University of Utah College of Engineering

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Kenyataan Misi

Untuk mempersiapkan pelajar untuk kedudukan kepimpinan dan amalan profesional di akademik, industri dan kerajaan; untuk meningkatkan produktiviti, kesihatan, keselamatan dan kesenangan hidup manusia melalui penyelidikan termaju; dan untuk merangsang dan mengembangkan ekonomi dengan menyediakan profesional kejuruteraan yang berkelayakan dan dengan memindahkan teknologi yang dikembangkan dalam penyelidikan Kolej Kejuruteraan ke sektor swasta.

Peringkat Kolej

Laporan terbaru oleh American Society of Engineering Education (ASEE) menduduki peringkat University of Utah's College of Engineering ke-71 dari 310 sekolah dalam jumlah pendaftaran sarjana kita. ASEE juga menduduki peringkat Kejuruteraan Utah:

Ke-27 daripada 251 sekolah dalam jumlah perbelanjaan penyelidikan tahunan

37 dari 264 sekolah untuk bilangan tenaga pengajar

Ke-40 daripada 215 sekolah dalam jumlah ijazah kedoktoran

Kekuatan Dalam Nombor

Keprihatinan terhadap daya saing global AS telah menjadi keutamaan nasional, dan dengan itu, usaha untuk meningkatkan jumlah pelajar AS yang menuntut ijazah dalam bidang kejuruteraan dan sains komputer. Keperluannya sangat penting sehingga Kongres meluluskan Akta KOMPETES Amerika (Menciptakan Peluang untuk Mempromosikan Kecemerlangan Teknologi, Pendidikan, dan Sains), dengan mengesahkan perbelanjaan persekutuan $ 43.3 bilion dalam program penyelidikan dan pendidikan sains, kejuruteraan, matematik dan teknologi. RUU bipartisan disahkan sebulat suara di Senat, dan dengan margin 367-57 yang sangat besar di Dewan. Mantan Presiden Bush menandatangani undang-undang tersebut pada 9 Ogos 2007.

Di University of Utah, kami telah memfokuskan masalah ini selama lebih dari satu dekad, memimpin usaha di seluruh negara untuk meningkatkan tahap kejuruteraan dan sains komputer untuk menyokong pertumbuhan ekonomi negeri, wilayah dan nasional. Usaha kami membuahkan hasil. Pada bulan Mei 2018, Kolej dianugerahkan 1,184 darjah (716 BS, 354 MS, 114 Ph.D.)

Selain itu, fakulti telah mengembangkan penyelidikan berkaitan kejuruteraan menjadi $ 97 juta (dengan sub anugerah) pada tahun 2019, peningkatan 288 peratus sejak tahun 2002. Ini menempatkan Kolej kami di 50 universiti kejuruteraan teratas di negara ini untuk produktiviti penyelidikan.

Lokasi

Salt Lake City

Alamat
Presidents' Circle,201
84112 Salt Lake City, Utah, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami