Baca keterangan rasmi

Kami adalah Mavericks

Seorang pemimpin pendidikan di tengah-tengah kawasan Texas Utara yang berkembang maju, The University of Texas di Arlington memupuk minda dalam persekitaran yang menghargai kecemerlangan, kepintaran, dan kepelbagaian. UTA didedikasikan untuk menghasilkan pelajar seumur hidup dan pemikir kritikal terhadap permintaan wilayah dan negara kita.


Universiti Cemerlang

UTA adalah Carnegie Research-1 yang "berkembang aktiviti penyelidikan tertinggi" yang berkomitmen untuk meningkatkan penemuan kehidupan, arahan inovatif, dan penglibatan komuniti penyayang.

Kecemerlangan dan pencapaian berlimpah di The University of Texas di Arlington. Program akademik kami sangat menarik minat ulama terbaik dan cemerlang dari seluruh dunia, dan fakulti dan pelajar kami secara konsisten menerima pengiktirafan kebangsaan dan antarabangsa untuk pencapaian mereka. Keluasan dan kedalaman pengiktirafan ini menonjolkan status UTA ​​sebagai tempat yang unggul untuk usaha intelektual dan pemandu perubahan positif.


Kedudukan Universiti

 • UTA dianugerahkan R-1: Doktor Falsafah-Penyelidikan Tertinggi Penyelarasan Kegiatan oleh Carnegie Klasifikasi Institusi Pengajian Tinggi, senarai definitif untuk universiti penyelidikan doktoral teratas di Amerika Syarikat. Ini meletakkan Universiti dalam kumpulan elit 115 institusi, termasuk Harvard, MIT, dan Johns Hopkins.
 • Berita AS
 • Berita AS
 • Menurut Times Ketenteraan, UTA menduduki tempat ke-12 pada tahun 2018 "Best for Vets: Colleges", yang tertinggi di mana-mana universiti Texas selama empat tahun.
 • UTA menduduki tempat ke-9 sebagai universiti "Bersenjata Tentera" untuk 2018 oleh Victory Media, yang menilai institusi pendidikan tinggi untuk mempamerkan amalan terkemuka dalam merekrut dan menyokong pelajar pasca tentera.
 • Universiti melonjak 16 tempat di seluruh dunia dan tiga tempat di seluruh dunia di Pusat 2018-19 Peringkat Universiti Dunia. UTA menduduki peringkat ke-150 ke peringkat kebangsaan dan 558 di dunia.
 • Kajian Princeton menamakan UTA sebagai salah satu "Best of the West" di 2019 Kolej Terbaik: Kedudukan mengikut Kedudukan.
 • Pelbagai: Isu dalam Pengajian Tinggi berpangkat UTA di kalangan universiti terkemuka di negara ini untuk memberi ijazah kepada pelajar minoriti. Untuk tahun 2017, UTA adalah No. 1 di Texas untuk gelaran sarjana muda dan sarjana yang dianugerahkan kepada pelajar Afrika-Amerika, No. 1 di Texas Utara dan No. 12 di negara ini untuk ijazah sarjana yang dianugerahkan kepada pelajar siswazah Hispanik, No. 1 di North Texas dan No. 18 di negara ini untuk ijazah sarjana muda yang dianugerahkan kepada pelajar Hispanik, No. 1 di Texas Utara dan No. 2 di Texas untuk ijazah sarjana yang dianugerahkan kepada semua pelajar minoriti, dan No. 21 di negara ini untuk ijazah sarjana muda dan ijazah yang dianugerahkan semua pelajar minoriti.
 • College Factual menduduki UTA dalam 15 peratus tertinggi kolej dan universiti AS untuk keramahan veteran. Kedudukannya berdasarkan hasil pendidikan untuk para veteran, pelajar tentera yang aktif, dan keluarga mereka.
 • Pendidikan Lanjutan Tentera
 • Majalah Winds of Change menamakan UTA ke senarai 2017-18 nya 200 sekolah teratas untuk pelajar Native American yang mengikuti peringkat STEM, tahun ketiga berturut-turut ia telah diiktiraf.
 • UTA adalah No. 9 di Peringkat Besar Kolej '2017-18 peringkat "50 Kolej Terbaik untuk Pendidikan Dewasa."
 • Forbes menduduki ranking UTA No. 191 pada senarai 2018 Best Value Colleges.
 • UTA dinamakan salah satu "Sekolah Terbaik untuk Latin" oleh majalah Latino Leaders.
 • Laporan dari Brookings Institution menguasai University of Texas di Arlington di kalangan universiti awam terkemuka negara dalam menyediakan pendidikan kolej berkualiti tinggi kepada pelajar dari semua peringkat pendapatan.
 • Persatuan Wanita dalam Matematik memberi penghormatan kepada kumpulan pelajar AWM UTA pada tahun 2017 dengan anugerah nasional yang pertama untuk pengumpulan dana dan kemapanan.
 • Pada tahun 2018 UTA dinamakan sebagai salah satu kolej dalam talian yang terbaik untuk pelajar non-tradisional oleh OnlineColleges.com. Ia datang pada No. 8 dalam senarai.
 • UTA disenaraikan di kalangan "Sekolah Percuma" di negara itu pada tahun 2017 oleh Sierra, majalah kebangsaan Sierra Club. Sierra menilai secara tahunan sekolah-sekolah dalam pelbagai metrik kemampanan, termasuk pengangkutan, pembuangan sisa, tenaga, makanan, dan inovasi kampus.
 • Institut Kejuruteraan Struktur Kejuruteraan Awam Persatuan Amerika dianugerahkan Bab Pelajar Siswazah ASCE UTA sebagai bab pelajar pascasarjana tahun ini pada tahun 2017.
 • Majalah Rangkaian Hispanik menduduki UTA di antara Best of the Best Sekolah Negara pada tahun 2017.
 • UTA telah ditetapkan sebagai Kampus Terlibat Komuniti Carnegie 2010-2020 oleh Yayasan Carnegie untuk Kemajuan Pengajaran untuk berkhidmat kepada masyarakat dan sistem sekolah awam.
 • The Princeton Review termasuk UTA dalam senarai "The Best 381 Colleges: 2017 Edition."
 • ValueColleges.com menduduki UTA di antara 50 Sekolah Graduan Nilai Terbaik untuk 2017. Para penilai berkata lokasi UTA memberikan pelajar akses kepada salah satu pusat ekonomi utama negara.
 • Pusat Kedudukan Universiti Dunia menempatkan UTA di No. 166 di Amerika Syarikat pada senarai 2017nya. Ini adalah peningkatan dari No. 175 pada 2016, No. 185 pada tahun 2015 dan No. 196 pada tahun 2014.
 • UTA datang pada ke-36 dalam "Pilar Alam Sekitar" Peringkat Kolej Wall Street Journal / Times Higher Education 2017. Tiang itu menganggap solek badan pelajar di setiap kampus, membantu pelajar memahami sama ada mereka akan mendapati diri mereka dalam pelbagai, dan persekitaran yang inklusif semasa mereka berada di kolej.
 • UTA menduduki tempat ke-1 di Texas dan No. 49 di negara pada senarai 2017 Washington Monthly Kolej 4 Tahun Terbaik Amerika untuk Pelajar Dewasa. Majalah itu memilih kolej-kolej berdasarkan data dari kaji selidik Sistem Data Pendidikan Jabatan Pendidikan Bersepadu dan pangkalan data College Scorecard mereka.
 • ValueColleges.com menduduki tempat UTA No. 42 dalam senarai Sekolah Siswazah Atas Nilai Terbaik 2017.
 • Times Higher Education menduduki ranking UTA No. 126 dalam senarai Universities Terbaik di Amerika Syarikat untuk tahun 2018.
 • UTA menduduki tempat ke-141 di US News
 • Berita AS
 • UTA adalah salah satu daripada 63 institusi di seluruh negara dinamakan kepada Phi Kappa Theta ini 2017 Transfer Honor Roll, yang mengiktiraf kecemerlangan dalam masyarakat pemindahan kolej Pathways .
 • UTA menduduki tempat No. 8 di Kolej Online Terbaik ValueColleges.com di Texas.

Kampus State-of-the-Art di Heart of North Texas

Dengan semakin ramai penduduk kampus, UTA telah menjadi universiti pilihan pertama untuk pelajar yang mencari pengalaman kolej yang bertenaga. Pelajar-pelajar kita mengambil bahagian dalam aktiviti kokurikulum yang mempersiapkan mereka untuk menjadi pemimpin generasi akan datang.

Kemudahan

Lebih banyak sumber. Kurang persaingan.

Kami mempunyai beberapa persekitaran pembelajaran yang paling luar biasa di University of Texas System. Dan para pelajar yang datang ke sini tidak lama lagi menyedari bahawa mereka sebenarnya mempunyai akses kepada semua itu. Dari seniman-seniman yang memaparkan karya mereka di Galeri di UTA ke jururawat masa depan yang menanggapi keadaan kecemasan di Hospital Smart kami, pelajar kami berpeluang untuk bekerja di ruang yang mengaburkan garis di antara dunia yang mereka pelajari dan yang mereka bantu membentuk .


Alumni kami Buat Sejarah

Kira-kira 65 peratus daripada 210,000 alumni Universiti ini tinggal di Texas Utara dan menyumbang kepada kesan ekonomi tahunan kami sebanyak $ 12.8 bilion di rantau ini.


Kepimpinan kami

Kami menghubungkan pelajar dengan kerjaya mereka. Kami memberi kuasa kepada fakulti kami untuk meneruskan minat mereka. Dan kami membekalkan dunia dengan idea-idea baru dan bakat yang ditentukan. Apa yang menjadikan semua perkara itu mungkin adalah organisasi pusat yang kuat yang beroperasi dengan kecekapan, kejelasan, dan integriti.

Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus Eksekutif

University of Texas Arlington

Ijazah Sarjana Pengurusan Pembinaan adalah program interdisipliner yang memberi tumpuan kepada pengurusan projek pembinaan. Ia termasuk kursus elektif dalam seni bina, pe ... [+]

Ijazah Sarjana Pengurusan Pembinaan adalah program interdisipliner yang memberi tumpuan kepada pengurusan projek pembinaan. Ia termasuk kursus elektif dalam seni bina, perniagaan, dan pengurusan. Ijazah sarjana ini direka terutamanya untuk pemohon dengan ijazah sarjana dalam bidang kejuruteraan awam, tetapi pelajar yang mempunyai disiplin sarjana yang berlainan boleh memasuki program ini dengan mengambil kursus meratakan yang ditetapkan.

Pengurusan pembinaan

Kemajuan dalam teknologi, pembiayaan, dan kaedah pembinaan menggariskan keperluan untuk pengurusan projek pembinaan yang kukuh dan sistematik. Struktur organisasi, model perniagaan, dan keupayaan melaksanakan teknologi baru dalam amalan memerlukan kajian lanjutan dalam pengurusan pembinaan. Ijazah Sarjana Pengurusan Pembinaan menyediakan kajian interdisipliner dalam aplikasi komersil, kediaman, berat / lebuh raya, dan industri untuk menangani pelbagai cabaran yang dihadapi oleh bidang pengurusan pembinaan.... [-]

Amerika Syarikat Arlington
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 - 3 semester
Kampus
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

MSc

University of Texas Arlington

Program siswazah menyediakan peluang untuk pembangunan profesional dalam bentuk seperti: kursus pengajaran untuk meningkatkan kecekapan teknikal dalam bidang amalan kejur ... [+]

Program siswazah menyediakan peluang untuk pembangunan profesional dalam bentuk seperti: kursus pengajaran untuk meningkatkan kecekapan teknikal dalam bidang amalan kejuruteraan mekanikal; latihan melalui pelbagai pengalaman dalam reka bentuk, pembangunan, penyelidikan, percubaan, dan / atau analisis dalam usaha bersama dengan fakulti dan rakan sebaya; kursus pengajian khusus yang diperlukan untuk masuk ke bidang kerjaya yang bersekutu dengan disiplin kejuruteraan mekanikal; kajian individu berpandu di bawah penyeliaan fakulti; dan kerja kursus sokongan untuk program-program yang membawa kepada kerjaya yang memerlukan kecekapan interdisipliner.

Seorang pelajar dengan bantuan dari penasihat fakulti merancang program yang akan selaras dengan minat teknisnya dan kemudahan dan penawaran kursus yang tersedia. Biasanya, program diklasifikasikan sebagai:... [-]

Amerika Syarikat Arlington
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 - 3 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Texas Arlington

Objektif program siswazah dalam kejuruteraan awam adalah untuk menyediakan pelajar untuk pembangunan profesional dan ilmiah yang berterusan selaras dengan kepentingan tek ... [+]

Objektif

Objektif program siswazah dalam kejuruteraan awam adalah untuk menyediakan pelajar untuk pembangunan profesional dan ilmiah yang berterusan selaras dengan kepentingan teknikal mereka. Pelajar, dengan bantuan penasihat fakulti di kawasan minat mereka, merancang program pengajian mereka di salah satu bidang teknikal dalam kejuruteraan awam. Program khas dan bidang penyelidikan adalah:

Kejuruteraan dan Pengurusan Pembinaan;Kawalan alam sekitar (kawalan kualiti air dan udara, dan kawalan bahan pepejal dan berbahaya);Geoteknik (mekanik tanah dan yayasan);Kejuruteraan dan Pengurusan Sistem Infrastruktur;Struktur dan Mekanik Gunaan;Pengangkutan (perancangan lalu lintas, lebuh raya, lapangan terbang, dan transit);Sumber Air (hidrologi dan hidraulik)KurikulumKawasan Kejuruteraan dan Pengurusan Pembinaan... [-]
Amerika Syarikat Arlington
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 - 3 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Texas Arlington

Tawaran kursus memberikan peluang kepada pelajar untuk memperluas dan meningkatkan pengetahuannya dalam beberapa bidang kejuruteraan elektrik. Pelajar, dengan bantuan pen ... [+]

Tawaran kursus memberikan peluang kepada pelajar untuk memperluas dan meningkatkan pengetahuannya dalam beberapa bidang kejuruteraan elektrik. Pelajar, dengan bantuan penasihat fakulti, boleh merancang program dalam mana-mana bidang pengkhususan dalam bidang kejuruteraan elektrik atau dari persembahan jabatan-jabatan yang berkaitan dalam sains dan kejuruteraan.

Kajian dan penyelidikan siswazah ditawarkan dalam bidang:

Sistem Digital dan Mikropemproses / PengawalPeranti, Litar dan Sistem PepejalSistem dan KawalanMedan dan Aplikasi ElektromagnetikDigital Signal dan Pemprosesan ImejSistem Telekomunikasi dan MaklumatSistem KuasaPeranti dan Sistem OptikNanoteknologi dan MEMS - Bahan dan PerantiSistem Tenaga Boleh Diperbaharui dan Teknologi Kenderaan... [-]
Amerika Syarikat Arlington
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 - 3 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Texas Arlington

Program Kejuruteraan Industri direka bentuk untuk menyediakan pelajar dengan pengetahuan asas dalam beberapa bidang kejuruteraan industri. Seorang pelajar boleh mengejar ... [+]

Program siswazah dalam bidang kejuruteraan industri direka bentuk untuk memberikan pelajar pengetahuan asas dalam pelbagai bidang kejuruteraan industri dan dengan peluang untuk memberi penekanan dalam bidang tertentu. Pelajar yang mengikuti ijazah sarjana boleh menjadi pakar dalam mana-mana bidang kejuruteraan industri, seperti kejuruteraan industri am, penyelidikan operasi dan statistik aplikasi, sistem perkilangan, logistik, sistem perusahaan, pengurusan perusahaan, dan ergonomik.

Ijazah Sarjana Sains Kejuruteraan Industri adalah program berorientasikan penyelidikan yang terdiri daripada pilihan tesis, pilihan tesis-pengganti, dan pilihan bukan tesis.

Ijazah Sarjana Kejuruteraan Perindustrian memerlukan 30 jam kursus di luar gelar sarjana muda untuk pilihan bukan tesis. Program ini termasuk kursus seperti:... [-]

Amerika Syarikat Arlington
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 - 3 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Texas Arlington

Tujuan program siswazah dalam Kejuruteraan Komputer (CpE) adalah untuk memudahkan perkembangan profesional dan ilmiah yang berterusan. Program Sarjana Sains (MS) direka u ... [+]

Tujuan program siswazah dalam Kejuruteraan Komputer (CpE) adalah untuk memudahkan perkembangan profesional dan ilmiah yang berterusan. Program Sarjana Sains (MS) direka untuk memperluaskan pengetahuan pelajar dan menekankan bidang kepekatan tertentu.

Kawasan tumpuan yang biasa termasuk:

Sistem KomputerSistem PintarKejuruteraan perisianPangkalan dataKomunikasiKurikulum

Kursus yang Diperlukan

CSE 5311: Algoritma LanjutanCSE 5301: Analisis Data dan Teknik Pemodelan, atauCSE 5306: Sistem Operasi II, atauCSE 5317: Reka Bentuk dan Pembinaan Penyusun

Kursus Breadth

Kursus luas ditakrifkan sebagai mana-mana kursus CSE yang tidak di dalam bidang utama pengajian pelajar. Setiap kursus keluasan mestilah dalam bidang pengajian yang berbeza, jika mungkin. Pelajar Pilihan Berstruktur akan memilih TIGA kursus lebar.... [-]

Amerika Syarikat Arlington
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 - 3 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Texas Arlington

Program Pengurusan Kejuruteraan ditawarkan sebagai program interdisipliner yang mengintegrasikan konsep kejuruteraan dan perniagaan. Kurikulum menyediakan jurutera profes ... [+]

Program Pengurusan Kejuruteraan ditawarkan sebagai program interdisipliner yang mengintegrasikan konsep kejuruteraan dan perniagaan. Kurikulum menyediakan jurutera profesional atau saintis profesional untuk peranan kepimpinan dalam merancang, membangun dan menguruskan sumber teknologi firma termasuk orang, teknologi, dan proses. Graduan memperoleh pemahaman tentang bagaimana menggunakan asas teknikal untuk mencapai matlamat operasi, strategik dan berdaya saing organisasi. Program ini ditawarkan dengan kerjasama Kolej Pentadbiran Perniagaan.

Syarat Kemasukan

Pemohon untuk program MS mesti memegang ijazah sarjana muda yang sesuai dan mesti memenuhi kriteria kemasukan tanpa syarat yang diterangkan di bawah. Pemohon yang tidak memenuhi semua kriteria boleh diberi pengesahan percubaan atau sementara.... [-]

Amerika Syarikat Arlington
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 - 3 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Texas Arlington

Master of Science in Business Analytics direka bentuk untuk menyediakan graduan untuk mengenal pasti dan melaksanakan peluang-peluang untuk menggunakan analitik perniagaa ... [+]

Master of Science in Business Analytics direka bentuk untuk menyediakan graduan untuk mengenal pasti dan melaksanakan peluang-peluang untuk menggunakan analitik perniagaan strategik dengan penekanan pada perniagaan. Pelajar memperoleh pengetahuan tentang pelbagai bidang dan fungsi dalam perniagaan serta pengetahuan khusus tentang analisis perniagaan dan set kemahiran yang disertakan. Kurikulum intensif yang meliputi perisikan perniagaan, perlombongan data, ekonomi, penyelidikan pemasaran, teknik statistik menyediakan pelajar untuk kerjaya dalam bidang analitik perniagaan.

Program MSBA telah dirancang bersempena dengan Panel Industri yang terdiri daripada syarikat-syarikat berprestasi tinggi di rantau ini. Dengan Sarjana Sains dalam Perniagaan Analytics, graduan... [-]

Amerika Syarikat Arlington
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 - 3 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Texas Arlington

Tujuan program siswazah dalam Sains Komputer (CS) adalah untuk memudahkan perkembangan profesional dan ilmiah yang berterusan. Program Sarjana Sains (MS) direka untuk mem ... [+]

Tujuan program siswazah dalam Komputer Sc (CS) adalah untuk memudahkan perkembangan profesional dan ilmiah yang berterusan. Program Sarjana Sains (MS) direka untuk memperluaskan pengetahuan pelajar dan menekankan bidang kepekatan tertentu.

Kawasan tumpuan yang biasa termasuk:

Sistem KomputerSistem PintarKejuruteraan perisianPangkalan dataKomunikasiKurikulum

Pilihan Sarjana Sains dalam Sains Komputer bukan pilihan tesis menyediakan perkembangan profesional dalam sains komputer. Opsyen berstruktur memerlukan 36 jam kredit.

Kursus yang Diperlukan

CSE 5311: Algoritma LanjutanCSE 5301: Analisis Data dan Teknik Pemodelan, atauCSE 5306: Sistem Operasi II, atauCSE 5317: Reka Bentuk dan Pembinaan Penyusun... [-]
Amerika Syarikat Arlington
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 - 3 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Texas Arlington

Objektif Sarjana Sains dalam Sistem Maklumat adalah untuk menyediakan pelajar yang berkelayakan dengan pengetahuan umum tentang perniagaan dan pengetahuan khusus mengenai ... [+]

Kerjaya dalam Sistem Maklumat boleh menjadi menarik dan mencabar. IS adalah bidang yang berkembang dengan banyak peluang. Gaji untuk graduan IS adalah lebih tinggi daripada jurusan perniagaan yang tipikal untuk kedua-dua ijazah Sarjana Muda dan paling Master.

Sarjana Sains dalam Sistem Maklumat direka bentuk untuk menyediakan graduan dengan pengetahuan umum mengenai perniagaan dan pengetahuan khusus tentang sistem maklumat. Pelajar terdedah kepada teori, penyelidikan, dan aplikasi praktikal tentang pelbagai sistem maklumat termasuk sistem maklumat pengurusan, sistem pengurusan pangkalan data, analisis sistem dan reka bentuk, dan komunikasi data; dan mungkin mengambil pilihan dalam konsep sistem umum, perdagangan elektronik, analisis perniagaan, rumusan masalah, sains komputer, sains pengurusan, penyelidikan, dan bidang berkaitan lain. Program ini direka untuk menyediakan pelajar untuk kerjaya sistem maklumat dalam perniagaan dan industri, serta organisasi kerajaan dan bukan keuntungan.Kurikulum khas untuk program MSIS ialah:Statistik BSTAT 5325 LanjutanINSY 5337 Data Warehousing and Business IntelligenceINSY 5339 Data MiningINSY 5376 Data Besar atau INSY 5377 Analisis Web atau INSY 5378 Sains DataPengurusan Projek INSY 5373INSY 5375 Pengurusan Teknologi Maklumatjam elektif seperti yang diluluskan oleh Penasihat Siswazah **Program MSIS membolehkan fleksibiliti dalam memilih pilihan dan kadar anda melalui program. Semua kursus ditawarkan pada waktu malam di kampus utama di Arlington, Texas.** Bagi pelajar yang tidak mempunyai kursus IT yang mencukupi INSY 5309, INSY 5335, dan INSY 5341 diperlukan sebagai pilihan.Syarat KemasukanKemasukan ke MS dalam Sistem Maklumat (MSIS) adalah berdasarkan kepada keperluan kemasukan umum seperti yang dinyatakan di bawah Syarat dan Prosedur Pengambilan Graduan dalam Katalog Siswazah.Jabatan ini mempunyai dua pilihan syarat yang membolehkan pemohon tidak... [-]
Amerika Syarikat Arlington
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 - 3 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Turn it up