Winthrop University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Winthrop adalah universiti awam dan komprehensif yang berada di kedudukan ke-8 oleh US News & World Report di antara universiti awam Selatan dan di 25 institusi awam dan swasta teratas di rantau ini. Melalui pengalaman pendidikan yang menggabungkan seni liberal, program profesional, kesedaran global dan keterlibatan sivik, Winthrop akan membantu anda mengembangkan pengetahuan, kemahiran, dan nilai yang akan memperkaya hidup anda dan mempersiapkan anda untuk semua pegangan masa depan.

Ditubuhkan pada tahun 1886, Winthrop menawarkan ijazah sarjana dan sarjana melalui program dalam kampus dan dalam talian. Kampus bersejarah dan indah kami terletak di Rock Hill, Carolina Selatan, hanya 20 minit ke selatan Charlotte. Tradisi kami mengenai akademik berkebangsaan, atletik kejuaraan, dan pencapaian berpusatkan pelajar mencipta komuniti kampus yang terkenal dengan kepelbagaian, kecemerlangan, dan suasana keluarga.

Winthrop University diakreditasi oleh South Association of Colleges and Schools Commission on Colleges untuk menganugerahkan ijazah sarjana muda, sarjana, dan pakar. Hubungi Southern Association of Colleges and Schools Commission on Colleges di 1866 Southern Lane, Decatur, Georgia 30033-4097 atau hubungi 404-679-4500 untuk pertanyaan mengenai akreditasi Winthrop University .

Sejarah dan Tradisi

Pada tahun 1886, presiden pengasas David Bancroft Johnson berjaya mengemukakan petisyen Boston Robert C. Winthrop dan Peabody Fund untuk mendapatkan wang untuk membentuk sekolah latihan untuk para guru. Winthrop membuka pintunya kepada 21 pelajar di Columbia, SC, menggunakan bangunan satu bilik yang dipinjam. Sekolah ini segera mendapat bantuan negara dan berpindah ke rumah Rock Hill yang tetap pada tahun 1895. Ia mengembangkan misinya dari masa ke masa untuk menjadi institusi yang komprehensif. Winthrop menjawat jawatan universiti pada tahun 1992. Terokai pautan di sebelah kiri untuk mengetahui lebih banyak mengenai sejarah kaya Winthrop, tradisi terkenal dan banyak lagi.

Lokasi

Rock Hill

Alamat
Oakland Avenue,701
29730 Rock Hill, Carolina Selatan, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami