University of Texas Arlington

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Kami adalah Mavericks

Pemimpin pendidikan di tengah-tengah kawasan Texas Utara yang berkembang maju, The University of Texas di Arlington memupuk minda dalam persekitaran yang menghargai kecemerlangan, inovasi, dan kepelbagaian. UTA didedikasikan untuk memupuk pelajar dan pemikir kritikal sepanjang hayat dan keperluan negara.


Universiti Cemerlang Dunia Kelas

UTA adalah Carnegie Research-1 yang "berkembang aktiviti penyelidikan tertinggi" yang berkomitmen untuk meningkatkan penemuan kehidupan, arahan inovatif, dan penglibatan komuniti penyayang.

Peringkat AS dan Laporan Dunia "Peringkat Siswa Terbaik" merangkumi lebih daripada 20 program siswazah di UTA. Program akademik kami yang paling berpengaruh menarik para ulama terbaik dan cemerlang dari lebih dari 100 negara, dan fakulti dan pelajar kami secara konsisten menerima pengiktirafan kebangsaan dan antarabangsa untuk pencapaian mereka. Sebagai universiti keenam yang paling beraneka di negara ini UTA berbangga dengan kemasukan dan peluang budaya.

Kedalaman pengiktirafan ini menonjolkan status UTA sebagai tempat yang unggul untuk usaha intelektual dan pemandu perubahan positif.

Kemudahan Seni Negeri

Lebih banyak sumber. Kurang persaingan.

Kami mempunyai beberapa persekitaran pembelajaran yang paling luar biasa di University of Texas System. Para pelajar yang datang ke sini tidak lama lagi menyedari bahawa mereka mempunyai akses kepada semua itu. Dari artis memaparkan karya mereka di Galeri di UTA, kepada jururawat masa depan yang bertindak balas terhadap kecemasan di Hospital Pintar kami, atau menemui usaha baru dalam sains dan perubatan di bangunan Penyelidikan Inovasi Kejuruteraan Sains baru. Pelajar kami mendapat peluang untuk bekerja dalam ruang yang mengaburkan garis antara dunia yang mereka pelajari dan yang mereka akan bantu membentuk.


Alumni kami adalah Pemimpin Dunia

Kami menghubungkan pelajar dengan kerjaya mereka. Kami memberi kuasa kepada fakulti kami untuk meneruskan minat mereka. Dan kami membekalkan dunia dengan idea-idea baru dan bakat yang ditentukan. Apa yang menjadikan semua perkara itu mungkin adalah organisasi pusat yang kuat yang beroperasi dengan berkesan, jelas dan berintegriti.

Di antara lebih 220,000 alumni Universiti adalah angkasawan, jururawat, guru, usahawan, artis, datuk bandar, saintis, dan beberapa penggiat teratas di kawasan Dallas-Fort Worth. Melalui pengawasan, semangat dan sokongan mereka yang memberangsangkan, mereka membantu UTA mencapai misi yang memberi kuasa kepada pelajar dan fakulti untuk mengubah dunia dengan penyelesaian berani dan impak global.

Graduan UTA setiap tahun menyumbang impak ekonomi sebanyak $ 20.7 bilion ke Negeri Texas dan $ 16.1 bilion ke North Texas. Alumni kami bekerja di semua 24 syarikat Dallas-Fort Worth Fortune 500. Kami tidak mengikuti dunia, kami memajukannya dengan standard kami.

Lokasi

Arlington

Alamat
South Nedderman Drive,500
76013 Arlington, Texas, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami