Baca keterangan rasmi

Jabatan Kementerian Kristian

Jabatan Kementerian Kristian menyediakan pelajar untuk kajian siswazah dan berkhidmat di Amerika Syarikat dan di luar negara sebagai pendeta, mubaligh, guru, dan pemimpin bukan keuntungan.

Mengenai Jabatan

Visi kami adalah untuk memberi inspirasi kepada pemimpin yang baru muncul untuk menjalani panggilan mereka di mana sahaja Tuhan menghantar mereka. Kami ingin membantu anda menemui panggilan unik anda dan mengembangkan kemahiran teras dalam pengajaran untuk transformasi rohani, membangun hubungan seperti Kristus, yang membawa kepada impak visioner dan melibatkan diri dengan pelbagai budaya dan masyarakat. Kami melakukan ini melalui lima derajat utama yang merangkumi kepekatan dalam Ibadat dan Seni Kreatif, Kanak-kanak dan Kementerian Keluarga, Kepimpinan Nirlaba, Keadilan Sosial, Pengajaran Bahasa Inggeris, Pendidikan Global, Kampus dan Pentadbiran Pusat Persidangan, dan sebagainya.

Kementerian Pelajaran Kristian

Pelajar memperoleh pengetahuan praktikal dan pengalaman berharga untuk resume melalui pengalaman magang. Latihan magang diperlukan untuk semua jurusan di Jabatan Kementerian Kristian. Jabatan Kementerian Kristian menawarkan empat jenis pengalaman bidang dan kursus latihan. Kami percaya adalah penting bagi pelajar kami melakukan kementerian di bawah pengawasan seorang mentor supaya mereka dapat menerapkan pembelajaran bilik darjah dalam persekitaran yang selamat dan menyokong. Pelajar juga melengkapkan tugas magang untuk membantu mereka merenung apa yang mereka sedang belajar di lapangan dan mendapat sokongan daripada profesor Northwestern mereka.

Kementerian Pelatih

Pembelajaran kementerian membawakan pembelajaran dalam bilik darjah dan penting dalam menyediakan pelajar untuk memenuhi keperluan di dunia nyata.

Pelajar kementerian berdoa dengan orang dewasa lain

Jabatan Kementerian Kristian memerlukan latihan kementerian untuk jurusan berikut:

  • Kementerian
  • Pentadbiran Bukan Untung dengan Trek Kementerian
  • Kajian Pastoral
  • Belia dan Kemunculan Dewasa

Pada masa pelajar dari salah satu graduan jurusan dari Northwestern, mereka akan mempunyai pengalaman minimum 200 jam di laman kementerian. Melalui latihan, pelajar-pelajar Kristian Kristian mendapat masa latihan yang berharga apabila mereka mengambil bahagian dalam kementerian pilihan mereka. Sama ada di gereja atau kariah parachurch, pelajar diberi peluang untuk mengajar, memimpin, merancang, dan memerhatikan apa yang sedang dalam kementerian. Setiap pelajar mempunyai mentor di tempat yang komited untuk membimbing, berdoa, menggalakkan, mencabar, dan melakukan apa sahaja yang perlu bagi pelajar untuk berkembang dan berkembang dalam kemahiran, pengetahuan, dan pengalamannya.

Program ini direka untuk pelajar-pelajar untuk mengambil bahagian dalam latihan selama Semester Kejatuhan dan Musim Semi pada tahun junior atau senior mereka. Pelajar masih boleh mengambil kelas di kampus semasa bekerja dalam latihan mereka - setiap bahagian memerlukan 100 jam penglibatan kementerian sepanjang semester. Ini membolehkan mereka mengambil apa yang mereka sedang belajar di dalam bilik darjah dan segera menerapkannya dalam suasana kementerian. Kebanyakan laman web latihan kami tempatan - manfaat yang besar kepada komuniti dan pelajar kami. Pelajar juga boleh melakukan latihan selama musim panas jika memenuhi syarat kursus. Latihan musim panas boleh menjadi tempatan, di luar negara, atau di luar Amerika Syarikat, dan kerja kursus selesai melalui internet.119032_photo-1461280360983-bd93eaa5051b.jpg

Kajian Magang Antar Budaya

Pengalaman penting ini memberikan jurusan ICS sebagai konteks asas untuk berkomunikasi dan melayani seluruh budaya.

Foto kumpulan Pengajian Siswazah Intercultural

Pelajar ICS boleh diselesaikan dengan pelbagai cara bergantung kepada matlamat pelajar. Jabatan Kementerian Kristian bergaji dengan organisasi lain untuk menyediakan pengalaman latihan ICS berikut:

Perjalanan yang diketuai oleh Fakulti

Ini adalah perjalanan misi luar negara yang diketuai oleh profesor Northwestern, di mana pelajar melawat dan meneroka pelbagai kementerian, budaya, negara, dan kumpulan agama. Untuk memberikan pengalaman lintas budaya dan pengalaman pembelajaran yang penting, perjalanan ini biasanya berlangsung sekurang-kurangnya tiga minggu.

Latihan Bebas

Pelajar juga boleh memilih untuk melakukan Pelajar Bebas di kawasan pilihan mereka, selagi sesuai dengan kriteria kursus. Jabatan Kementerian Kristian sedang membangun hubungan dengan pelbagai misi antarabangsa dan domestik dan pertubuhan bukan untung melalui mana latihan ini dapat diselesaikan. Pelajar ini perlu diatur terlebih dahulu dengan profesor Pengajian Antara Budaya dan mesti diluluskan oleh Pengerusi Jabatan.

Belajar di luar negara

Northwestern adalah ahli CCCU, yang menyediakan pelbagai program pengajian di luar kampus yang tersedia untuk juniors dan senior yang berkelayakan. Ketahui lebih lanjut mengenai magang dengan Pelajar Antarabangsa di Costa Rica. Pelajar ini perlu diatur terlebih dahulu dengan profesor Pengajian Antara Budaya dan mesti diluluskan oleh Pengerusi Jabatan.

Concentrations Kajian Kementerian dan Intercultural

Pelajar dalam Pengajian Antara Budaya, Kementerian, dan Pelajar Majikan Belia dan Muncul mempunyai peluang untuk meneruskan pelbagai kepekatan dalam pelan ijazah mereka. Mereka juga mempunyai pilihan untuk bekerja dengan penasihat mereka untuk membina kepekatan mereka sendiri menggunakan kursus pemindahan atau kelas yang memenuhi bidang minat mereka dan kementerian yang dimaksudkan.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus Eksekutif

University of Northwestern St. Paul

Bergabung dengan guru-guru Alkitab yang ghairah dalam program komprehensif, pra-doktoral yang menggabungkan teologi evangelikal berasaskan alkitabiah dengan kementerian K ... [+]

Gambaran keseluruhan

Bergabung dengan guru-guru Alkitab yang ghairah dalam program komprehensif, pra-doktoral yang menggabungkan teologi evangelikal berasaskan alkitabiah dengan kementerian Kristian. Program Master of Divinity memenuhi keperluan pentahbisan untuk kedudukan pastor atau pendeta, dan ia akan mempersiapkan anda untuk melanjutkan pengajian kedoktoran dan untuk pelayanan gereja atau parachurch.

92% daripada graduan Northwestern merasa profesional yang disediakan oleh pendidikan mereka14: 1 nisbah saiz kelasTinjauan kerjaya yang cemerlang untuk pelajar ketuhananMengapa belajar keilahian di Northwestern?

Anda akan belajar dari fakulti penyayang yang ahli teologi dan pengamal kementerian sendiri. Sebahagian daripada profesor kami adalah pakar-pakar antarabangsa yang diketahui di Scrolls Laut Mati, Perjanjian Lama dan Baru, nabi kecil, dan banyak lagi. Di sini anda akan mendapat pengetahuan, watak, dan kompetensi yang diperlukan untuk kementerian yang berkesan dan pendidikan lanjut.... [-]

Amerika Syarikat Saint Paul
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
42 - 46 bulan
Kampus
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

MA

University of Northwestern St. Paul

Bersedia untuk kepimpinan di gereja-gereja, bukan keuntungan, dan organisasi berasaskan agama yang lain. Tuan penuh dalam talian atau gabungan kami di peringkat Kepimpina ... [+]

Gambaran keseluruhan

Bersedia untuk kepimpinan di gereja-gereja, bukan keuntungan, dan organisasi berasaskan agama yang lain. Tuan penuh dalam talian atau gabungan kami di peringkat Kepimpinan Kementerian menyediakan anda dengan peralatan rohani dan kepimpinan yang anda perlukan untuk memimpin organisasi, berkomunikasi dengan berkesan, dan memberi kesan kepada organisasi, masyarakat setempat dan dunia untuk Kristus. Pilih daripada tujuh trek penekanan yang berbeza untuk membentuk gelaran ini untuk memenuhi matlamat profesional dan kementerian yang unik anda.

7 Trek Penekanan

Program ini menyediakan tujuh jejak penekanan 12 kredit.

36 kredit

Ini adalah ijazah kementerian praktikal 36 jam yang difokuskan.... [-]

Amerika Syarikat Saint Paul
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
18 - 22 bulan
Kampus
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Northwestern St. Paul

Belajar prinsip-prinsip tafsiran alkitabiah dari profesor yang diiktiraf di peringkat antarabangsa dan cara menerapkannya kepada isu-isu teologi pusat. Gelaran tesis peng ... [+]

Gambaran keseluruhan

Belajar prinsip-prinsip tafsiran alkitabiah dari profesor yang diiktiraf di peringkat antarabangsa dan cara menerapkannya kepada isu-isu teologi pusat. Gelaran tesis pengajian teologi meneliti kajian alkitabiah, teologi sistematik, apologetika, dan etika. Ijazah ini menyediakan anda untuk mengajar di gereja atau persekitaran akademik.

14: 1 nisbah saiz kelasTinjauan kerjaya yang stabil untuk lulusan teologiPilihan untuk mendapatkan Sijil Siswazah dalam Pengajian Kristian selepas lima kursus pilihanMengapa kajian teologi di Northwestern?

Sarjana Sastera dalam Pengajian Teologi (MATS) ditawarkan sama ada secara dalam talian atau di tapak (bertemu satu malam seminggu selama 4 jam). Ijazah ini boleh disiapkan sekurang-kurangnya 18 - 22 bulan. Program kami juga memenuhi keperluan untuk 36 kredit Master of Divinity (MDIV).... [-]

Amerika Syarikat Saint Paul
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
18 - 22 bulan
Kampus
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Alamat
3003 Snelling Ave North
Saint Paul, Minnesota, Amerika Syarikat