William Carey University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Penyataan Visi

William Carey University adalah komuniti pelajar yang bertujuan untuk menggabungkan iman dan belajar dengan hidup. Di dalam persekitaran yang unik dan mementingkan pelajar ini, mereka bersedia untuk memenuhi pelbagai tugas mereka dalam komuniti global yang lebih besar.

Kenyataan Misi

Sebagai universiti Kristian yang merangkumi warisan dan nama terkenal Baptis, William Carey University menyediakan program pendidikan yang berkualiti, dalam komuniti akademik yang peduli, yang mencabar pelajar individu untuk cemerlang dalam biasiswa, kepimpinan, dan perkhidmatan dalam masyarakat global yang pelbagai.

Nilai teras

- Kami menghargai setiap individu sebagai penciptaan Tuhan dengan kebolehan dan aspirasi yang unik. - Kami menghargai pendidikan sebagai proses pembelajaran sepanjang hayat yang bergantung kepada kolaborasi guru, pelajar, dan masyarakat yang menyokong. - Kami menghargai pendidikan menyeluruh yang komprehensif yang bersiap untuk menjalani kehidupan yang berlimpah. - Kami menghargai pendidikan yang mendalam dan praktikal yang memberikan kemahiran untuk mencari nafkah. - Kami menghargai model pendidikan Dr. William Carey, yang menggabungkan iman dan pembelajaran dengan hidup dalam konteks kebimbangan global. - Kita menghargai kebenaran Firman Allah dan nilai-nilai tanahnya untuk hidup. - Kami menghargai tanggungjawab kepimpinan yang tersirat dalam pendidikan Kristian. - Kami menghargai perkhidmatan sebagai pemenuhan komisen Yesus. - Kami menghargai masyarakat yang bebas dan demokratik dan mengesahkan bahawa penduduk yang berpendidikan adalah perlindungan terbaik terhadap kezaliman. - Kami menghargai pentadbir, fakulti, dan kakitangan sebagai model watak Kristian. - Kami menghargai para pelajar yang komited untuk berkembang dalam kebijaksanaan dan bertaraf tinggi dan memihak kepada Tuhan dan manusia.

Lokasi

Mississippi City

Alamat
William Carey University
498 Tuscan Avenue Hattiesburg

39401 Mississippi City, Mississippi, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami