University of Nevada, Las Vegas School of Public Health

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sekolah Kesihatan Awam (SPH) ditubuhkan pada tahun 2004 dan berdedikasi untuk meningkatkan kesihatan dan kesejahteraan orang di seluruh dunia. Jabatan, program, dan unit penyelidikan kami berfungsi untuk memberikan pendidikan yang beragam, pengalaman latihan praktikal, dan banyak peluang penglibatan masyarakat untuk mempersiapkan pelajar untuk menjadi pemimpin dan profesional dalam bidang Kesihatan Awam.

Misi Sekolah Kesihatan Awam (SPH) adalah untuk memajukan sains kesihatan awam, meningkatkan kesihatan dan kualiti hidup orang-orang di masyarakat kita, dan berusaha untuk menghilangkan jurang kesihatan di Nevada, negara, dan dunia dengan menyediakan kepemimpinan dalam pendidikan, penyelidikan, dan perkhidmatan yang berkualiti. Penyataan misi ini juga berfungsi sebagai misi untuk program ijazah MPH dan SPH yang lain.

Visi kami adalah untuk menjadi pusat kecemerlangan yang aktif untuk pengajaran, penyelidikan, dan tindakan kesihatan awam dan menjadi magnet bagi pelajar negeri, nasional, dan antarabangsa.

Sekolah Kesihatan Awam komited untuk mempersiapkan pelajar untuk memenuhi keperluan kritikal bagi profesional kesihatan awam di Nevada, negara, dan dunia. Kami menyediakan program akademik yang sangat baik dengan pelbagai bidang untuk tumpuan dan peluang untuk penyelidikan gunaan.

Pelajar SPH dan fakulti berasal dari pelbagai latar belakang dan mewakili spektrum yang luas dari minat akademik dan penyelidikan antara disiplin. Kami memupuk persekitaran kolegial dan menyokong di mana pelajar bekerjasama rapat dengan fakulti, staf, pengamal, dan pelajar lain. Kualiti program pendidikan kami mencerminkan komitmen mendalam kami kepada pelajar kami.

Lokasi

las vegas

Alamat
South Maryland Parkway,4505
89154 las vegas, Nevada, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami