Virginia International University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai Universiti Antarabangsa Virginia VIU adalah sebuah universiti bukan keuntungan komited untuk menetapkan satu standard baru dalam pendidikan tinggi. Melalui pendekatan berpusatkan pelajar kami, kami berusaha untuk menyediakan persekitaran yang paling positif untuk belajar terdapat di mana sahaja. Program kami adalah berstruktur untuk membolehkan pelajar fleksibiliti yang besar dalam reka bentuk dan arah kajian mereka sendiri. Pada masa yang sama, setiap pelajar diberikan seorang mentor peribadi yang bertindak sebagai panduan dalam pemilihan kursus dan orientasi kerjaya. VIU menawarkan biasiswa pengajian kepada pelajar yang berpotensi tinggi, kerana kami percaya bahawa pendidikan yang baik perlu disediakan untuk semua orang, termasuk mereka yang tidak mempunyai dana yang diperlukan untuk melanjutkan pelajaran yang lebih tinggi.

Supaya selaras dengan perkembangan terkini dalam teknologi dan pengajaran, kurikulum dan bahan-bahan kami akan dikaji dan disemak semula, dan pengajar kami menerima latihan lanjut, seperti yang diperlukan. Sebagai pelajar hampir selesai program mereka, VIU kaunselor kerjaya membantu meletakkan mereka dalam latihan dan lain-lain jawatan kerja-kajian dengan syarikat-syarikat dan organisasi tempatan.

Penanda aras dalam Sejarah VIU

Sejak ditubuhkan pada tahun 1998, Universiti Antarabangsa Virginia telah mencapai kemajuan yang ketara dalam proses kompleks menubuhkan sebuah universiti baru. Berikut adalah beberapa peristiwa penting dalam sejarah institusi kami:

Konsep Universiti Antarabangsa Virginia telah dibangunkan oleh Dr. Isa Sarac yang selepas meneroka beberapa lokasi di Amerika Syarikat, yang ditubuhkan VIU di Fairfax, Virginia pada bulan Ogos 1998. Majlis Negeri Pengajian Tinggi untuk Virginia (SCHEV) dibenarkan VIU untuk memulakan Master of Business Program Pentadbiran 23 Disember 1998. SCHEV diberi kuasa untuk menawarkan satu siri Diploma dan Sijil program pada 9 Ogos 1999. Pada 25 Mei 2000 SCHEV memberikan VIU kuasa ijazah-pemberian untuk MBA program dan pada tahun yang diberikan kebenaran untuk memulakan sarjana muda yang program dalam Sains Komputer dan Pengurusan Perniagaan. Sarjana Sains dalam Sistem Maklumat bermula pada 24 April 2003. Universiti Antarabangsa Virginia diadakan permulaan pertamanya pada 4 Mei 2006 dengan 20 graduan yang hadir di Country Club Fairfax County. Majlis Accrediting untuk Kolej bebas dan Sekolah (ACICS), sebuah agensi pengiktirafan negara diberikan akreditasi kepada Virginia Antarabangsa University pada musim bunga tahun 2008 (15 April). Jawatankuasa Resolusi Bersama General Assembly House Virginia dibentangkan universiti dengan surat "Memuji International University Virginia sempena akreditasi dan ulang tahun ke-10" pada 23 April 2008.

Kenyataan Misi

Misi Virginia International University adalah untuk mendidik pelajar dari seluruh dunia melalui yang berkelayakan, fakulti sama pelbagai dan kakitangan, di samping berusaha untuk menyediakan program akademik di peringkat ijazah, sarjana muda, dan perakuan itu menimbulkan rasa ingin tahu intelektual, pemikiran kritis, dan kreativiti amat diperlukan dalam masyarakat global dan dengan komitmen untuk menyediakan pelajar dengan pengetahuan untuk mencapai kecemerlangan dalam penyelidikan, biasiswa, dan usaha kreatif.

Objektif VIU Pembelajaran

Setelah tamat pengajian dari Virginia University International, pelajar akan dapat:

Berfikir secara kritis dan kreatif Berkomunikasi secara berkesan dalam ucapan dan penulisan Menunjukkan kepakaran melalui disiplin ilmiah dan memahami bahawa disiplin berhubung dengan dunia yang lebih besar Bekerja secara produktif sebagai individu dan dalam kumpulan Menggunakan pengetahuan dan kemahiran mereka untuk membuat sumbangan positif kepada masyarakat Menggunakan akal untuk membuat keputusan berdasarkan pemahaman etika, yang menghormati kepelbagaian, dan kesedaran tentang isu-isu berkaitan dengan kemampanan Melibatkan diri dalam pembelajaran sepanjang hayat Mempamerkan integriti profesional, kepimpinan, dan kemahiran kerjasama berkesan

FALSAFAH

Sebagai masyarakat pelajar, kakitangan, dan fakulti yang diambil daripada pelbagai negara, budaya dan sosial latar belakang, VIU bertujuan untuk meningkatkan persekitaran di mana kebebasan berfikir dan pelbagai tafsiran pengalaman manusia dihargai. Adalah menjadi harapan dan jangkaan bahawa setiap ahli universiti akan membangunkan kesedaran yang lebih besar daripada kita, dan responsif kepada, ahli-ahli rakan-rakan dan juga kepada orang-orang di luar kampus kita yang kurang bernasib baik. Dalam memenuhi misi ini, universiti hendaklah mendapatkan penggunaan yang cekap semua sumber yang ada untuk memastikan kualiti perkhidmatan yang tinggi kepada pelajar, fakulti dan kakitangan. Matlamat utama VIU adalah tidak kurang daripada ulama siswazah kecemerlangan moral, intelektual dan profesional yang bukan sahaja akan menjadikan kehidupan yang lebih baik untuk diri dan keluarga mereka, tetapi yang akan memimpin jalan ke dunia yang lebih baik untuk semua orang.

Dalam usaha untuk meneruskan misi dan falsafah universiti, VIU adalah komited kepada objektif berikut:

Untuk mengambil dan mengekalkan fakulti dan kakitangan yang cemerlang dan pelbagai untuk menyokong aktiviti pengajaran, penyelidikan, dan misi perkhidmatan yang universiti Untuk meningkatkan persekitaran pembelajaran universiti itu dalam usaha untuk menarik dan mengekalkan pelajar cemerlang dari seluruh dunia dan juga dari Amerika Syarikat Untuk menawarkan pengalaman pembelajaran di luar bilik darjah yang meningkatkan pengajaran tradisional dan menyediakan pelajar bagi tenaga kerja global Untuk menawarkan kurikulum up-to-tarikh yang relevan, memastikan setiap pelajar mempunyai kompetensi berikut: untuk berfikir secara kritis, dengan alasan secara analisis, untuk menyelesaikan masalah secara realistik, dan untuk berkomunikasi dengan jelas Berusaha untuk menyediakan berjaya pilihan penempatan pekerjaan kepada pelajar

Lokasi

Fairfax

Alamat
4401 Village Dr
22030 Fairfax, Virginia, Amerika Syarikat