University of Utah Health

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Tentang University of Utah Health

University of Utah Health adalah mesin ekonomi tidak seperti yang lain di Utah. Dengan lebih daripada 14,000 tenaga pengajar dan staf, ia adalah salah satu majikan terbesar di negeri ini dan menyumbang jutaan dolar hasil cukai bersih kepada Utah setiap tahun. Tetapi kesan University of Utah Health melampaui neraca. Intinya merangkumi kesihatan dan kesejahteraan penduduk Utah di setiap pelosok negeri dan dari semua lapisan masyarakat.

University of Utah Health adalah satu-satunya sistem penjagaan kesihatan universiti di negeri Utah dan menyediakan rawatan pesakit untuk penduduk Utah, Idaho, Wyoming, Montana, dan sebahagian besar Nevada. Ini juga merupakan tempat latihan bagi kebanyakan doktor, jururawat, ahli farmasi, ahli terapi, dan profesional penjagaan kesihatan Utah yang lain.

Misi kita

University of Utah Health melayani masyarakat Utah dan seterusnya dengan terus meningkatkan kesihatan dan kualiti hidup individu dan masyarakat. Ini dicapai melalui kecemerlangan dalam perawatan, pendidikan, dan penyelidikan pesakit; masing-masing penting untuk misi kita dan masing-masing menjadikan yang lain lebih kuat.

  • Kami memberikan rawatan penuh kasih sayang tanpa kompromi.
  • Kami mendidik saintis dan profesional penjagaan kesihatan untuk masa depan.
  • Kami terlibat dalam penyelidikan untuk memajukan pengetahuan dan kesejahteraan.

Lokasi

Salt Lake City

Alamat
Presidents' Circle,201
84112 Salt Lake City, Utah, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami