University of Virginia

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Pada tahun 1819, Thomas Jefferson mendirikan University of Virginia dan melancarkan eksperimen berani - sebuah universiti awam yang dirancang untuk memajukan pengetahuan manusia, mendidik pemimpin dan memupuk kewarganegaraan yang berpengetahuan.

Dua abad kemudian, visi ini berkembang. Di seberang Tanah - dan di seluruh dunia - pelajar UVA, fakulti, kakitangan dan alumni mencabar konvensyen, memecahkan halangan dan mengejar kebaikan yang lebih besar.

Sebagai salah satu institusi awam terkemuka di negara ini, UVA mendorong batasan apa yang mungkin - selalu atas nama kebaikan. Salah satu perkara yang memungkinkan ini adalah komitmen berterusan terhadap inisiatif yang tumbuh, memperkuat dan membentuk institusi kita untuk masa depan.

Universiti adalah institusi pengajian tinggi awam yang ikonik, dengan sekolah dan program peringkat nasional, fakulti yang pelbagai dan terkenal, pusat perubatan akademik utama dan sejarah yang membanggakan sebagai universiti penyelidikan yang terkenal. Komuniti dan budaya Universiti diperkaya oleh pemerintahan sendiri yang aktif, komitmen berterusan terhadap seni dan program Atletik Bahagian I NCAA yang mantap.

Lokasi

Charlottesville

Alamat
Duffy Boulevard,10
22903 Charlottesville, Virginia, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami