Western Kentucky University Potter College of Arts and Letters

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sejak Western Kentucky University membuka pintunya pada tahun 1906, seni liberal telah menjadi pusat misi sekolah. Dengan program luar biasa dalam bidang seni, kemanusiaan, dan sains sosial, itu berlaku seperti sekarang seperti lebih dari satu abad yang lalu.

Potter College of Arts & Letters (PCAL) mempersiapkan pelajar untuk memasuki pelbagai kerjaya dan program pengajian lanjutan melalui 34 jurusannya, 38 di bawah umur, dan 5 sijil melalui 12 program akademik. Sebagai penyokong seni liberal, Potter College percaya bahawa memahami sejarah, masyarakat dan budaya membantu pelajar memahami dan berjaya dengan lebih baik di dunia, dan mengambil bidang utama ilmiah mengenai kajian lelaki dan wanita - masa lalu, masa kini, dan masa depan mereka serta ekspresi estetik mereka, keprihatinan metafizik, dan interaksi sosial.

Pada abad ke-21, dunia kita berubah secara dramatik dari segi ekonomi, teknologi, global, silang budaya, persekitaran, sosial, dan politik. Sehubungan dengan itu, majikan menyedari nilai pendidikan liberal untuk lulusan kolej dan warganegara hari ini dan esok. Mereka menginginkan kemahiran yang dapat dipindahtangankan - kemahiran yang dibawa oleh pekerja ke pekerjaan apa pun, seperti kemahiran komunikasi bertulis dan lisan, kemampuan untuk menyelesaikan masalah yang kompleks, bekerja dengan baik dengan orang lain, dan menyesuaikan diri di tempat kerja yang berubah. Dengan pendidikan seni liberal yang mantap, graduan tidak terhad pada kedudukan tertentu, tetapi fleksibel dan berkelayakan untuk pelbagai peluang.

Di WKU, Potter College mengembangkan kemampuan intelektual dan kemahiran praktikal pelajar dengan memberikan pengetahuan luas untuk mempersiapkan mereka untuk pelbagai pekerjaan dan pembelajaran dan pertumbuhan sepanjang hayat. Program Potter College membolehkan pelajar berjaya dalam tenaga kerja yang memerlukan pemain pasukan yang cerdas dan pemikir global yang ingin tahu, analitis dan kreatif dengan kemahiran komunikasi, interpersonal dan kepemimpinan yang sangat baik. Kelas kami memberikan perhatian peribadi kepada pelajar dan banyak peluang untuk terlibat dalam aktiviti dan projek dengan aplikasi dunia nyata. Kecemerlangan dalam pengajaran dan pembelajaran adalah keutamaan kami. Pelajar akan mencari fakulti dan kakitangan penyayang yang pelbagai dan bertaraf dunia yang berminat untuk membantu pelajar mencapai matlamat mereka.

Lokasi

Bowling Green

Alamat
42101 Bowling Green, Kentucky, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami