University of Nebraska-Lincoln

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Selama 151 Tahun, Peneraju Pengajian Tinggi

University of Nebraska – Lincoln, disewa khas pada tahun 1869, adalah institusi pendidikan bertaraf antarabangsa. Nebraska, ahli Big Ten Conference dan Big Ten Academic Alliance, diklasifikasikan dalam kategori Carnegie "R1: Universiti Doktoral - Aktiviti Penyelidikan Tertinggi". Nebraska juga merupakan universiti geran tanah dan ahli Persatuan Universiti-universiti Awam dan Tanah (APLU). Universiti ini diiktiraf oleh Suruhanjaya Pengajian Tinggi Persatuan Kolej dan Sekolah Pusat Utara. Universiti Nebraska ditubuhkan pada 15 Februari 1869.

Asas yang Kuat

Selalu menjadi tempat yang mempunyai cita-cita tinggi, ini adalah salah satu institusi pertama di sebelah barat Sungai Mississippi yang menganugerahkan ijazah kedoktoran — yang pertama diberikan pada tahun 1896. Universiti Nebraska menubuhkan makmal psikologi sarjana pertama di dunia. Disiplin ekologi lahir di sini, dan kampus mencerminkan tradisi itu, yang diakui sebagai kebun botani dan arboreta. Minat institusi awal dalam kesusasteraan dan seni menjadi asas kepada majalah sastera Prairie Schooner hari ini, untuk University of Nebraska Press, dan untuk Muzium Seni Sheldon, yang menempatkan salah satu koleksi seni Amerika abad ke-20 yang paling penting di dunia.

Hari ini, Nebraska adalah salah satu institusi pengajaran terkemuka di negara ini, dan pemimpin penyelidikan dengan pelbagai projek yang dibiayai oleh geran yang bertujuan untuk memperluas pengetahuan dalam bidang sains dan kemanusiaan.

Lokasi

Lincoln

Alamat
R Street,1400
68588 Lincoln, Nebraska, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami