University of New Mexico - Department of Electrical and Computer Engineering

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

UNM adalah universiti Penyelidikan 1 yang dikategorikan Carnegie, dan merupakan satu-satunya universiti negeri utama di Amerika Syarikat yang juga merupakan Institusi Perkhidmatan Hispanik (HSI).

142621_ECE1.jpg

Selamat datang ke Jabatan Kejuruteraan Elektrik dan Komputer

Di UNM ECE kami ingin anda berjaya. Kami akan membantu anda mencari pekerjaan yang baik. Kami akan membantu anda mendapatkan ijazah anda. Kami akan memberi anda semua alat dan keyakinan yang anda perlukan untuk mencapai impian anda.

Pelajar datang dari seluruh dunia untuk mendaftar di jabatan ECE University of New Mexico kerana mereka tahu mereka akan mendapat pendidikan yang cemerlang. Saiz kelas kecil dan profesor kami bekerjasama dengan pelajar. Resume ahli fakulti kami bercakap banyak dan menjadi bukti bahawa kami hanya menggaji guru terbaik.

ECE mempunyai rekod prestasi yang terbukti dan kami ingin anda menyertai keluarga kami.

Sertailah keluarga ECE dan kejayaan anda terjamin.

Sejarah ECE

Populariti kursus kejuruteraan elektrik pada tahun 1904, ditambah dengan permintaan untuk program dalam bidang kejuruteraan selain elektrik, menyebabkan terbentuknya Sekolah Kejuruteraan pada tahun 1906.

Penduduk New Mexico yang ingin belajar kejuruteraan pada tahun 1907 mendapat tuisyen percuma. Bukan penduduk membayar $ 10 sebulan. Bilik dan papan berjumlah hanya $ 20 sebulan.

Antara tahun 1904 dan 1917, jabatan ini berkembang dari kursus dua semester menjadi program pemberian ijazah sarjana muda selama empat tahun.

Sebagai tambahan kepada tugasan perang tahunan, para pelajar di Kolej Kejuruteraan dan Seni & Sains saling menantang satu sama lain dalam permainan bola keranjang, perlumbaan jalan raya, dan bahkan perjumpaan berenang sepanjang tahun 1920 dan 1930-an.

Pada tahun 1944, Puan Pid Urquhart mendapat ijazah dalam bidang kejuruteraan elektrik menjadikannya lulusan wanita pertama dari Jabatan Kejuruteraan Elektrik.

Pada tahun 1956, Jabatan Kejuruteraan Elektrik memulakan program pemberian ijazah Doktor Sains.

Jabatan ini menggunakan nama Kejuruteraan Elektrik & Komputer pada tahun 1979.

Pada tahun 1986, pembinaan disiapkan di bangunan ECE yang baru. Pegawai menggunakan laser untuk upacara memotong pita. Bangunan ini menempatkan makmal penyelidikan untuk perkara seperti robotik, penyelidikan alat bantu dengar, dan kecerdasan buatan. Perpustakaan Sains dan Kejuruteraan Centennial juga terletak di bahagian bawah tanah 2 tingkat bangunan.

Pada tahun 1995, beberapa profesor ECE menerima anugerah mengajar, bukti penekanan pada pengajaran di jabatan.

Hari ini, jabatan ECE terus memerintahkan pengiktirafan dan penghormatan di seluruh negara - hasil langsung dari lebih dari sembilan puluh tahun sejarah di kampus University of New Mexico.

142622_ECE2.jpg

Pemohon antarabangsa secara automatik dipertimbangkan untuk Biasiswa Amigo Antarabangsa. Mereka yang terpilih diberikan pengecualian tuisyen bukan pemastautin (bernilai lebih dari $ 11,000 setahun). Biasiswa Amigo adalah terhad, jadi pemohon awal mempunyai peluang lebih besar untuk menerima biasiswa ini.

Lokasi

Albuquerque

Alamat
University of New Mexico
211 Terrace Street NE
ECE Building, Room 125
Albuquerque, NM

87131-0001 Albuquerque, Mexico baru, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami