University of California Riverside

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

University of Distinction and Diversity

Terletak di hampir 1,200 ekar indah di Inland Southern California dan dibezakan oleh lebih daripada 60 tahun penyelidikan berimpak tinggi, UCR adalah makmal hidup untuk penerokaan isu-isu yang penting kepada komuniti yang semakin meningkat. Salah satu institusi paling inklusif dan inklusif dalam 10 universiti berprestij di Universiti California, UCR berfungsi sebagai inkubator pengetahuan baru, enjin mobiliti sosial, dan kuasa ekonomi.

Tiga kolej UCR menawarkan pelbagai mata pelajaran akademik dan penyelidikan: Kolej Kejuruteraan Marlan dan Rosemary Bourns, dengan sembilan jabatan; Kolej Kemanusiaan, Kesenian dan Sains Sosial, dengan 20 jabatan; dan Kolej Sains Semulajadi dan Pertanian, dengan 13 jabatan. Kami adalah rumah kepada empat sekolah profesional: Sekolah Perniagaan, Sekolah Pengajian Siswazah, Sekolah Perubatan, dan Sekolah Dasar Awam, serta 23 pusat penyelidikan antara disiplin.

Kini, terdapat kira-kira 23,000 pelajar dan 1,100 fakulti institusi, kampus berkembang pesat. Untuk menyokong penambahan beratus-ratus fakulti dan pelajar baru, yang pertama dalam dua Bangunan Penyelidikan Multidisiplin telahpun dibina. Kemudahan pelajar perumahan, makan, runcit, dan rekreasi kampus baru akan ditambah dalam beberapa tahun akan datang. Terokai lebih banyak perkembangan baru kami.

UCR juga berada dalam jarak memandu mudah dari berpuluh-puluh laman budaya dan rekreasi utama, serta padang pasir, gunung dan destinasi pantai.

85390_85333_ProfilepageUCR.jpg

Misi

University of California, Riverside akan mengubah kehidupan rakyat California, negara, dan dunia yang beragam menerusi penemuan, komunikasi, penterjemahan, penerapan dan pemeliharaan pengetahuan - dengan demikian memperkaya ekonomi, sosial, kebudayaan, dan alam sekitar negeri masa depan.

Beberapa Fakta Cepat

  • 101 Ijazah Sarjana Muda
  • 55 Ijazah Sarjana
  • 42 Ph.D's Aerial view of California coast and Dana Point harbor in Orange County on a sunny day.

Lokasi

Riverside

Alamat
University Avenue,900
92521 Riverside, California, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami