University of Kansas

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Pada tahun 1866, University of Kansas menyambut kelas pertama 55 pelajar ke sebuah bangunan yang belum selesai di permatang tanpa nama yang disebut Mount Oread.

Hari ini, pendaftaran kami berjumlah 28,500. Dari bangunan tunggal itu, kami telah berkembang menjadi lima kampus - kampus Lawrence, Kampus Edwards di Overland Park, dan cabang perubatan di Kansas City, Wichita, dan Salina. Landskap yang pernah tandus telah berkembang menjadi kampus berhutan yang dianggap salah satu yang paling indah di negara ini.

Kami menerapkan peranan kami sebagai universiti unggulan negeri dan institusi penyelidikan utama, yang melayani negara, bangsa, dan dunia. Kami meraikan tenaga dan kasih sayang yang menanamkan semangat Jayhawk. Dan kami tetap berpegang teguh pada nilai-nilai bersejarah kami: kekuatan pendidikan yang meningkat, kekuatan penyelidikan yang transformatif, dan kekuatan penyembuhan perkhidmatan.

MISI

Misi University of Kansas adalah untuk mengangkat pelajar dan masyarakat dengan mendidik pemimpin, membina komuniti yang sihat dan membuat penemuan yang mengubah dunia. Kami memajukan misi ini setiap hari di lima kampus KU, yang merangkumi Kampus Lawrence, Kampus Edwards, dan tiga kampus Pusat Perubatan KU di Kansas City, Salina dan Wichita.

Lokasi

Lawrence

Alamat
Jayhawk Boulevard,1450
66045 Lawrence, Kansas, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami