University of Miami: School of Architecture

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

120587_murphy2.jpg

Tentang kita

Falsafah intrinsik fakulti U-SoA adalah untuk membina dunia yang lebih baik. Ini dinyatakan dalam program reka bentuk yang ideal dan pragmatik, akademik dan praktikal, teori dan sebenar. U-SoA melatih pengamal penglihatan yang mengejar seni bina sebagai gabungan seni sivik dan sains bangunan.

Misi Sekolah Seni Bina adalah:

 • Menyediakan pelajar untuk kepimpinan profesional dan pembelajaran sepanjang hayat dalam seni bina, urbanisme, dan bidang yang berkaitan.
 • Untuk memajukan pengetahuan dan teknologi melalui penyelidikan, dan amalan kreatif.
 • Untuk menggunakan pengetahuan dan teknologi melalui penglibatan profesional, aplikasi dunia nyata, dan perkhidmatan komuniti.
 • Untuk mempromosikan matlamat tanggungjawab alam sekitar, ekuiti sosial, dan kemampanan ekonomi.

120205_Picture1.png

Orientasi Strategik Sekolah Seni Bina adalah:

Untuk menjadi pemimpin hemisfera dalam pembelajaran berasaskan masalah dan penyelidikan berasaskan projek sambil menyumbang penyelesaian kepada cabaran yang dihadapi oleh persekitaran bandar di dalam dan luar negara.

Sejarah Terkini

Sekolah telah melalui peralihan yang dinamik, transformasi dan pengembangan dalam tempoh 5 tahun yang lalu. Fakulti tetap meningkat sebanyak 20 peratus dengan pelantikan berprofil tinggi antarabangsa manakala peningkatan ke kemudahan termasuk BE

Pelaburan baru-baru ini di fakulti dan infrastruktur telah meningkatkan usaha dalam pembelajaran kolaboratif pengalaman dan dalam penggunaan teknologi digital baru untuk reka bentuk, fabrikasi dan pembinaan. Bersama-sama mereka meningkatkan dan mempertajam keberkesanan dan keberkesanan sekolah dalam menangani cabaran yang dihadapi oleh bandar pada abad ke-21, khususnya di South Florida-tanah sifar untuk kesan perubahan iklim. Cabaran-cabaran ini telah merangsang komuniti sekolah di sekitar tujuan bersama: untuk membina kepakaran dan sumberdalam disiplin sementara juga menggerakkan perkongsian hemispherik dalam menyumbang kepada daya tahan bandar.

Platform / Makmal dan Pusat Penyelidikan termasuk:

 • Pusat Reka Bentuk Bandar dan Masyarakat (CUCD)
 • Lu_Lab: melibatkan pasukan kerjasama dan pelbagai untuk meneroka senario reka bentuk masa depan yang tertanam dalam urbanisme kebudayaan, ekonomi, sosial, dan ekologi.
 • RAD Lab: menawarkan tangan pada interaksi dengan teknologi baru muncul, memimpin pelajar dalam persekitaran seperti studio untuk membina dan menguji prototaip kerja yang mengintegrasikan teknologi maklumat dengan persekitaran yang dibina
 • Makmal Fabrikasi
 • AR / VR Lab
 • Unit Penyelidikan Zenciti (memberi tumpuan kepada penyelidikan bandar pintar)
 • Program Rekabentuk / Membina (ditempatkan di BE120588_dean1.jpg

Outreach Komuniti

Jangkauan komuniti adalah asas kurikulum U-SoA.

Pada tahun 2015, Dean el-Khoury memulakan U-Serve, hari perkhidmatan, yang didedikasikan kepada masyarakat.

Pada tahun pertama, 200 menyertai projek Little Havana, membolehkan City of Miami untuk menubuhkan inventori komprehensif stok bangunan mereka.

Pada tahun kedua, U-Serve bekerjasama dengan Friends of the Underline untuk "hijau" 10 batu ruang di bawah Metrorail.

Pada bulan April 2015, sekolah menerima geran besar dari John S. dan James L. Knight Foundation untuk membantu membawa "tempat ketiga" ke kawasan kejiranan Miami.

120577_3rd.place.project.color-1240x550.jpg

Akreditasi

Di Amerika Syarikat, kebanyakan dewan pendaftaran memerlukan ijazah dari program ijazah profesional yang diakreditasi sebagai prasyarat untuk lesen. Lembaga Akreditasi Senibina Negara (NAAB), yang merupakan agensi tunggal yang diberi kuasa untuk memberi akreditasi program ijazah profesional dalam seni bina yang ditawarkan oleh institusi dengan akreditasi serantau AS, mengiktiraf tiga jenis darjah: Sarjana Muda Seni Bina, Sarjana Seni Bina dan Doktor Seni bina. Satu program boleh diberikan tempoh akreditasi selama lapan tahun, tiga tahun, atau dua tahun, bergantung pada sejauh mana kesesuaiannya dengan standard pendidikan yang ditetapkan.

Sarjana program Sarjana Seni Bina mungkin memerlukan ijazah pra-profesional pra-syarat dalam seni bina untuk kemasukan. Walau bagaimanapun, ijazah pra-profesional tidak, dengan sendirinya, diiktiraf sebagai ijazah yang diiktiraf.

The University of Miami School of Architecture menawarkan program ijazah yang terakreditasi NAAB berikut:

 • B.Arch. (171 kredit sarjana muda)
 • M.Arch I (Trek 3 Tahun - 105 graduan kredit)
 • M. Arch II (Trek 2 tahun - 60 kredit siswazah)

Lawatan akreditasi seterusnya untuk semua program: 2025-2026.

Lokasi

Miami

Alamat
1223 Dickinson Drive
Coral Gables

33146 Miami, Florida, Amerika Syarikat