Baca keterangan rasmi

Universiti Washburn Adalah sebuah institusi awam dengan lebih daripada 7,500 pelajar dan 1,000 fakulti dan kakitangan yang terlibat dalam lebih daripada 200 program akademik. Program kami membawa kepada pensijilan, rakan sekutu, sarjana muda, sarjana, doktor amalan kejururawatan dan ijazah doktor juris.

Semua program kami ditawarkan melalui Kolej Kesenian dan Sains dan sekolah-sekolah Pengajian Gunaan, Perniagaan, Undang-Undang dan Kejururawatan di kampus kediaman seluas 160 ekar di jantung Topeka, Kan.

Program seni liberal dan profesional yang berasaskan secara luas diperkaya oleh hubungan interaksi lama antara kampus dan komuniti ibu kota Kansas.

Sangat mudah untuk terlibat

Sebagai tambahan kepada pelbagai pilihan akademik, para pelajar boleh mengambil bahagian dalam lebih daripada 100 kelab dan organisasi di kampus - dari The Bod Squad, yang menyokong program athletic Divisi Washburn NCAA, kepada kerajaan pelajar dan seterusnya. Pelajar, fakulti dan kakitangan juga dapat menikmati pelbagai peluang sukarela, budaya dan rekreasi di seluruh kampus dan komuniti Topeka.

Di Washburn pendidikan berkualiti adalah berpatutan

Sejak ditubuhkan pada tahun 1865, Washburn telah menyediakan pelajar-pelajar dari semua lapisan masyarakat untuk mewujudkan impian mereka. Hari ini, warisan pendidikan berkualiti yang berpatutan untuk semua berterusan.

 • Washburn setiap tahunnya disenaraikan sebagai salah satu kolej terbaik di Midwest oleh US News and World Report.
 • Lebih daripada $ 70 juta bantuan kewangan disediakan untuk pelajar setiap tahun.
 • Beasiswa yang dianugerahkan dari sumber universiti berjumlah $ 7.9 juta.
 • Penduduk Colorado, Missouri, Nebraska, Oklahoma dan Texas membayar tuisyen pemastautin Kansas.

Pernyataan wawasan

Washburn University adalah institusi pengajian serantau Midwest awam yang diiktiraf sebagai pemimpin komuniti dalam menyediakan pengalaman pembelajaran berpusatkan pelajar, yang berpusatkan pengajaran yang unggul, menyediakan graduan untuk berjaya dalam profesion pilihan mereka dan merangsang daya hidup ekonomi.

Kenyataan Misi

Washburn University memperkaya kehidupan pelajar dengan menyediakan peluang bagi mereka untuk membangunkan dan merealisasikan potensi intelektual, akademik, dan profesional mereka, yang membawa kepada menjadi warga yang produktif dan bertanggungjawab. Kami komited untuk kecemerlangan dalam pengajaran, karya ilmiah, program akademik dan profesional yang berkualiti, dan interaksi fakulti-pelajar yang tinggi. Kami membangunkan dan terlibat dalam hubungan untuk meningkatkan pengalaman pendidikan dan komuniti kami.

Nilai-nilai Teras

 • Integriti: bertindak dengan cara yang jujur, adil, dan beretika, mewujudkan budaya kepercayaan yang jelas dalam semua aktiviti universiti dan membuat keputusan.
 • Kecemerlangan: berkhidmat kepada komuniti ilmiah kami dengan menyampaikan program, pengajaran, perkhidmatan, dan biasiswa yang berkualiti tinggi secara konsisten.
 • Akauntabiliti: memastikan integriti akademik, programatik, dan fiskal dan nilai melalui pengurusan sumber yang berhemat yang diamanahkan kepada Universiti.
 • Menghormati: memeluk kepelbagaian dan merawat orang lain secara kolektif dengan kesopanan, keterbukaan, dan profesionalisme dalam semua interaksi, aktiviti, dan membuat keputusan.
 • Kerjasama: bekerja ke arah matlamat bersama dengan orang lain di Universiti dan masyarakat sambil menghargai kerja berpasukan, penyertaan, dan kepelbagaian idea dan perspektif.
 • Inovasi: menggalakkan, mempertimbangkan, dan menyokong perkembangan idea dengan memupuk kepintaran dan kreativiti individu dan mewujudkan persekitaran dengan peluang untuk pertumbuhan dan perubahan.

Program kami diiktiraf sepenuhnya oleh Suruhanjaya Pengajian Tinggi.


Washburn University dapat menawarkan program pembelajaran jarak jauh di beberapa negeri melalui keahlian kami dalam SARA - Majlis Kebangsaan bagi Perjanjian Pengesahan Kebenaran Negeri. SARA adalah perjanjian sukarela di antara negara-negara anggotanya dan wilayah AS yang menetapkan piawaian kebangsaan yang setara untuk menawarkan kursus dan program pendidikan jarak jauh. Di bawah perjanjian semasa, Washburn diberi kuasa untuk menawarkan program di semua negeri kecuali California, Florida dan Massachusetts yang bukan ahli SARA.

Program diajar dalam:
 • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus Eksekutif

Washburn University

Sarjana Keadilan Jenayah (MCJ) direka untuk memenuhi keperluan profesional keadilan jenayah dan pra-profesional yang ingin meningkatkan pengetahuan, kemahiran dan bakat m ... [+]

Pada September 2007, Program MCJ Washburn University menjadi program lepasan pertama di negara ini yang diperakui di bawah Standard Persijilan Akademi Sains Akademik (ACJS) yang baru.

Kenyataan Misi

Yang Sarjana Keadilan Jenayah (MCJ) Direka untuk memenuhi keperluan profesional keadilan jenayah dan pra-profesional yang ingin meningkatkan pengetahuan, kemahiran dan bakat mereka dalam bidang pentadbiran keadilan jenayah.

Program ijazah ini didedikasikan untuk memaklumkan amalan terbaik profesional, memajukan biasiswa, dan menggalakkan kepimpinan yang bertanggungjawab menerusi pelbagai penguatkuasaan undang-undang, pembetulan, dan kursus pentadbiran keselamatan. Oleh itu, program ini menyediakan pelajar dengan kemahiran akademik dan pentadbiran yang diperlukan untuk mereka bentuk dasar, menguruskan program, mengarahkan penyelidikan ilmiah, mempersiapkan pengajaran, dan membawa integriti. Kami memupuk komuniti pelajar dan fakulti bersama yang bersama-sama berkongsi pengalaman praktikal dan pengetahuan akademik untuk menyokong keadilan dan kesaksamaan dalam masyarakat tempatan dan global.... [-]

Amerika Syarikat Topeka
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 - 4 tahun
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Washburn University
Alamat
1700 SW College Ave,
66621 Topeka, Kansas, Amerika Syarikat
Website
Telefon
+1 785-670-1010