University of Utah

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengatasi cabaran besar dunia.

Hari ini kita menghadapi cabaran global utama, perubahan iklim, penggunaan sumber semula jadi, kemusnahan alam sekitar dan pemulihan, pembangunan tenaga dan kemapanan. Para saintis dan jurutera bumi berada di barisan hadapan menangani masalah-masalah kompleks ini kerana mereka berusaha untuk memahami asal usul, transformasi, dan penggunaan tanggungjawab planet kita sendiri, termasuk geologi, atmosfer, dan badan air-dan hubungan di antara mereka.

Kolej unik ini menjembatani antara antara sains bumi dan bidang kejuruteraan yang menawarkan pelbagai penyelidikan dan pengalaman pendidikan yang menarik dengan dua puluh tiga sarjana muda dan ijazah yang diiktiraf dalam bidang sains bumi, geologi, geofizik, kejuruteraan geologi, kejuruteraan perlombongan, kejuruteraan metalurgi, sains dan kejuruteraan bahan, pengurusan sumber bumi, dan sains atmosfera.

Mengenai Kolej Kami

Lokasi Kolej Mines dan Sains Bumi di kawasan geografi yang kaya dengan mineral dan tenaga menyediakan persekitaran kajian dan penyelidikan yang melampaui batas luar kampus. Kerana sumber mineral Utah, kolej ini penting dalam membangunkan wilayah yang semakin penting untuk masa depan perlombongan dan tenaga negara.

Kolej ini terdiri daripada empat jabatan akademik yang menawarkan enam jurusan dan empat ijazah sarjana muda dan ijazah. Semua fakulti mempunyai doktor, sekurang-kurangnya satu pertiga mempunyai pengalaman perindustrian yang ketara, dan banyak mengekalkan hubungan dengan industri. Di samping mengajar, fakulti terlibat dalam pelbagai aktiviti penyelidikan. Pelajar siswazah dan beberapa pelajar juga mengambil bahagian dalam penyelidikan.

Kolej Mines dan Sains Bumi menduduki Bangunan Frederick A. Sutton, Bangunan William C. Browning, Makmal Pemprosesan Mineral (Bangunan 58), Bangunan Hedco (Bangunan 57), Makmal Grinding, dan Makmal Penyelidikan Sistem Perlombongan (Bangunan 59) dan Pusat Pengiraan Saintifik Rangkaian Intermountain.

124435_124254_SouthAfrica20171.png

Kenyataan Misi

  • Untuk mendidik dan menyediakan saintis bumi profesional, jurutera geologi dan pendidik sains bumi, pakar meteorologi, dan saintis atmosfera, pakar metaliologi fizikal dan ekstraksi, pakar pemisahan mineral, dan jurutera perlombongan.
  • Melibatkan aktiviti penyelidikan ilmiah dalam bidang geologi, geofizik, kejuruteraan geologi, meteorologi, metalurgi fizikal dan ekstraktif, pemisahan mineral, dan kejuruteraan perlombongan.
  • Menyebarkan pengetahuan yang baru diperoleh menerusi penerbitan asal penyelidikan asal oleh fakulti dan pelajar dalam semua bidang di atas.
  • Untuk mendidik masyarakat universiti dan masyarakat mengenai komposisi dan struktur Bumi, proses yang membentuknya, dan sejarah dan masa depannya.
  • Memberi khidmat profesional dengan menyediakan pengetahuan mengenai sumber semula jadi, kaedah pengekstrakan sumber semula jadi, keselamatan dalam aktiviti perindustrian, pengekstrakan dan pengubahsuaian logam, bahaya geologi, alam sekitar dan Bumi yang mampan.

Kenyataan Nilai

Kami menghargai:

  • kecemerlangan dalam pengajaran, penglibatan pelajar, dan kewarganegaraan, dan
  • penyelidikan ilmiah yang memberi kesan yang memberi maklumat dasar dan kemajuan pemahaman kita mengenai bumi dan sumbernya untuk meningkatkan keselamatan alam sekitar dan ekonomi kita.

Kolej ini berusaha untuk menjadi pemimpin kampus dalam keselamatan, penilaian berterusan, kepelbagaian dan keterangkuman, kolaborasi dan kerjasama.

Komitmen Pemegang Saham

  • Kolej ini mendidik dan menyediakan saintis bumi profesional, saintis atmosfer, ahli geologi, jurutera geologi, jurutera perlombongan, jurutera logamurgi, pakar pemisahan mineral, ahli metallurgis fizikal dan ekstremik, dan pendidik sains bumi. Kami terlibat dalam aktiviti penyelidikan ilmiah dalam bidang geologi, geofizik, kejuruteraan geologi, hidrologi, sains atmosfera, proses lautan, metalurgi fizikal dan ekstraktif, pemisahan mineral, kejuruteraan perlombongan, pengurusan geo-sumber dan keselamatan.
  • Kami menyebarkan pengetahuan yang baru diperoleh melalui penerbitan penyelidikan asli yang tepat pada masanya oleh fakulti dan pelajar dalam semua bidang di atas. Kami berusaha untuk mendidik masyarakat universiti dan masyarakat tentang komposisi dan struktur Bumi, proses yang membentuknya, dan sejarah dan masa depannya.
  • Kami menyampaikan perkhidmatan profesional dengan menyediakan pengetahuan tentang sumber semula jadi, kaedah pengekstrakan sumber semula jadi, keselamatan dalam aktiviti perindustrian, pengekstrakan logam dan pengubahsuaian, bahaya geologi, dan proses persekitaran.

Lokasi

Salt Lake City

Alamat
COLLEGE OF MINES & EARTH SCIENCES
FREDERICK ALBERT SUTTON BUILDING
115 S 1460 E, ROOM 205
SALT LAKE CITY, UT 84112-0102

Salt Lake City, Utah, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: