

Perintis dalam Pendidikan berasaskan Projek

WPI adalah antara universiti pertama di Amerika Syarikat untuk menggabungkan pembelajaran berasaskan projek dalam kurikulum sarjana muda, yang memerlukan pelajar menggunakan kemahiran, pengetahuan, dan kebolehan mereka yang diperoleh untuk membangunkan penyelesaian untuk masalah dunia sebenar. Sekarang WPI membantu kolej dan universiti lain melaksanakan pembelajaran secara pengalaman dalam kurikulum mereka sendiri.

Kampus kami

Untuk mengetahui apa yang berlaku di WPI, anda perlu mengalaminya secara langsung. Kampus WPI yang menawan, terletak di puncak bukit terpencil, tidak kelihatan atau merasa seperti sebuah universiti bandar. Namun, hanya dari "The Hill", sebuah bandar kolej yang bertenaga menanti, dengan kemudahan, peluang, dan adegan kebudayaan yang meriah yang akan diharapkan dari bandar kedua terbesar di New England.

Tahunan

Dari Homecoming ke QuadFest ke TouchTomorrow, universiti itu menganjurkan beberapa acara tahunan, upacara, pertandingan olahraga, dan program pendidikan yang meraikan pencapaian, menghormati tradisi, dan membangkitkan perasaan bangga, semangat sekolah, dan komuniti di WPI.

# 8

 • 25 COLLEGES WHERE GRADS MEMILIKI POTENSI YANG MENINGGALKAN YANG TINGGI
 • CNBC (2018)

# 1

 • FAKULTI YANG TERBAIK MENYELIDIKAN PENYELIDIKAN DAN PENGAJARAN
 • PELAJARAN TINGGI JUMLAH JUMLAH / TIMES (2016)

TOP 25

 • STEM COLLEGES
 • FORBES (2018)

# 5

 • COLLEGES TERBAIK-RUN
 • TINJAUAN PRINSETON (2019)

Lokasi

Worcester

Alamat
Institute Road,100
01609 Worcester, Massachusetts, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami