University of Georgia - College of Engineering

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Komited ke generasi baru jurutera

Pembelajaran Inovasi Pembelajaran

Memahami bahawa jurutera abad ke-21 memerlukan lebih daripada pengetahuan teknikal, kami melengkapkan pelajar dengan pemahaman mengenai kesan sosial dan ekonomi kerja mereka, keupayaan untuk menyampaikan idea mereka kepada pelbagai orang, keupayaan untuk bekerja dengan berkesan dalam pasukan, dan kemahiran untuk menyediakan kepimpinan dalam menyelesaikan cabaran besar masyarakat. Pelajar kami dibenamkan dalam pembelajaran secara langsung melalui pengalaman dalam kelas dan bidang berasaskan rekabentuk, penyelidikan sarjana dan siswazah, belajar di luar negara, kerjasama dan latihan. Kolej Kejuruteraan UGA menawarkan lapan sarjana dan tujuh program ijazah sarjana. Kami juga menawarkan pelbagai ijazah dua dan gabungan gelaran sarjana dan sarjana.

 • 2,200 pelajar Sarjana dan siswazah
 • 94% daripada Graduan mendapati pekerjaan dalam tempoh enam bulan bergraduat
 • 8 ahli fakulti telah memenangi Anugerah KERJAYA Yayasan Sains Kebangsaan
 • $ 60K Purata gaji permulaan graduan dengan ijazah BS117976_ENGR.jpg

Visi

Program kejuruteraan utama dalam universiti geran tanah yang komprehensif

Kolej Kejuruteraan di University of Georgia akan menjadi Pemimpin Pemikiran yang diiktiraf untuk program kejuruteraan abad ke-21 yang mengintegrasikan misi penyelidikan, perkhidmatan dan pengajaran melalui tumpuan yang konsisten terhadap penyelesaian yang membuat perbezaan positif dalam kehidupan orang ramai.

Misi

Kolej Kejuruteraan di University of Georgia adalah komuniti penyelidik, pendidik, dan pelajar berwawasan, yang tertanam dalam universiti seni liberal geran tanah. Keutamaan utama kami ialah:

 • Mewujudkan persekitaran yang bersemangat untuk pembelajaran, penemuan, dan inovasi yang bergantung kepada kerja berpasukan, kepimpinan, dan komunikasi yang berkesan.
 • Meningkatkan impak jurutera untuk abad ke 21 dengan memberi inspirasi kepada pelajar untuk mencapai potensi penuh mereka,
 • Mewujudkan pencapaian dengan kecemerlangan dalam pendidikan dan penyelidikan, dan
 • Mengejar penyelidikan yang berani, kolaboratif untuk mengenal pasti dan menyelesaikan cabaran masa kita.

Upaya-upaya ini didorong oleh kesungguhan kami untuk membantu memberikan sumbangan yang berorientasi dan bulat untuk membantu mewujudkan masyarakat global yang lebih mampu, bertanggungjawab dan berdaya tahan.118040_117978_ENSY.jpg

Komuniti Pembelajaran, Penemuan, dan Inovasi

Kolej kami menghargai penciptaan komuniti pembelajaran, penemuan, dan inovasi.

Masyarakat-masyarakat ini didasarkan pada nilai teras berikut dan unsur-unsur asas:

Nilai teras

 • Kerjasama
 • Pengetahuan dan Kepakaran
 • Kebolehaksesan, Kepelbagaian, dan Kemasukan
 • Ketangkasan, kesesuaian dan ketahanan
 • Integriti, Ketelusan, Etika

Elemen asas

 • Budaya
 • Orang
 • Infrastruktur
 • Sistem dan Proses

Misi, visi, nilai teras dan elemen asas untuk kolej ini telah diterima pakai oleh pejabat dekan berdasarkan input kumpulan kerja perancangan strategik, musim semi 2017.

Inovasi dalam Arahan

Double Dawgs

Program Double Dawgs memberikan pelajar yang bercita-cita tinggi dan bermotivasi kelebihan daya saing dalam ekonomi pengetahuan hari ini dengan memperolehi gelaran sarjana muda dan ijazah induk dalam tempoh lima tahun atau kurang.

Pembelajaran Experiential

Pembelajaran pembelajaran memberi peluang kepada pelajar untuk menyambung asas akademik mereka ke dunia di luar kelas, melalui usaha kreatif, belajar di luar negara dan sekolah lapangan, peluang latihan dan kepemimpinan, penyelidikan fakulti, dan pembelajaran perkhidmatan.

Institut Transformasi Pendidikan Kejuruteraan

Institut Transformasi Pendidikan Kejuruteraan berfungsi untuk menanamkan budaya biasiswa pendidikan penyelidikan, penyelidikan, dan inovasi di semua unit pentadbiran dan 15 derajat program di University of Georgia College of Engineering.117981_CMB.jpg

Inovasi dalam Penyelidikan

Penyelidikan Kejuruteraan UGA

Mencari penyelesaian kepada cabaran besar masa kita. Itulah komitmen kami. Ketahui lebih lanjut tentang penyelidikan pecah tanah yang dipimpin oleh fakulti terkemuka di dunia kami sedang menjalankan dan meneroka makmal dan kemudahan penyelidikan kami.

Penemuan Inovasi

Rangka kerja Kumpulan Inovasi dan Penemuan Cabaran kami menggalakkan penyelidikan, pendidikan dan perkhidmatan interdisipliner dengan memanfaatkan kekuatan University of Georgia sebagai seni 20-an, seni liberal, institusi pemberian tanah. Penyelidikan kami merentasi sempadan akademik tradisional.

Lokasi

Athens

Alamat
597 DW Brooks Drive
30602 Athens, Georgia, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami