University of Louisville - School of Public Health and Information Sciences

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai Universiti Louisville

University of Louisville adalah universiti penyelidikan yang disokong negeri yang terletak di kawasan metropolitan terbesar di Kentucky. Ditubuhkan pada tahun 1798, Ia merupakan universiti awam yang pertama di Amerika Syarikat. UofL adalah universiti doktoral "Penyelidikan 1" dan salah satu pengeluar utama pelajar penghargaan Fulbright. Pada tahun 2019 UofL mendapat Penarafan Emas dan telah menduduki ranking tertinggi 100 sekolah paling mampan di planet ini oleh STARS

Kenyataan Misi

University of Louisville mengejar kecemerlangan dan keterangkuman dalam kerjanya untuk mendidik dan melayani komuniti melalui:

  1. mengajar pelbagai mahasiswa sarjana, siswazah, dan profesional untuk membangunkan warga, ketua dan sarjana yang terlibat,
  2. mengamalkan dan menggunakan penyelidikan, biasiswa dan aktiviti kreatif, dan
  3. menyediakan perkhidmatan dan penjelajahan yang meningkatkan kualiti hidup masyarakat tempatan dan global.

Universiti ini komited untuk mencapai keunggulan sebagai universiti penyelidikan metropolitan yang diiktiraf secara nasional.

145644_UofL.jpg

145646_UofLFlowers.jpg

Kampus

Kampus Belknap

Kampus Belknap [Peta PDF] dianggap sebagai kampus utama sekolah dan terletak di selatan pusat bandar Louisville. Di 287 ekar, ia adalah rumah kepada tujuh daripada 12 kolej akademik (dan pemain patung Auguste Rodin's The Thinker ). Kampus yang betul juga termasuk stadium bola sepak (Stadium Cardinal), stadium bola baling (Owsley B. Frazier Cardinal Park), Cardinal Track dan Stadium Bola Sepak, Pusat Gelanggang Bass-Rudd, dan stadium besbol (Stadium Jim Patterson).

Pusat Sains Kesihatan

Di sebelah timur pusat bandar Louisville, kampus Pusat Sains Kesihatan (HSC) [peta PDF] adalah pusat pusat perubatan Louisville dan mengandungi Sekolah Perubatan, Sekolah Kejururawatan, Sekolah Kesihatan Awam & Sains Maklumat, dan Sekolah Pergigian. Juga di kampus terdapat beberapa hospital khusus dan banyak bangunan dan kemudahan penyelidikan UofL.

Kampus ShelbyHurst

Kampus ShelbyHurst adalah tanah seluas 243 ekar yang terletak di timur Louisville, di Shelbyville Road berhampiran Hurstbourne Parkway. Pada asalnya tapak Kentucky Southern College, UofL memperoleh tanah yang kini menempatkan perniagaan, pejabat dan usaha teknologi. Kampus ShelbyHurst juga merupakan lokasi Pusat Perubatan Prediktif (kemudahan biosafety Tahap 3) dan juga Pusat Sumber Teknologi Maklumat untuk Jabatan Keselamatan Dalam Negeri AS.

Akreditasi Institusi dan Profesional

University of Louisville diiktiraf oleh Persatuan Kolej Selatan dan Suruhanjaya Sekolah di Kolej untuk menganugerahkan ijazah, sarjana, sarjana, pakar, doktor, dan ijazah pertama profesional (DMD, JD, MD). Individu yang ingin menghubungi Suruhanjaya Kolej mengenai status akreditasi universiti boleh menulis Suruhanjaya di 1866 Southern Lane, Decatur, Georgia 30033-4097, atau panggilan (404) 679-4500.

Lokasi

Louisville

Alamat
2301 S 3rd St, Louisville, KY 40292, USA
Louisville, Kentucky, Amerika Syarikat

Bellemeade

Alamat
40223, 9001 Shelbyville Rd
Bellemeade, Kentucky, Amerika Syarikat

Louisville

Alamat
580 S Preston St, Louisville, KY 40202, USA
Louisville, Kentucky, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami