University of Nevada, Las Vegas College of Fine Arts

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Menjadi pelajar seni rupa bermaksud meningkatkan kesedaran fizikal, intelektual dan budaya anda. Program seni rupa UNLV menyediakan pelajar untuk kerjaya profesional dengan membantu mereka mengasah dan menyempurnakan bakat mereka. Pelbagai tempat kampus, termasuk teater, dewan persembahan, studio dan perpustakaan seni bina, tersedia untuk pelajar ketika mereka mengikuti hasrat mereka. Program artis-di-tempat tinggal kami membawa pencipta terkemuka ke UNLV. Ia juga membawa mereka masuk ke dalam kelas.

College of Fine Arts menawarkan purata 4.4 persembahan dan pameran awam setiap minggu selama tahun akademik. Acara ini berbeza dari persembahan profesional seperti New York Philharmonic dan American Ballet Theatre hingga konsert yang disampaikan oleh fakulti dan pelajar, ceramah yang ditawarkan oleh artis / penulis / pengkritik terkenal seperti Seamus Heaney, pameran karya pelajar di galeri dan Siri Filem UNLV.

College of Fine Arts, perhubungan kreatif yang berlabuh dalam budaya Las Vegas yang bersemangat dan beragam, dengan berani melancarkan para visioner yang mengubah komuniti global melalui kolaborasi, biasiswa, dan inovasi.

Di UNLV kami menerangi kekuatan seni di tengah kemajuan sains dan teknologi yang menakjubkan. Dengan berbuat demikian, kami mewujudkan destinasi global di barisan hadapan mengubah seni dan reka bentuk. Untuk mencapai ini, kami mendorong agensi, daya cipta, penyelesaian masalah, dan pemikiran idea besar dalam diri pelajar, fakulti dan kakitangan kami. Kami menjadikan pendidikan relevan melalui kurikulum dan hasil pembelajaran yang berkesan. Kami bersemangat dan penyayang, berprinsip dan menyokong, gembira dan baik. Kami percaya pada penyertaan, penemuan, transformasi, penglibatan, dan ketelitian. Prinsip-prinsip penting ini menyokong semua usaha kita dan membimbing kita dalam memenuhi misi kita.

Lokasi

las vegas

Alamat
South Maryland Parkway,4505
89154 las vegas, Nevada, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami