University of New Mexico College of Population Health

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai Kolej Kesihatan Penduduk

University of New Mexico College of Population Health adalah kekuatan aktif dalam misi UNM yang lebih besar untuk meningkatkan penyampaian, akses, dan kesaksamaan penjagaan kesihatan untuk semua orang. Walaupun usaha penyelidikan kami yang gigih, Sarjana Muda Sains dalam Kesihatan Penduduk, Sarjana Kesihatan Awam, dan program lain, kami adalah agen perubahan di New Mexico dan seterusnya.

Ditubuhkan pada tahun 2016 sebagai tindak balas terhadap keperluan mendesak New Mexico untuk menangani masalah kesihatan di kalangan pelbagai komuniti di negeri ini, College of Population Health adalah kolej kedua seumpamanya di AS, dan yang pertama menawarkan Ijazah Sarjana Muda Sains dalam Populasi Kesihatan .

Melalui pendidikan, penyelidikan terapan, dasar, layanan, dan perkongsian, College of Population Health akan:

  • Mendidik tenaga kerja masa depan yang pelbagai yang dilengkapi dengan kecekapan dalam pencegahan penyakit, kesejahteraan, penentu sosial, kesihatan persekitaran, kesihatan mental, penyampaian dan polisi penjagaan kesihatan.
  • Manfaatkan kepakaran kolektif kami dalam epidemiologi, biostatistik, sains sosial, kesihatan masyarakat, dasar kesihatan, dan penyampaian penjagaan kesihatan untuk mengembangkan intervensi yang inovatif, berkualiti tinggi, berdasarkan data, dan disahkan oleh pelbagai sumber bukti untuk meningkatkan dan mengekalkan sosial, persekitaran , dan hasil kesihatan;
  • Menilai keperluan dan aset masyarakat, sistem kesihatan dan persekitaran untuk memetakan penyakit, intervensi, dan kebijakan yang memerlukan perhatian mendalam untuk meningkatkan hasil kesihatan.
  • Menggerakkan dan memperluas perkongsian dalam Jaringan UNM, dengan masyarakat Tribal, serantau, dan global, institusi awam dan swasta, dan agensi pemerintah untuk mengambil tindakan yang memajukan kesihatan dan sosial bagi New Mexico, perbatasan AS-Mexico, Tribal Nations, negara , rantau dan dunia;
  • Tumbuh dan laksanakan Kolej yang kuat secara organisasi dan kewangan dengan iklim yang menghargai dan melabur dalam diri manusia.

Didorong oleh Data. Bermotivasi Komuniti.

Kami terkenal secara nasional untuk pekerjaan kami dalam epidemiologi, kesihatan penduduk asli Amerika, kesihatan masyarakat, kesenjangan kesihatan luar bandar dan penyelidikan partisipatif berasaskan komuniti. Graduan kami meneruskan kerjaya yang pelbagai dalam bidang perubatan, pengurusan kecemasan, kesihatan awam, pendidikan kesihatan, kesihatan pekerjaan, pekerjaan sosial, dan banyak lagi. Kami melatih pelajar dalam kemahiran kritikal termasuk:

  • Pembangunan dan analisis dasar kesihatan
  • Analisis data kesihatan
  • Advokasi masyarakat
  • Meningkatkan penyampaian dan kualiti penjagaan kesihatan
  • Mencegah penyakit

Sebagai model untuk negara, Kolej Kesihatan Penduduk menghasilkan pemimpin yang menjadikan masyarakat lebih sihat dengan hasil penyelidikan, data, analisis dan hasil praktikal.

Lokasi

Albuquerque

Alamat
87131 Albuquerque, Mexico baru, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: