University of North Texas College of Engineering

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Selamat datang

Selamat datang ke UNT College of Engineering, sebuah kolej yang muda dan bertenaga di universiti peringkat tinggi (R1). Kolej ini akan melalui fasa transformasi, sambil menambah sembilan tenured / tenure-track dan dua anggota fakulti bukan tenor-landasan pada 2019, dengan rancangan untuk terus berkembang dalam tempoh 4-5 tahun akan datang.

Sebagai peneraju penyelidikan dan pendidikan, kolej telah menubuhkan kelompok kecemerlangan penyelidikan, termasuk pengilangan tambahan, keselamatan siber, dan bioengineering. Kolej ini juga bekerjasama dengan kerajaan mengenai pelbagai inisiatif negara dan negara, termasuk penyelidikan dalam pertahanan negara, analisis tindak balas, dan penyimpanan sisa nuklear. Perkongsian kami dengan Makmal Penyelidikan Tentera Udara dan Angkatan Tentera sahaja disokong oleh geran penyelidikan tahunan $ 5 juta.

Kami mempunyai lebih 4,000 pelajar di UNT Engineering, dengan kira-kira 250 mendaftar dalam program doktoral kami. Secara keseluruhannya, College of Engineering menawarkan 4 program sarjana, 7 sarjana, dan 10 sarjana muda dalam kejuruteraan bioperubatan, sains komputer, kejuruteraan komputer, teknologi maklumat, kejuruteraan elektrik, sains bahan dan kejuruteraan, kejuruteraan mekanikal dan tenaga, teknologi kejuruteraan pembinaan dan mekanikal teknologi kejuruteraan, yang menyediakan pelajar kami untuk bersaing dalam pasaran global hari ini. Di samping itu, kolej itu telah menubuhkan pelbagai program pendidikan 2 dengan universiti di India dan China.

Sebagai rakan kongsi dengan komuniti setempat, kolej itu bekerjasama dengan lebih daripada 20 syarikat di Dallas Metroplex melalui projek penyelidikan dan reka bentuk batu kapur senior. Di samping itu, inisiatif STEM @ thePark UNT kami membawa pelajar K-12 dari seluruh DFW bersama-sama dengan pelajar-pelajar UNT Fakulti dan fakulti untuk mempelajari lebih lanjut mengenai sains, teknologi, kejuruteraan, dan matematik.

UNT Kolej Kejuruteraan berfungsi untuk memberi impak positif kepada kehidupan pelajar-pelajar kita serta dalam Dallas Metroplex, Negeri Texas, Amerika Syarikat, dan seluruh dunia. Saya menjemput anda menyertai kami dalam perjalanan membuat kesan positif.

Akreditasi

ABET Kejuruteraan Akreditasi

  • Kejuruteraan Komputer
  • Kejuruteraan Elektrik
  • Sains Bahan dan Kejuruteraan
  • Kejuruteraan Mekanikal dan Tenaga

ABET Akreditasi Sains Komputer

  • Sains Komputer
  • Teknologi maklumat

ABET Engineering Accreditation Technology

  • Teknologi Kejuruteraan Pembinaan
  • Teknologi Kejuruteraan Elektrik
  • Teknologi Kejuruteraan Mekanikal

Misi

Misi Kolej Kejuruteraan UNT adalah memanfaatkan peluang untuk inovasi dan kecemerlangan pengajaran, penyelidikan, dan perkhidmatan. Ini akan dicapai oleh perikatan strategik di kalangan semua kawasan pilihan raya kolej di rantau ini, negeri Texas dan negara. Pendekatan yang melibatkan termasuk pelajar dan mahasiswa siswazah serta unit akademik dan industri, terutamanya di Texas Utara, untuk memupuk pembangunan ekonomi dan mempromosikan persekitaran akademik yang pelbagai.

Visi

Visi Kolej Kejuruteraan adalah mempunyai program pengajaran dan penyelidikan multidisiplin yang berkualiti tinggi di North Texas dan seterusnya: dalam bidang kejuruteraan, teknologi kejuruteraan dan sains yang dipilih secara strategik yang memberi perkhidmatan kepada komuniti, industri dan profesion; dalam persekitaran yang merangsang secara intelektual dan pelbagai; dan menyokong pembangunan industri dan ekonomi.

Pelan Strategik

Pelan strategik membentangkan strategi, tindakan, dan metrik untuk membangunkan program-program sarjana dan siswazah, dan meningkatkan penyelidikan, reputasi, dan kemajuan Kolej Kejuruteraan UNT (CENG) dari negeri semasa pada tahun 2014 kepada keadaan yang diinginkan pada tahun 2019 yang selaras dengan misi universiti dan Pelan Strategik Hal Ehwal Akademik 2014.

Discovery Park

Taman penyelidikan terbesar di rantau Texas Utara dengan hampir 300 ekar ruang khusus untuk sains, teknologi dan kejuruteraan, Discovery Park UNT terletak 5 batu di utara kampus UNT di Denton, Texas. Ia termasuk bangunan 590,000 kaki persegi, yang diduduki oleh Kolej Kejuruteraan, Kolej Maklumat dan Pusat Maklumat dan Keselamatan Komputer dan menyokong penyelidikan, pendidikan dan latihan STEM (Sains, Teknologi, Kejuruteraan dan Matematik) yang interaktif dan pelbagai disiplin faedah pelajar, fakulti dan komuniti, dan mengembangkan perkembangan ekonomi dengan membangun perkongsian industri-universiti.

Discovery Park UNT mempunyai beberapa makmal penyelidikan terkini seperti Kemudahan Penyelidikan Bahan (MRF), sebuah kemudahan dengan mikroskop berkuasa tinggi untuk pencirian dan pemprosesan 3-D, dan Kompleks Rumah Hijau, kemudahan terkawal iklim yang dilengkapi dengan infrastruktur yang diperkembangkan untuk menampung pelbagai keadaan pertumbuhan, termasuk siling yang tinggi untuk menumbuhkan tumbuh-tumbuhan tebu dan lain-lain.

Discovery Park terletak berhampiran Interstate 35 dan dikelilingi oleh kawasan meletak kereta yang besar. Ia juga boleh diakses oleh bas ulang-alik kampus.

Lokasi

Denton

Alamat
1155 Union Circle
310440 Denton, Texas, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami