University of Nevada, Las Vegas College of Sciences

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Kolej Sains menawarkan ijazah sarjana muda, sarjana, dan kedoktoran kepada kira-kira 3,000 pelajar di pelbagai bidang.

Dengan kira-kira 130 tenaga pengajar sepenuh masa, kolej ini telah mencipta kurikulum yang lengkap dengan menggabungkan pengetahuan praktikal dan empirikal dengan asas dan prinsip saintifik, yang menyediakan asas yang kuat untuk kerjaya yang berjaya dalam bidang sains dan program profesional lain.

Peluang penyelidikan yang tersedia untuk pelajar dan fakulti kami membolehkan mereka membuat pertanyaan dan pemerhatian yang diperlukan untuk penemuan saintifik. Penemuan ini membantu melindungi dan memelihara Nevada dan warganya.

Pelajar, fakulti, dan kakitangan mengambil bahagian dalam banyak program yang memupuk hubungan positif antara UNLV dan anggota masyarakat.

Pelajar mempunyai akses ke kemudahan, makmal, pusat penyelidikan, dan institut di kampus dan di seluruh negara. Akses ini meningkatkan pengalaman kelas, memupuk perkembangan pendidikan, dan membina hubungan dalam komuniti saintifik.

Kolej ini menawarkan program dalam sains hayat, kimia dan biokimia, geosains, sains matematik, fizik dan astronomi, dan pengurusan air.

Hubungan pelajar-fakulti, penyelidikan langsung, dan khidmat masyarakat membantu memastikan bahawa pelajar yang lulus bersedia untuk apa jua jalan yang mereka pilih.

Misi College of Sciences adalah untuk melayani para pelajar UNLV, warga Nevada dan Amerika Syarikat, dan masyarakat di seluruh dunia melalui penyelidikan dan penemuan yang memperluas pengetahuan dalam sains semula jadi, fizikal, dan matematik. Kami menyampaikan pengetahuan ini kepada pelajar dalam persekitaran pembelajaran yang bermanfaat, dan kepada komuniti di luar universiti melalui penglibatan aktif dari pelbagai kawasan.

Kolej Sains berusaha untuk mengembangkan dan memupuk komuniti saintis dan cendekiawan yang merupakan antara pemimpin dunia dalam bidang disiplin mereka, dan yang menjana pengetahuan di barisan hadapan sains. Penyelidikan dan penemuan, dalam simbiosis dengan pendidikan, adalah ciri khas kami. Menangani persoalan asas yang berkaitan dengan sains bumi, sistem biologi, sistem fizikal dan kimia, matematik, dan alam semesta akan terus menjadi fokus utama. Bersama dengan rakan sekerja di dalam dan di luar universiti, fakulti dan pelajar mengambil bahagian dalam penerapan dan eksploitasi penemuan dan kepakaran saintifik kami untuk kepentingan universiti, warga Nevada, dan masyarakat luas.

Kolej Sains mencipta persekitaran pembelajaran yang inovatif dan menarik di mana pelajar dididik sepenuhnya mengikut kemampuan mereka. Program kami menghasilkan saintis berkemahiran tinggi dan berpengetahuan yang berpendidikan dalam persekitaran penyelidikan utama. Di samping itu, kami menyediakan pendidikan yang diperlukan oleh pelbagai populasi pelajar, mulai dari landasan formal dalam bidang sains untuk disiplin teknikal, hingga penghargaan umum dan pemahaman sains untuk bukan pakar. Kami berusaha untuk mengembangkan inisiatif dan perkhidmatan pendidikan yang komprehensif, dan melibatkan alumni dan rakan kami dalam hubungan yang saling menguntungkan dalam menyokong aktiviti pengajaran, penyelidikan, dan khidmat masyarakat.

Lokasi

las vegas

Alamat
South Maryland Parkway,4505
89154 las vegas, Nevada, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami