Baca keterangan rasmi

University of Virginia Darden Sekolah Perniagaan http://www.darden.virginia.edu/web/Home/ Universiti Virginia Darden Sekolah Perniagaan adalah salah satu sekolah perniagaan terkemuka di dunia - kedudukan # 1 pengalaman pendidikan oleh The Economist (2012). Darden menawarkan tiga format program MBA ijazah (Sarjana Pentadbiran Perniagaan, Sarjana Pentadbiran Perniagaan untuk Eksekutif dan Global MBA untuk Eksekutif), dan juga Ph.D. dan Pendidikan Eksekutif program. Darden menyampaikan pengalaman pendidikan pengurusan yang terbaik di dunia melalui persekitarannya-penglibatan tinggi pembelajaran, yang dibezakan oleh tiga elemen utama:

The kaedah kajian kes menenggelamkan pelajar dalam situasi perniagaan yang sebenar yang merangkumi industri, negara dan disiplin dan membangunkan mereka menjadi pemimpin lengkap yang bersedia untuk apa-apa.

Darden ini atas kedudukan fakulti - diiktiraf secara konsisten oleh Kajian Princeton dan Financial Times - amat komited untuk pembangunan profesional dan peribadi pelajar dan eksekutif. Profesor Darden mewujudkan sebuah tenaga yang tinggi, pengalaman baru di dalam kelas dan maju pemikiran inovatif dalam perniagaan melalui penyelidikan.

The masyarakat ketat vaults, terdiri daripada pelajar, fakulti, kakitangan dan alumni, adalah salah satu dunia yang paling kolaboratif. Graduan Darden membentuk satu rangkaian global lebih daripada 14,000 dan kekal dihubungkan dengan sekolah sepanjang hayat mereka, menyumbang semula menerusi kesukarelawanan, dermawan dan ahli akademik.

Darden adalah sekolah perniagaan graduan dari University of Virginia, yang diasaskan pada Charlottesville pada tahun 1819 oleh Thomas Jefferson, Presiden ketiga Amerika Syarikat dan pengarang Pengisytiharan Kemerdekaan. Misi Sekolah ini untuk memperbaiki dunia dengan membangunkan dan memberi inspirasi kepada pemimpin yang bertanggungjawab dan dengan memajukan pengetahuan.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan: