University of Maryland, A. James Clark School of Engineering

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Universiti A. Maryland, James Clark Pusat Pengajian Kejuruteraan adalah satu program utama, merupakan di antara 25 teratas di dunia. Terletak hanya beberapa batu dari Washington, DC, Sekolah Clark adalah di tengah-tengah satu buruj syarikat berteknologi tinggi dan makmal persekutuan, yang menawarkan pelajar dan fakulti akses kepada peluang profesional yang unik.

Spektrum luas kami program akademik, termasuk hanya ijazah perlindungan kebakaran program kejuruteraan yang diiktiraf di dunia, dilengkapi dengan ekosistem keusahawanan yang bertenaga, tangan-pada pengalaman awal pendidikan, dan penyertaan dalam pertandingan peringkat kebangsaan dan antarabangsa.

Sekolah Clark mengetuai kemajuan penyelidikan dalam aeroangkasa, biokejuruteraan, robotik, teknologi nano, daya tahan bencana, tenaga dan kemampanan dan keselamatan siber. Dari kod produk universal radio satelit, SMS mesej teks kepada pam insulin implan, pelajar, fakulti, dan alumni adalah kejuruteraan mengubah hidup inovasi bagi berjuta-juta.

Lokasi

Online Amerika Syarikat

University of Maryland, A. James Clark School of Engineering

Alamat
University of Maryland
Office of Advanced Engineering Education
2105 JM Patterson Bldg
University of Maryland
College Park, MD 20742

College Park, Maryland, Amerika Syarikat
Telefon
+1 (301) 405-0362

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami